חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

מחלת הסרטן אובחנה באיחור? איבדת סיכויי החלמה?

במקרים של איחור באבחון מחלת הסרטן החולה עלול לאבד את סיכויי ההחלמה, ולמצוא את עצמו במאבק על חייו בשל רשלנות רפואית חמורה מצד הרופאים וקופת החולים.

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית באבחון סרטן

במקרים של איחור באבחון מחלת הסרטן החולה עלול לאבד את סיכויי ההחלמה, ולמצוא את עצמו במאבק על חייו בשל רשלנות רפואית מצד הרופא וקופת החולים.

פניה מהירה לעורך דין >>

סיבוכים וסיכונים בניתוח כריתת שד

מחבר: 30/12/2019 18:32

סרטן השד הינו אחד מסוגי הגידולים הנפוצים ביותר. על פי הסטטיסטיקות, אחת מכל שמונה נשים עלולה לחלות בסרטן השד ומדי שנה, כ- 4500 נשים בישראל מאובחנות במחלה זו הנחשבת למחלה הממארת הנפוצה ביותר בעולם המערבי.

סוג זה של סרטן אינו בהכרח מאפיין קבוצת גיל מסוימת ויכול להופיע גם אצל נשים צעירות. בשנים האחרונות עולה וגוברת המודעות לסיכוני המחלה, לסימפטומים ובעיקר לחשיבות של גילוי מוקדם, אשר בזכותו ניתן להציל חיים מה שאומר שככל שהסרטן מאובחן בשלב מוקדם יותר כך גדלים הסיכויים להירפא.

במרבית המקרים, נשים החולות בסרטן השד יאלצו לעבור ניתוח הנקרא ניתוח כריתת השד, במטרה להוציא את הגידול ולמנוע את התפשטות הסרטן לאזורים שונים בגוף. הצורך בהליך הכירורגי כמו גם היקפו, תלויים כמובן בשלב הגילוי של המחלה ולכן ניתוח אשר יתקיים בתחילת המחלה שונה מניתוח להוצאת גידול בשלבים מתקדמים יותר.

באילו מקרים יתבצע ניתוח כריתת השד?

ההחלטה האם לבצע כריתה שד מלאה או חלקית, נקבעת על ידי ביופסיה ובדיקות הדמיה שונות וכמובן בהתאם לגודלו של הגידול.

ההליך הכירורגי יבוצע כאשר מדובר בגידול גדול אשר מגיע למעל חמישה סנטימטרים, בשלב מתקדם יחסית של המחלה אשר נקרא שלב שלוש, במידה ונמצא גידול בעטרה או בפטמה, כמו כן כאשר ישנם מספר גושים בשד או כאשר השד קטן יחסית, במידה וישנן גרורות ואף במקרה וניתוח חלקי לא צלח.

>>> הפורום לייעוץ משפטי לשירותך <<<

במקרים בהם נמצאה נטייה גנטית לסרטן השד, ההחלטה האם לבצע ניתוח לכריתת השד כאמצעי מניעתי תהיה בידיה של המטופלת. הליך כריתה חלקית מלווה בטיפולי הקרנות בעוד ניתוח לכריתה מלאה לא.

ישנם מספר סוגי ניתוחים לכריתה מלאה:

  • הסרה פשוטה של השד - Simple Mastectomy - בהליך זה מוסר השד כולו בלבד.
     
  • הסרה רדיקלית ממותנת של השד - Modified Radical Mastectomy - MRM בהליך זה מבצעים כריתה מלאה של השד הנגוע ומסירים את בלוטות הלימפה באזור בית השחי.
     
  • הסרת השד כולו עם דגימת קשריות הזקיף בלבד.
     
  • הסרת רקמת השד והפטמה כולה - תוך שימור על שאר העור בשד.


ניתוח להסרת שד מבוצע כמובן בהרדמה כללית. לאחר מתן חומר ההרדמה, מבצעים חיתוך באזור הגידול להוצאת הגוש הממאיר, כמו כן מוציאים מספר קשריות לימפה מאזור בית השחי, אשר ישלחו לבדיקה במעבדה על מנת לוודא שהגידול לא התפשט גם אליהן. לאחר מכן נתפרים החתכים תוך שימת דגש על המראה הקוסמטי.

קראו בהרחבה על: פגיעה במיתרי הקול בעת הרדמה

כבר בסיום הניתוח עצמו ולפעמים אף כהמשך ישיר לאותו הניתוח, ניתן יהיה לבצע את ניתוח השיחזור, אשר תכליתו בעיקרה היא אסתטית והוא כלל אינו מחבל בתהליך הריפוי.

כמו בכל הליך ניתוחי, גם בניתוח זה קיימים סיכונים, כאשר הנפוצים ביותר הם זיהום באזור הפצע, דימומים פנימיים, צלקות, הצטברות נוזלים מתחת לעור ועוד..

גם הליך הוצאת קשריות הלימפה כרוך בסיכון של פגיעה עצבית ובין השאר ישנם סיכונים נוספים הנובעים מביצוע הניתוח תחת הרדמה כללית.

פסקי דין בנושא:

מאחר וניתוח להסרת שד הינו נפוץ מאד וההליך עצמו כרוך בסיכונים ובסיבוכים, ישנם מקרים רבים בהם הוגשו תביעות בגין רשלנות רפואית בביצוע הניתוח. כמו כן קיימות תביעות בהן הרשלנות הרפואית נגרמה כבר בשלב אבחון המחלה כמו גם התרשלות בביצוע הניתוח עצמו ואף בעת הליך ההחלמה.

