פגיעה חמורה בזמן לידת מלקחיים
ההתקדמות הרפואית של השנים האחרונות אפשרה פיתוח שיטות לידה נוספות מלבד הלידה הטבעית ובהן ניתוח קיסרי ולידה מכשירנית. לידה מכשירנית יכולה להתבצע באמצעות אחד משני המכשירים הבאים מלקחיים או שולפן ריק.
לידת המלקחיים נעשית בצורה פשוטה יחסית אך דורשת מיומנות מהרופא המבצע. המלקחיים דומות למעשה לכפות מתכת עקומות וקהות שמוכנסות לנרתיק ונצמדות כל אחת לצד ראשו של התינוק וננעלות עליו, הרופא מחזיק במלקחיים ומושך את התינוק מהנרתיק.
הצורך לביצוע לידת מלקחיים יכול להיות קשור באם או בעובר. הוא מתעורר בדרך כלל כאשר ישנו צורך בחילוץ מהיר של העובר בשל התעכבות השלב השני של הלידה, מצג של התינוק עם עורף מוטה אחורה או חוסר חמצן בעקבות מצוקה עוברית.
במקביל, לידת מלקחיים תבוצע הרבה פעמים גם כאשר רוצים להקל על האם במאמץ הפיזי של לידה רגילה בעקבות מחלות רקע של האם כדוגמת הפרדות של רשתית העין, מחלות ריאה או לב.
נזקים אפשריים בעקבות לידת מלקחיים
אחד הנזקים המרכזיים האפשריים בלידת מלקחיים הוא יצירה של קרע ברחם, בנרתיק ובשלפוחית הנזק שיכולים להפריע לאם בתפקוד לאחר הלידה.
החל מדימום ועד לקשיים בהטלת שתן. כדי לצמצם את הסיכון לנזקים חובה על הרופא המיילד לדעת באיזה אופן מונח הראש של התינוק על מנת להניח את המלקחיים בצורה הנכונה.
בדומה לפעמים יכולים להופיע על הפנים של התינוק סימנים של המלקחיים, ברם בדרך כלל אלו ייעלמו לאחר הלידה.
פסק דין בעקבות תביעת רשלנות רפואית לאחר לידת מלקחיים כושלת
במסגרת הליך ת"א 3110/04 ק' ע' נ' שירותי בריאות כללית - התובע נולד בסופה של לידה שנמשכה זמן רב ולא התקדמה, בשלבי הסיום ניסו ליילד את האם בעזרת מלקחיים ברם בסוף היא נותחה והתינוק הוצא בניתוח קיסרי, כאשר לאחר הלידה אובחן עם נזק מוחי כתוצאה של מצוקה עוברית מסוג תשניק סב לידתי והוא סובל היום מפיגור שכלי קשה.
לקריאה נוספת: היפרדות שליה
קיימת מחלוקת בין הצדדים בשאלה האם הנזק הנוירולוגי נגרם כתוצאה מרשלנות בית החולים או מפגם גנטי.
כבוד שופטת בית המשפט המחוזי בבאר שבע ורדה מרוז קובעת כי התקיימו אצל האם מספר גורמי סיכון שהקימו לצוות הרפואי חובת זהירות מוגברת כלפי האם והעובר ולכן היה עליהם לנקוט במשנה זהירות.
הגישה היא במקרים של נשים עם היסטוריה ולדנית לבצע ניתוח קיסרי משום שהלידה הוגינאלית מסכנת את העובר, אומנם בשל העובדה שהלידות הקודמות בוצעו דרך הנרתיק ההחלטה להתחיל את הלידה באופן הזה לא הייתה רשלנית, ברם כאשר הלידה התחילה להסתבך היה מקום לבצע ניתוח קיסרי ולא לבצע לידת מלקחיים שבזבזה זמן יקר.
יחד עם זאת, לטענת הנתבעים משום שהבדיקות המטבוליות היו תקינות אזי הקשר בין התשניק לנזק המוחי לא ברור ומתקיימת סיבתיות עמומה.
לסיכום קובעת השופטת כי הנתבעת תישא באחריות לנזקים בשיעור של 60% בשל הסיבתיות העמומה, היא לא קובעת עדיין פיצויים שכן מדובר במקרה זה בפסק דין חלקי.
קיראו על: סיבוכים נפוצים בלידה
נגרמו לך או לעובר נזקים בעקבות לידת מלקחיים?
עורכי הדין במשרד סולר קפלינסקי מייצגים נפגעי רשלנות רפואית בלידה, בין אם הנזקים נגרמו לאם היולדת או לרך הנולד.
במשרדנו תוכלו לקבל יעוץ משפטי אישי ודיסקרטי, בכל בעיה ובכל מקרה לחשש מפני רשלנות רפואית שנגרמה בגלל טעויות והתרשלות של אנשי הצוות הרפואי בזמן הלידה באמצעות מלקחיים כאמור.
הפניה הראשונית והייעוץ במשרדנו אינם כרוכים בתשלום ו/או בהתחייבות כלשהי מצדך.