סרטן הקיבה לא אובחן בזמן?
הקיבה היא איבר בעל תפקיד מרכזי במערכת העיכול. היא אחראית על אחסון האוכל ופירוקו המכאני והכימי. מחלות שונות יכולות לפגוע במידה זו או אחרת בתפקוד הקיבה. סרטן הקיבה Stomach Cancer היא אחת המחלות האונקולוגיות הנפוצות ביותר. הגורמים הספציפיים למחלה אינם ידועים אך ייתכן כי עישון מאסיבי, מזון מעושן וכיבי קיבה הם בין הגורמים האפשריים התורמים להתפתחותה.
אבחון מוקדם של המחלה בעל חשיבות מכרעת לצורך הטיפול במחלה וזאת בשל העובדה כי אם מתגלה המחלה בשלב מוקדם יחסית לפני התפשטות הגידול למקומות נוספים אזי ניתן לטפל בה באמצעות כריתת הגידול בניתוח.
לעומת זאת, לסרטן קיבה שהפך לגרורתי לא קיים היום טיפול והוא נחשב לבלתי ניתן לריפוי ושיעור ההישרדות הנמוך ניתן לשינוי רק על ידי אבחון מוקדם. סוגי סרטן הקיבה הקיימים והמשתנים בשכיחותם באוכלוסיה הם קרצינומה, אנדוקרצינומה, סרקומה וקרצינואיד.
בדיקות לגילוי המחלה
תסמיני סרטן הקיבה אינם ספציפיים ויכולים לכוון למספר מגוון יחסית של מחלות של מערכת העיכול ולכן הדבר מקשה על האבחון המוקדם.
הסימפטומים שיכולים להופיע בגידול שאינו גרורתי יכולים להיות כאב בבטן העליונה, עייפות, ירידה במשקל, אנמיה, חוסר תיאבון, מלאות אחרי כמות מזון קטנה או בחילה.
הסימפטומים הנוספים שיכולים להופיע במחלה עם גרורות תלויים במיקום הספציפי שאליו נשלחו הגרורות. רופא המשפחה מחליט בדרך כלל האם לשלוח את המטופל לרופא המתמחה במחלות בדרכי העיכול הנקרא גסטרואנטרולוג.
הבדיקות השכיחות שמשמשות את הרופא לצורך אבחון הן בין היתר: בדיקה לגילוי דם סמוי בצואה, אנדוסקופיה, צילום עם חומר בריום ובדיקות אולטראסאונד ו/או CT.
>>> הפורום המשפטי בניהולו של עופר סולר <<<
צריך לזכור כי קיימת חשיבות עליונה לעצם גילוי המחלה בשלביה הראשונים וכל איחור או טעות באבחון עלולה להוריד באופן משמעותי את סיכויי ההחלמה של החולה.
למעשה, גילוי המחלה בשלב מתקדם יוביל למצב של אובדן סיכוי החלמה על כל המשתמע מכך.
איחור באבחון או גילוי מאוחר - מקרי רשלנות רפואית
רשלנות רפואית נפוצה באבחון סרטן הקיבה היא היעדר הפניה לביצוע הבדיקות הרלבנטיות בזמן הנכון והיעדר התייחסות הולמת למשמעות התוצאות. בדיקת האנדוסקופיה היא החשובה ביותר לאבחון משום שהיא מיועדת לגלות בעיות ספציפיות של הקיבה.
תביעה משפטית בעקבות רשלנות רפואית - פסק דין לדוגמא
במסגרתו של הליך ת"א 7146/05 טוריאן נ' מכבי שירותי בריאות - עוולת הרשלנות בפקודת הנזיקין (נוסח חדש) תשכ"ח-1968 דורשת את קיומם של שלושה יסודות על מנת לזכות את התובע בפיצויים: חובת זהירות, הפרה של חובת הזהירות, נזק וקשר משפטי ועובדתי בין הפרת החובה והנזק שנגרם.
במידה ולא הוכחו אי אלו מהיסודות או הקשר הסיבתי לא קמה בדרך כלל לתובע הזכות לפיצויים.
התובעת שנולדה ב-1958 אובחנה עם אנדוקרצינומה של הקיבה. המחלה אובחנה ביולי 1998 ולאחר האבחון היא עברה ניתוח והחלה לקבל טיפולי כימותרפיה.
לטענת התובעת התרשלו רופאי קופת החולים באבחנת מחלתה משום שהיא פנתה בעניין זה לרופא המשפחה עוד בשנת 1997 ולכן היה ניתן לאבחנה בשלב מוקדם יותר לפי הבדיקות שנערכו ולא הייתה לדעתה התייחסות לתוצאותיהן.
כבוד שופט בית משפט השלום בירושלים אהרון דראל קובע כי רופאי קופת החולים לא התרשלו באבחון המחלה במקרה זה באופן שגרם לתובעת נזק. אומנם תיעוד מצבה הרפואי על ידי רופאי הנתבעת היה לקוי ברם דבר זה לא גרם לאבחון מאוחר של הגידול בקיבה באופן שגרם לתובעת לנזק.
התייעצות עם עורך דין
במקרים שבהם קיים חשד או חשש כי מחלת הסרטן בכלל ובמקרים של סרטן הקיבה בפרט, מומלץ לפנות להתייעצות עם עורך דין המתמחה בטיפול בנפגעי רשלנות רפואית.
במשרד עורכי דין עופר סולר ושות' תוכלו לשוחח ולהפגש עם עורך דין שיבחן את המקרה שלכם, בשיתוף עם מומחה רפואי מתחום האונקולוגיה.
אנו מציעים לנפגעים ולבני משפחותיהם יעוץ משפטי ראשוני ללא תשלום וללא כל התחייבות.
לשיחה אישית עם עורך דין עופר סולר חייגו: 03-7369253