ע"א 3585/98 - מחוזי תל-אביב, פלונית נ' קופת חולים כללית, 23/1/2000

תביעת רשלנות רפואית בשל אי מתן הסבר ואזהרה בניתוח כריתת שד. המערערת סבלה מהופעה חוזרת של ציסטות בשני השדיים, אשר הצריכו מעקב ובדיקות תכופות, ממוגרפיות וביופסיות.

מאחר והציסטות היו שפירות הן לא הצדיקו כל התערבות רפואית. כאשר התובעת הופנתה למחלקה לכירורגיה פלסטית, הומלץ לה על ביצוע ניתוח לכריתה תת עורית של השדיים ושיחזור באמצעות שתלי סיליקון.

הניתוח לווה בסיבוכים שונים, בכאבים ובניתוחים נוספים אשר נועדו לתקן את הנזקים אשר נגרמו בניתוח הראשון - כריתת שני הדדיים ושחזורם בנוסף לתיקון בקע בטני אשר נוצר כתוצאה מכך.

לאחר שבית משפט השלום דחה את התביעה, הגישה התובעת ערעור לבית המשפט המחוזי, אשר קיבל את הערעור והחזיר את הדיון בשאלת גובה הנזק, לבית משפט השלום.

קראו גם על: מקרים של טעויות ואיחור בזיהוי סרטן השד

פסק הדין על ידי כבוד השופטים גולדברג, חיות ובר אופיר קבע: בית המשפט המחוזי דחה את טענת הרשלנות של הנתבעת לגבי עצם הצורך בביצוע הניתוח ואופן ביצועו. יחד עם זאת מצא בית המשפט פגם לגבי גילוי הפרטים והסיכונים לתובעת.

נקבע שהרופא הפר את חובת הזהירות כלפי התובעת בכך שלא סיפק לה הסבר אודות הניתוח והשלכותיו, לרבות הסיכונים והסיבוכים בניתוח.

בית המשפט המחוזי קיבל את הערעור וקבע כי לא ניתן להתייחס לחתימתה של המערערת על טופס ההסכמה, כאל גיבוש הסכמה מדעת לביצועו של הניתוח.

לקריאה נוספת: פסק דין - איחור באבחון סרטן שהוביל למוות

אם לפני מתן הסכמתו של המטופל, לביצוע בדיקה מסוימת, לא הוסברו הסיכונים הכרוכים בו, כי אז ההסכמה תהיה חסרת נפקות. דברים אלה נכונים בדרך של היקש, גם על ביצוע ניתוח ומי שנתן הסכמה לביצוע ניתוח מבלי שקיבל הסברים על הסיכונים הנובעים ממנו, הסכמתו איננה תקפה על התוצאות הנובעות מכך למוסד הרפואי.

בעקבות הערעור הוחזר התיק לבית משפט השלום אשר פסק פיצויים בסכום של 180,000₪ מהם פיצוי בשל הפגיעה באוטונומיה בסך 50,000₪.

ת.א 3880/85 תמר כץ נ' דוקטור נורה גרוד

תביעת רשלנות רפואית בגין אי גילוי מוקדם של המחלה. התובעת טענה כי הרופאה שטיפלה בה התרשלה בגילוי המחלה בשלב מוקדם. בית המשפט חזר על ההלכה מצב בו לא ניתן לדעת מה היו סיכויי ההחלמה של הנפגע במידה והטיפול שהיה מקבל לא היה רשלני.

לקריאה נוספת: אבחון מאוחר של סרטן הקיבה

לפי הפסיקה, כאשר רשלנות המזיק גרמה לנפגע שהיה פגוע קודם לכן, כטיפול רפואי רשלני לחולה, למרות שאין לדעת את סיכויי הנפגע להבריא ממחלתו ממנה נפגע ללא קשר לטיפול הרשלני, אזי גם אובדן סיכויי החלמה הוא נזק בר פיצוי. נפסקו פיצויים על סך 255,931₪.

ת.א 73253/99 סולגניק נילי נ’ קופת חולים כללית

ההסתדרות הכללית, תביעה בגין רשלנות רפואית, בשל איחור בביצוע בדיקת ממוגרפיה. גוש ממאיר בשד התובעת לא אובחן במועד ולכן לא ניתן היה לטפל בו.

בשלב בו אובחן הגוש, התברר כי מדובר בגידול ממאיר בשלב מתקדם של המחלה והתובעת נאלצה לעבור ניתוח כריתת שד. בית המשפט פסק כי כתוצאה מהתרשלות קופת החולים, בכך שלא הפנתה את התובעת לבצע בדיקת ממוגרפיה במועד בו היה עליה לבצעה נגרם לה נזק ונמנע ממנה לגלות את המחלה בשלב מוקדם.

נקבע כי מתקיים קשר סיבתי, עובדתי ומשפטי בין ההתרשלות ובין הנזק ממנו סבלה התובעת ולכן בית המשפט פסק פיצוי בגובה 197,000₪ עבור מספר ראשי נזק: פגיעה בכושר השתכרות, עזרת צד ג', הוצאות, כאב וסבל.

במקרה של חשש לקיומה של רשלנות רפואית, יש לפנות לעורך דין מומחה בתחום לקבלת יעוץ משפטי הולם, ולבדיקת קיומה של הרשלנות בעזרת מומחה רפואי והוצאת התיעוד הרפואי.

לפנייה אישית לעורך דין עופר סולר: 03-7369253

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (0) | דירוגים (0)

0 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36