עברת השתלת שיניים ונגרמו לך נזקים?
ההתקדמות הטכנולוגית ברפואה מאפשרת לנו היום לטפל בבעיות שיניים שבעבר לא רק הסבו לנו קשיים פיזיים בלעיסה ואכילת המזון אלא פגיעה בביטחון העצמי כתוצאה מהמראה החיצוני הפגום.
השתלת שיניים היא החדרה של שורש ממתכת או טיטניום לעצם במטרה להחזיק את השיניים יותר טוב. עצם הלסת לא רואה בשורש המתכת גורם זר ולכן היא לא דוחה את השתל שעליו מורכבות שיניים העשויות חרסינה.
השתלת השיניים יכולה במקרים בהן נעשה שימוש בשן תותבת בלסת התחתונה אז גם השימוש בפתרון זה גורם לחוסר הנוחות הגדול ביותר זאת באמצעות שימוש במספר שתלים. מלבד זאת מאפשר ההשתלה לא רק שחזור של כמה שיניים שנפגעו אלא של לסת שלמה באמצעות השימוש בשורש המלאכותי.
קיימים סוגים שונים של שתלים וטכניקות לביצוע השתלת שיניים. ההשתלה הנפוצה ביותר היא ההשתלה המאוחרת, זו המבוצעת רק חודשיים או יותר לאחר עקירתן של השיניים הבעייתיות.
שיטה חדשה אחרת ומהירה יחסית היא שיטת all on four המיועדת לביצוע שיקום מהיר יחסית של חלל הפה תוך שימוש במספר המינימאלי ביותר של שתלים. שיטה נוספת וחדשה יחסית היא ביצוע ההשתלה מיד לאחר העקירה.
מקרי רשלנות רפואית בעקבות השתלת שיניים
תחום השתלות השיניים אינו חף אף הוא ממקרי רשלנות רפואית. מקרי רשלנות רפואית מתרחשים במקרים של השתלת שיניים ופגיעה בעצבים הנמצאים באזור שבו מושתלות השיניים המלאכותיות שיכולה לגרום לנימול, לאובדן תחושה ולאובדן חוש הטעם.
>>> פורום רשלנות רפואית <<<
מלבד זאת, במקרים של עישון למעלה משש סיגריות ביום, בריחת סידן וסוכרת לא מאוזנת סיכויי ההצלחה של ההשתלה יכולים להיות נמוכים בהרבה, לכן מחובתו של רופא השיניים לבדוק ולברר נקודות אלה מול המטופל קודם לקבלת החלטה על ביצועה של ההשתלה אם וכאשר.
בדומה, קיימת בעייתיות בביצוע השתלה אצל מי שסובלים מבעיות בקרישת הדם או מחלות מסתמיות בין היתר בשל החשש מזיהום וסיכון. כך, רשלנות רפואית נפוצה במקרים אלו היא בחירה במטופלים שאינם מתאימים לביצוע ההשתלה.
דוגמא מתוך פסק דין שדן במקרה רשלנות במסגרת השתלת שיניים
ת"א 031538/05 רחלי נ' ד"ר דורי - התובעת טוענת כי נגרם לה נזק לעצב התחתון בלסת הימנית התחתונה כתוצאה מטיפול רשלני של הנתבע.
אין במקרה זה מחלוקת באשר לשאלת קיומה של הרשלנות אלא בעניין הנכות ושיעור הפיצוי. בשנת 2002 עברה התובעת השתלת עצם בשינים 47 ו-46 הנמצאות בלסת התחתונה כחלק מההכנה להשתלה של שיניים באזור זה. התובעת נבדקה בשנת 2004 על ידי הנתבע לצורך טיפול ההשתלה.
ההשתלה בוצעה לאחר הרדמה מקומית ובסיומה שמו לה כיפות ריפוי. כמה שעות אחרי שבוצעה ההשתלה במהלכה חשה בטוב החלה התובעת להרגיש אובדן תחושה בלסת ולכן פנתה למרפאת הנתבע שם התגלה כי השתלים בתעלת העצב ולכן יש להוציאם ממקומם. כמה ימים אחר כך הוצאו התפרים.
לאחר מכן פנתה לרופא שיניים אחר שאבחן פגיעה בעצב. בית המשפט פסק לתובעת פיצויים בגין כאב וסבל בסך 50,000 שקלים שכן הפגיעה כפי שתוארה בחוות הדעת הרפואית איננה של נכות תפקודית ולכן קשה לכמת את הפגיעה לפי שיעור נכות שיש קשיים בקביעה שלו.
משרדו של עורך דין עופר סולר טיפל ומטפל במגוון רחב של תביעות רשלנות רפואית, שהוגשו לבתי המשפט השונים ברחבי הארץ בשמם של מטופלים שעברו השתלות שיניים כושלות, שגרמו לנזקים בלתי הפיכים וכאלה שהיה ניתן וצריך להמנע מהם.
במידה ונפגעת לאחר טיפול שיניים או לאחר השתלה כושלת, אנו מזמינים אותך לפנות לקבלת יעוץ משפטי אישי, ללא תשלום וללא כל התחייבות מצידך.
לשיחה אישית עם עורך דין עופר סולר חייג/י כבר עכשיו: 03-7369253