חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

רשלנות במתן ייעוץ גנטי או פענוח בדיקות גנטיות

אם נולד לך תינוק הסובל מבעיה גנטית שלא אובחנה על ידי הרופאים לפני או במהלך ההריון, יכול להיות שהמדובר על רשלנות רפואית חמורה ומגיע לכם לקבל פיצויי עתק!

פניה מהירה לעורך דין >>
עורך דין עופר סולר מומחה רשלנות רפואית

רשלנות במתן ייעוץ גנטי

אם נולד לך תינוק הסובל מבעיה גנטית שלא אובחנה לפני או במהלך ההריון, יכול להיות שהמדובר על רשלנות רפואית חמורה ומגיע לכם לקבל פיצויי עתק!

פניה מהירה לעורך דין >>

מקרי רשלנות רפואית באבחון דיסאוטונומיה משפחתית

מחבר: 26/10/2021 11:34

דיסאוטונומיה משפחתית הינה מחלה קשה וחשוכת מרפא אשר באה לידי ביטוי בחוסר סנכרון ושליטה בין הפעולות הרצוניות והפעולות האי רצוניות של הגוף בעקבות פגיעה רב מערכתית.

במשרדנו מספר תיקי תביעה שנפתחו לאחר שאנשי הצוות הרפואי לא אבחנו את המחלה עקב רשלנות רפואית, ולהורים נולד ילד הוסבל מהמחלה חשוכת המרפא. המדובר על תביעות מורכבות בהם נפסקים פיצויים במליוני שקלים, לאור היקף הנזקים הרחב של הילד/ה הפגוע/ה.

שמה של המחלה נובע מפגיעה אשר מתרחשת בסיבי המערכת הלא רצונית - המערכת האוטונומית עוד מתקופת ההריון אשר מובילה את העובר לתפקוד לא רצוני של הגוף במהלך חייו.

במרבית המקרים המערכת הרצונית והבלתי רצונית אינן מתפקדות באופן סדיר. האיברים אשר נמצאים תחת פיקודה של המערכת הבלתי רצונית הם הלב, מערכת העיכול, הרפלקסים והיבטים נוספים.

תסמיני המחלה מיום הלידה והלאה

תסמיני של המחלה הינם גם פגיעה מוטורית וסנסורית נרחבת ביותר. המחלה בתסמיניה הקשים ביותר באה לידי ביטוי בחוסר תפקוד מלא של החולה, פרכוסים, הפרשת דמעות, הפרשת ריר בצינורות הנשימה וחוסר יכולת לבלוע מזון.

החולים במחלה נדרשים לתמיכה פיזית מלאה לאורך חייהם בכלל רמות התפקוד. בשל העובדה כי המחלה הינה מחלה גנטית ישנה חשיבות רבה לביצוע כלל הבדיקות הגנטיות הנדרשות בכל שלבי ההריון.

באמצעות בדיקות גנטיות ניתן לאבחן את נשאות הגן האחראי למחלה, שכן לא כל אדם שנושא במחלה חולה בה וסובל מתסמיניה, אך במידה והגן מועבר לעובר המחלה יכולה להתפרץ אצלו.

ישנן קבוצות סיכון אשר באוכלוסיה אשר הינן בעלות סיכוי גבוה מאוד לרשת את הגן, בהן האשכנזים היהודים אשר הינם בעלי הסיכון הגבוה יותר משאר אוכלוסיית העולם כולה.

הגן האחראי למחלה יכול לעבור לעובר אך ורק במידה ושני ההורים נשאים של הגן, כך שישנה חשיבות גבוהה לבדיקת נשאות הגן טרם הכניסה להיריון במידה והדבר אפשרי.

בשל שכיחותה הגבוהה של המחלה בישראל בעקבות מספר הנשאים הגבוהים בדיקת הדם אשר מיועדת לאיתור הגן הינה מסובסדת, ובאמצעות בדיקת נשאות הגן אצל שני ההורים ניתן לשלול את העברת הגן לעובר.

יחד עם זאת, חשוב לזכור כי גם במידה ששני ההורים הינם נשאי הגן, הרי שהסיכוי להעברת הגן עומד כיום בממוצע על כעשרים וחמישה אחוזים.

