הרופאים לא הפנו אותך לניתוח קיסרי במועד?
ההתקדמות הטכנולוגית הביאה לפיתוח שיטות שונות לביצוע לידה בטוחה יותר, באותם מצבים בהם קיים חשש לביטחונם של היולדת או התינוק בלידה טבעית, המתבצעת דרך הנרתיק וללא התערבות רפואית או תרופתית נוספת.
כך פותחו היום דרכים לזירוז לידה והקלה על הכאבים גם בלידה טבעית והתערבויות רפואיות של לידת מלקחיים או ניתוח קיסרי. הבחירה בין סוגי הלידה הקיימים מושפעת מגורמים שונים הקשורים למצבם הרפואי של היולדת והעובר.
ניתוח קיסרי הוא הליך בו נחתכים הבטן ודופן הרחם של היולדת כדי להוציא את העובר ולכן נקרא גם לידת חתך. ניתוח קיסרי יכול להיות מתוכנן מראש או במצבי חירום בעקבות סיבוך של לידה רגילה. במקרים מסוימים אי הפנייה לניתוח קיסרי יכול לגרום לנזק של ממש ליולדת או לעובר ולכן לעלות לכדי רשלנות רפואית.
אי הפנייה במועד לביצוע ניתוח קיסרי ומקרי רשלנות רפואית
מקרה נפוץ של התרשלות באי הפנייה ללידת חתך הוא כאשר שיטה זו לא נבחרה מלכתחילה על ידי הרופא. ניתוח קיסרי הוא פרוצדורה מקובלת בהריונות של נשים מבוגרות, נשים בעלות היסטוריה של ניתוחים מסוג זה, הריונות מרובי עוברים או כאשר העובר גדול מאד או נמצא במצג המקשה על קיומה של לידה בשיטה הפיזיולוגית.
מלבד זאת, התרשלות שכיחה אחרת, כאשר הניתוח הקיסרי לא מבוצע למרות אינדיקציות לצורך בלידה מיידית כאשר אין סימנים להתקדמות של לידה טבעית או במצבי החירום שיכולים להתרחש במהלך לידה טבעית המחייבים התערבות רפואית, כמו במקרה של מצוקה עוברית לדוגמא.
יש לקחת בחשבון כי במידה וביצועו של ניתוח קיסרי היתה מונעת נזקים שנגרמו לתינוק שנולד ו/או לאם היולדת, יתכן וניתן יהיה להגיש תביעת רשלנות רפואית.
בכל מקרה, חשוב לפנות לקבלת ייעוץ משפטי אישי, על מנת שעורך הדין יוכל לבחון את הסיטואציה ולהתייעץ עם מומחים רפואיים, על מנת להעריך את סיכוי התביעה וכדאיותה.
קיראו על עוד מקרים של: רשלנות רפואית בלידה
פסק דין לדגומא - אי הפנייה לניתוח קיסרי
במסגרת הליך ע"א 2714/02 פלונית נ' המרכז הרפואי בני ציון חיפה - הוכחתה של רשלנות רפואית תלויה בקיומן של מספר דרישות שהאחת מהן היא קשר סיבתי עובדתי ומשפטי בין ההתרשלות והנזק שנגרם. בית המשפט משתמש במבחנים שונים כדי לאמוד את קיומו של קשר זה וביניהם מבחן הצפיות בו נבחנת היכולת לצפות את הנזק כתוצאה מההתרשלות ומבחן השכל הישר בו נבדק האם המאפיינים של התנהגות המזיק תרמו לגרימת הנזק.
בדנן, המערערת הגיעה לבית החולים משום שלא חשה בתזוזות העובר ונקבע שהוא ללא רוח חיים. היא עברה לידה שאחריה נקבע שסיבת המוות הינה חסימה של חבל הטבור. לטענת המערערת כמה ימים קודם לפטירה הוחלט לאור המשקל הגבוה של העובר לבצע ניתוח קיסרי אך קביעה זו בוטלה והיא שוחררה לביתה עם הנחיות להמתנה ללידה טבעית כאשר לדידה אם הייתה מנותחת היה נמנע מות הילוד.
פסק הדין של הערכאה הראשונה דחה את טענותיה לרשלנות מצד הצוות הרפואי בטענה כי ההחלטה התבססה על שיקול דעת סביר.
בית המשפט העליון בראשותו של כבוד הנשיא לשעבר השופט אהרון ברק דוחה אף הוא את טענות המערערת. אליבא דה ברק, במקרה הנדון אומנם קיים קשר עובדתי בין אי ביצוע הניתוח והנזק שנגרם, ברם לא מתקיים הקשר המשפטי משום שלא היה ניתן לצפות שאם לא יעשה הניתוח העובר ימות בשל קשר בחבל הטבור והניתוח לא נועד להגן מפני סיכון זה.
קיראו על: פגיעה מוחית לתינוק בגלל איחור בביצוע ניתוח קיסרי
משרדנו מטפל בתביעות שהוגשו כנגד רופאים ובתי חולים, בעקבות איחור בהפנייה לניתוח קיסרי שהוביל לנזקים חמורים לרך הנולד ולאם היולדת. במידה וקיים בלבך חשש כי נפגעת/ם כתוצאה מרשלנות רפואית, מומלץ להקדים ולהתייעץ עם עורך דין מיומן שיוכל להעריך עבורכם את המצבכם המשפטי והאפשרות להגיש תביעת פיצויים.
נגרמו לך נזקים עקב אי הפנייה לביצוע ניתוח קיסרי? חייג/י: 03-7369253