רשלנות רפואית במהלך ניתוח לב או לאחריו
ניתוח לב נחשב והנו הליך כירורגי מורכב ומסובך שכן הוא נוגע באופן ישיר באיבר החשוב ביותר בגופו של האדם. בדרך כלל מהלך הניתוח עובר דרך כמה שלבים, שכולם קריטיים להצלחתו. קרדיולוגים יודעים להסביר עד כמה חשוב להקפיד על השלבים השונים ועל כללי הזהירות לצורך שיפור הסיכויים להצלחה בניתוח.
בין ניתוחי הלב heart surgery המוכרים והנפוצים יותר ניתן למצוא: ניתוחים לתיקון מומים מולדים שנעשים בעיקר בגופם של ילדים בגילאים צעירים, ניתוחי מעקפים לצורך החלפת כלי דם חסומים המגיעים אל הלב ויוצאים ממנו, ניתוחים להחלפת מסתם אאורטלי ועוד.
כבכל ניתוח מכל סוג שהוא, חשוב ביותר להקפיד על היגיינה, לא כל שכן כאשר המדובר בניתוח לב פתוח ומסיבות ברורות. חשוב מאוד כי הרופא המטפל יבצע לפני הניתוח צנתור לחולה, כדי שיבין את מהות ועומק הבעיה, ואז במהלך הניתוח יוכל לפתור אותה באופן המהיר והפשוט ביותר שניתן.
חשוב לבחון טוב את המקרה ולהחליט האם הניתוח יבוצע עם מכשיר לב ריאה (אשר מחליף את פעולת הלב שמנותק לצורך הניתוח), או ללא מכשיר זה. כמובן שהבחירה צריכה להיות בהתחשב במצב החולה ובאופן הניתוח שמתוכנן.
סיכונים מוכרים בניתוחי לב
הסיכונים העיקריים בניתוח לב, הם הסיבוכים שעלולים להיגרם כתוצאה מהניתוח. הסיבוכים הנפוצים ביותר הם זיהומים, גם באזור לקיחת השתל (העורק או הווריד שמיועד להשתלה בתור מעקף) וגם באזור בית החזה שנפתח לצורך הניתוח.
סיבוך נוסף שנגרם כתוצאה מהצורך לנסר את עצם החזה, הוא הפרדות עצם החזה. כמו כן, כמו בכל ניתוח יכולים להיגרם סיבוכים כתוצאה מפעולת ההרדמה - הניתוח מתבצע כאשר המנותח תחת הרדמה מלאה מן הסתם.
>>> פורום רשלנות רפואית <<<
לאור מורכבותו ורמת רגישותו של האיזור המנותח עלולים להתפתח סיבוכים קיצוניים וקשים יותר כמו: דום לב, כריש דם שמוביל לכדי שבץ, כשל כלייתי או אלח דם. כמו כן, בניתוח מעקפים קיים סיכון של חסימת השתל גם בחודשי ההחלמה שלאחר הניתוח ולכן חשוב להיות במעקב רפואי צמוד.
קיראו על: איחור באבחון התקף לב
מקרי רשלנות רפואית בזמן ניתוח לב או מיד לאחריו
מקרי רשלנות רפואית בניתוח לב, נובע מביצוע לא נכון של הפעולות. במידה והניתוח לא בוצע כמו שצריך, ובית החזה לא נפתח לפי הנוהל, או לקיחת השתל לא נעשתה בצורה נקייה וסטרילית.
כמו כן גם אם לא חוברו נכון השתלים, או לא הותאמו כמו שצריך לקוטר כלי הדם שבו יש לבצע מעקף, יכולים להיגרם לחולה סיבוכים שיחשבו כתוצאה מרשלנות רפואית.
נזקים במהלך ניתוח
הנזקים שעלולים להיגרם במהלך הניתוח, יכולים להיות קלים עד קשים מאוד. החל מזיהום שייגרם כתוצאה מחיתוך לא סטרילי או סגירת חתך באופן לא נכון. וכלה במוות כתוצאה משבץ מוחי, דום לב או כשל כלייתי.
קיראו עוד על: רשלנות רפואית בניתוח
פסיקה רלוונטית בתביעות רשלנות רפואית אחרי ניתוח לב
במהלך שנת 2007 הגיש אהרון רוטמן תביעה בעילת רשלנות רפואית כנגד את רופא המשפחה שלו והמרכז הרפואי שיבא, בטענה להתרשלות חמורה במהלך בדיקת מדיאסטינוסקופיה, שהיא פעולה ניתוחית שכיחה אשר מטרתה לאבחן מחלות לב שונות.
לפי כתב התביעה התובע עבר את הבדיקה במהלך שנת 2002, כאשר הבדיקה הסתבכה בדמם בעורק עלום השם הימני. הסיבוך הוביל לפתיחת בית החזה דרך עצם החזה, חיבור למכונת החייאה ותפירת העורק. בעקבות הניתוח נגרם לתובע נזק מוחי, שהתבטא בשיתוק חלקי של פלג גופו השמאלי. השיתוק נגרם כתוצאה מאירוע מוחי שעבר התובע במהלך הניתוח.
התובע תבע פיצוי כספי על סך של מעל למאה וחמישים אלף ₪. אך בסופו של דבר פסק השופט דווקא לטובת הנתבעים בשל חוסר בראיות שמעידות על רשלנות רפואית שהביאה למצבו של התובע.
משרדו של עורך דין עופר סולר טיפל ומטפל בתביעות רשלנות רפואית של נפגעים, לאחר ניתוחי לב מורכבים בהם נגרמו נזקים עקב רשלנות מצד הצוות הרפואי. במידה ותרצו לקבל יעוץ משפטי אישי ודיסקרטי, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר טלפוני או על ידי לחיצה כאן.
עורך דין מנוסה ישמח לשוחח איתך ולבצע ביחד איתך הערכת נזקים על מנת לשקול אפשרות להגיש תביעת רשלנות רפואית.
עברת ניתוח לב שנכשל? חייג/י 03-7369253 לשיחה אישית עם עורך דין עופר סולר