רפואת נשים והמיילדות המודרנית מעמידה בפני הרופאים הגניקולוגים ובפני הנשים בהריון שורה ארוכה של בדיקות ואמצעי אבחון, על מנת לבדוק את מצבו של העובר בעת ההיריון ולשלול את האפשרות כי העובר סובל ממחלה גנטית או ממום קשה, אשר בעקבותיהם, בתום ההריון ייוולד חלילה תינוק פגוע.
בהתאם לפסיקה, רופאים אשר עוסקים במעקב הריון חייבים לעמוד בסטנדרטים רפואיים סבירים בבדיקת שלום העובר ולמסור להורי העובר במהלך ההריון את המידע המלא באשר לסיכויי העובר להיוולד עם מום או מחלה קשה. כל זאת על מנת לאפשר להורים לשקול אם ברצונם להמשיך את ההיריון.
גם לתינוק אשר נולד עם מום או מחלה קשה, אשר ניתן היה בטיפול נכון וסביר לאבחן אותם בעת ההיריון קמה, בהתאם לדין, עילת תביעת רשלנות רפואית, שכן הוא נדון לחיות עם מומים קשים.
סל הבריאות כולל מספר בדיקות בסיסיות שמטרתן לשלול מחלות גנטיות ומומים מולדים ביילוד. ניתן לבצע במסגרת פרטית ותמורה לתשלום, בדיקות נוספות שהנן מפורטות ומדויקות יותר, אשר יכולות לאתר מומים שאותם לא ניתן לאתר בבדיקות שניתנות במסגרת סל הבריאות.
מספר פסקי דין קבעו כי כאשר אישה עוברת במהלך הריונה את הבדיקות שבסל הבריאות ואלה מתבררות כתקינות ובפועל נולד תינוק אשר סובל ממום, שניתן היה לאבחנו בבדיקה במסגרת פרטית, ניתן לחייב את הרופא וקופת החולים לפצות את ההורים ואת התינוק הפגוע.