על נזקים שנגרמו בגלל הרדמה - מה עושים?
כמה פעמים קראתם בעיתון על אדם שלא התעורר מהרדמה? האם ידעתם כי במהלך הניתוח, כל ניתוח, צריך להיות בחדר הניתוח רופא מרדים על מנת לוודא כי המנותח נמצא תחת הרדמה במינון נכון ולצורך מניעת סיבוכים? עורך דין עופר סולר טיפל ומטפל במקרי רשלנות רפואית לא מעטים שנגרמו בין השאר בשל התרשלותו של רופא מרדים ועל כך נרחיב.
אנסתזיה או הרדמה בעברית היא פעולה שמטרותיה להרפות את שרירי המטופל, למנוע ממנו לזוז במהלך הפרוצדורה ולהקל על כאביו במהלכה ואחריה. הרדמה יכולה להיות מקומית, אזורית או כללית בהתאם להליך הנדרש והיא מתבצעת על ידי מתן תרופות אלחוש מסוגים שונים ובדרכים שונות.
הרדמה מקומית שמטרתה להפיג כאבים מבוצעת בדרך כלל על ידי הזלפה או הזרקה של חומר אלחוש ותבוצע בדרך כלל על ידי הרופא המטפל בלבד כמו במקרים של טיפולי שיניים.
הרדמה אזורית נעשית על ידי הזרקת חומר שמטרתו לאלחש אזור גדול ולא איבר מסוים. הרדמה כללית או מלאה מטרתה לגרום למטופל לחוסר הכרה והיא נעשית על ידי מתן חומרים בצינור הנשמה. הרדמה אזורית או כללית נעשית על ידי רופא מרדים.
מקרי רשלנות רפואית בזמן הרדמה
תפקיד הרופא המרדים בעל חשיבות מכרעת להצלחת הפרוצדורה והוא מלווה את המטופל מההכנות המקדימות ועד לשובו לערנות מלאה.
>>> פורום רשלנות רפואית <<<
הרופא המרדים אחראי על שלומו ובטיחותו של המטופל בזמן ניתוח, בין השאר באמצעות ניטור המדדים החיוניים: לחץ דם, אחוז החמצן בדם והדופק, אבחון בעיות בהם ומתן טיפול מתאים ולכן נוכחותו חיונית לכל אורך ההליך.
כך, התרשלות נפוצה של רופא מרדים היא בבחירה מוטעית של סוג או חומר ההרדמה הדרושים הגורמת לסיבוכים בהרדמה. לכן, חובה על המרדים לקבל תמונה מלאה אודות מצבו הרפואי של המטופל, מחלות רקע, תרופות שהוא מקבל, רגישויות ועוד טרם ביצוע הפעולה.
הסיבוכים בהרדמה מקומית יכולים להיות החל מכאבים ועד לשיתוק. בהרדמה אזורית יכולים להופיע מורסה, כאבים באזור המורדם, פגיעה בכיס השתן או הגפיים, מורסה או זיהום. הסיבוכים האפשריים בהרדמה כללית הם קושי בבליעה, כאבי גרון, בעיות במערכת הנשימה, או נזק לשיניים כתוצאה מהחדרת הצינור לקנה.
מלבד זאת, חומרי הרדמה יכולים במטופלים המועדים לכך לגרום להלם אנפילקטי כתוצאה מהרגישות לחומר, הפרעות בקצב הלב, פרכוסים, תסמונת החום הממאיר ועוד.
קיראו לדוגמא על: פגיעה במיתרי הקול בזמן הרדמה
דוגמאות לפסקי דין בתביעות רשלנות רפואית בעקבות סיבוכים בהרדמה
נביא דוגמא מתוך הליך ת"א 652/99 י.ח. נ' קופת חולים כללית - התובע אושפז בגיל 3 לצורך ביצוע ניתוח לתיקון פגם באיבר מינו. בגיל 7 חודשים אובחן אצל התובע פגם בהתפתחות שגורם לו לבעיה בשרירים.
כאשר הגיע התובע לניתוח מסרו ההורים לצוות בין השאר גם את המידע לגבי פגם זה, אומנם למרות זאת המידע הספציפי באשר לפגם הוזמן על ידי הצוות רק בעת הניתוח. ביום הניתוח קיבל התובע חומר הרדמה משתק שרירים שהוביל להפרעות קצב ולצורך בהחייאה. בסופו של יום, בשל ההידרדרות במצבו הרפואי שוחרר התובע מבלי שבוצע בו הניתוח הנדרש.
כבוד שופט בית המשפט המחוזי בחיפה קבע שהנתבעת התרשלה בעובדה שלא ייחסה חשיבות למחלת השרירים של התובע והשתמשה בחומר הרדמה מרפה שרירים שהפרעות הקצב שנגרמו כתוצאה ממנו החמירו את המחלה המולדת והסבו לו פגיעה קוגניטיבית קשה.
רשלנות רפואית זו באה לידי ביטוי בהתעלמות ואי מתן יחס הולם וראוי למצבו של התובע המופיעה במסמכים של המכון להתפתחות הילד. בית המשפט פסק לטובת התובע פיצויים בסך 8,953,875 מליון שקלים.
קיראו על מקרה נוסף: רשלנות בביצוע הרדמה גרמה לנזק מוחי בלתי הפיך לילדה
בכל מקרה של חשש או חשד לנזק שנגרם בגלל רשלנותו של רופא מרדים או לנזקים שנגרמו למנותח בגלל הרדמה, יש צורך להקדים ולפנות אל עורך דין מנוסה, על מנת לבחון את ההליך הרפואי ותוצאותיו.
משרדו של עורך הדין עופר סולר מעניק סיוע וליווי משפטי לנפגעי רשלנות רפואית, ואנו מציעים לך לפנות אלינו לקבלת יעוץ משפטי אישי ודיסקרטי ללא כל התחייבות וללא תשלום.
לשיחה אישית עם עורך דין עופר סולר חייג/י 03-7369253