הבדיקה מומלצת לביצוע בקרב זוגות אשר שניהם ממוצא אשכנזי, או שאחד מקרובי משפחתם לוקה במחלה.

במידה ואכן שני ההורים נשאים של הגן ישנן שתי בדיקות אשר ניתן לבצע על מנת לאתר את הגן אצל העובר:

  • בדיקת מי שפיר - בדיקה זו אינה מחייבת אך היא מאפשרת איתור של הגן אצל העובר במידה והוא קיים וביצוע הפסקת הריון.
  • בדיקת סיסי השליה - באמצעות איסוף חלק מן השלייה וניתוחה ניתן לאתר את המחלה בקרב העובר ולהפסיק את ההריון.

יחד עם זאת, ישנם הריונות אשר אינם מתבצעים באופן טבעי אלא באמצעות הפריה חוץ גופית, ועל כן יש צורך בתהליך מעט שונה.

במקרים בהם מתבצעת הפריה חוץ גופית, ניתן לאתר את הגן בעובר עוד בתהליך החלוקה הראשוני של העובר טרם ביצוע ההשתלה ברחמה של האישה באמצעות דגימה גנטית.

יחד עם זאת, קיימים מקרים רבים בהם לא זוהתה המחלה בקרב העובר. מקרים אלו בהם לא בוצע אבחון מוצלח למחלה נובע מכך שאין למחלה מומים נלווים וסימנים כלשהם אשר מופיעים בבדיקת אולטראסאונד.

אם כן, האמצעים היחידים לגילוי המחלה בקרב העובר הינו רב באמצעות בדיקות גנטיות טרם ההיריון ובמהלך ההריון עצמו.

על אף שאין כל נוהל רפואי אשר מחייב את הרופא להפנות את המטופלים לביצוע הבדיקות הגנטיות לפני ההריון ולאחריו, ישנה חשיבות רבה להצגת האפשרויות אשר עומדות בפני ההורים לגילוי המחלה.

על הרופא המטפל חלה אחריות ליצור מיפוי רפואי של המטופלת, בייחוד אם ידועה לו כוונתה להיכנס להריון. המיפוי מתבצע באמצעות איסוף נתונים מהרקע הרפואי של המטופלת ובן זוגה.

במידה ושני בני הזוג הינם אשכנזים יהודים חלה חובה על הרופא ליידע את בני הזוג כי קיים סיכוי משמעותי לכך שעוברם יהיה נשא של הגן ואף יסבול מהתפרצות דיסאוטונומיה משפחתית במידה ושני בני הזוג הינם נשאי הגן.

שקיפות הרופא המטפל בנושא זה הינה חשובה מאוד, תוך ציון כל האופציות והחלופות אשר נמצאות לרשותם של בני הזוג, בהם בדיקות גנטיות שונות אשר אחת מהן ממומנת על ידי המדינה באופן מלא וניתנת לזוגות באמצעות קופות החולים.

כזוג אשר מתכנן הריון ונמצא בקבוצת הסיכון ללקות במחלה יש לבדוק שהפרוצדורה מתבצעת באופן תקין ובשקיפות מלאה של הרופא המטפל.

הרופאים טעו או לא אבחנו את המחלה?

משרד סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, מהמובילים בארץ בתחום, מטפל במספר תביעות לפיצויי עתק שהוגשו עקב אי אבחון טרום לידתי של דיסאוטונומיה משפחתית. למשרדנו ניסיון רב שנים בייצוג תובעים בלבד, ואנו עומדים לרשותך בכל שאלה ולצורך קבלת ייעוץ משפטי אישי.

אם הילד/ה אובחנ/ה רק לאחר הלידה עם התסמונת הנדירה, מגיע לך לקבל תשובות ברורות, ואנחנו כאן עבורך.

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (0) | דירוגים (0)

0 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: עופר סולר רשלנות רפואית ייעוץ גנטי דיסאוטונומיה משפחתית

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

31 במרץ 2024

אי הפניה לביצוע בדיקת ממו...

רשלנות רפואית של רופא משפחה שלא הפנה בזמן אישה לביצוע בדיקת ממוגרפיה, מה שגרם לאיחור באבחון סרטן השד...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות בניהול לידה הובילה...

