האם רשלנות רפואית בלידה גרמה לשיתוק ע"ש ארב? תקציר פסק הדין

באנר עו"ד עופר סולר
תוכן עניינים

כל יולדת המגיעה לחדר לידה מצפה לקבל את הטיפול הטוב ביותר. אולם, למרבה הצער מתרחשים אירועים בהם בסופו של יום נולד תינוק הסובל ממומים.

בהליך ת"א 1288-04 פייקין בראודה ואח' נ' שירותי בריאות כללית, דן בית המשפט באירוע בו נולדה תינוקת הסובלת מפגיעה, אך נקבע כי חרף אותו מום, הליך הלידה היה סביר והצוות הרפואי פעל באופן ראוי.

התובעים במקרה זה הינה הורים ובתם. הבת יצאה לאוויר העולם בלידה רגילה ובסמוך לאחריה התברר כי נולדה עם שיתוק על שם ארב – erb's palsy, בצד ימין של גופה.

טענות הצדדים ופסיקת בית המשפט בתביעה

במהלך המשפט הועלו מספר טענות מצד התובעים כלפי בית החולים סורוקה, אשר יפורטו להלן.

ראשית, הועלתה טענה כי אירעה רשלנות רפואית ולכן התינוקת נולדה עם שיתוק על שם ארב. לגישת התובעות, התינוקת הייתה מקרוזומית, כלומר, במשקל שמעל 4.5 ק"ג ובמצב זה חובה על הצוות הרפואי להפנות את היולדת לביצוע ניתוח קיסרי ולא להסתפק בלידה רגילה.

 

תמונה של עורך דין עופר סולר
עורך דין עופר סולר

מייסד ובעלים של משרד עו"ד עופר סולר, מהמובילים בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית עם התמחות בתחומי הריון, לידה וייעוץ גנטי. בעל ניסיון של מעל 20 שנה בייצוג נפגעים מול גופים רפואיים, משרדי ממשלה וחברות ביטוח, משמש כיו"ר משותף של ועדת רשלנות רפואית בלשכת עורכי הדין המחוזי, מחוז תל אביב. במשרד עו"ד סולר תקבלו ליווי אישי, מקצועי ובלתי מתפשר במטרה להבטיח את מלוא הזכויות שלכם!

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

דילוג לתוכן