עורך דין עופר סולר מביא לפנינו תיאור תביעה שהוגשה בגין רשלנות בניהול לידה, אשר גרמה לקרע ברחם והובילה לצורך בכריתתו של הרחם...

קרא עוד

31 במרץ 2024

אוסטאומיליטיס בעקבות זיהו...

תקציר פסק דין שבוחן האם זיהום שהתפתח לאחר ניתוח גרם לאוסטאומיליטיס ובעקבות כך לכריתת שתי אצבעות רגליו של התובע...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות בניתוח בקע מפשעתי ...

תובע הסובל מלידה מטמירות אשכים טען כי רשלנות בניתוח בקע מפשעתי שעבר פגעה בכושר הפריון שלו - להלן תקציר פסק הדין והכרעת ביהמ"ש.

קרא עוד

31 במרץ 2024

אי גילוי תסמונת דאון במהל...

עורך דין עופר סולר מביא לפנינו סקירת פסק דין בעניין אי גילוי תסמונת דאון בעת הריון והסבר אודות חובותיו של הרופא המטפל במעקב ההריו...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות רפואית לפני צינתור לב

תקציר פסק דין העוסק בטענות תובע, כי לא ניתנו לו הסברים מספקים טרם ביצוע הליך צינתור לב, חוות דעת המומחים הרפואיים והכרעת ביהמ&quo...

קרא עוד

31 במרץ 2024

חובת מתן הסבר לפני ניתוח ...

עורך דין עופר סולר מביא לפנינו דוגמא לרשלנות רפואית בניתוח הרניה ומתייחס לחובת ההסבר על סיבוכים אפשריים בניתוח...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות רפואית באבחון דלקת...

סקירה משפטית שבוחנת האם רשלנות חדר המיון של בי"ח קפלן גרמה לאיחור באבחון דלקת התוספתן אצל נערה, שגרמה לבסוף להתנקבות שלו.

קרא עוד

31 במרץ 2024

אי אבחון חוסר קורפוס קלוסום

פרשנות חשובה ומעניינת של פסק דין המתאר מקרה של רשלנות רפואית חמורה בסקירת מערכות שגרמה לאי אבחון של חוסר בקורפוס קלוסום...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות בטיפול בדמם לאחר ל...

עורכי הדין שלנו מביאים לפניכם תקציר פס"ד ופרשנות משפטית על מקרה של רשלנות רפואית בטיפול בדימום לאחר לידה, שהובילה לכריתת רחם.

קרא עוד

31 במרץ 2024

הגשת תביעת רשלנות רפואית ...

הגשת תביעת רשלנות רפואית - סדר ההליך לצורך הגשת תביעת רשלנות רפואית עד למועד פסק דין...

קרא עוד

31 במרץ 2024

תסחיף מי שפיר Amniotic fl...

על תסחיף מי שפיר Amniotic fluid embolism ומקרי רשלנות רפואית בלידה ומיד אחריה...

קרא עוד

31 במרץ 2024

תביעה לנזק גוף בעקבות ליד...

הוריו של תינוק אשר נולד בלידת ואקום טענו כי נזקי גוף שנגרמו לו אירעו כתוצאה מביצוע הלידה באופן מכשירני - לחצו לקריאת תקציר פסק הד...

קרא עוד

31 במרץ 2024

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

31 במרץ 2024

האם מותר לקחת את התרופה ה...

כמעט כל אשה בהריון נתקלת לאורך תשעת החודשים בשאלות לגבי נטילת תרופות בהריון. התשובות מורכבות, חשובות ולעיתים אינן חד משמעיות וברו...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות רפואית בלידה - לפנ...

עורך הדין עופר סולר מנהל את משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בלידה, לצורך הגשת תביעת פיצויים בשל נזקים שנ...

קרא עוד

31 במרץ 2024

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

03 באפריל 2024

הכירו את רוט סולר - תביעו...

רוט סולר - תביעות ביטוח הנה פירמה פורצת דרך, שמעדכנת גרסה בעולם המשפט וקובעת סטנדרט חסר תקדים, באמצעות הצגת פתרון השוזר את העלית ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 24