טיפול רפואי בתופעה של טחורים או פיסורה
טחורים הנם צבר כואב או גדול במידה משמעותית של כלי דם הנמצאים באזור הפתח החיצוני של הרקטום המכונה גם פי הטבעת. טחורים יופיעו בדרך כלל בצורה של דם טרי על האסלה, הנייר או הצואה. טחורים יכולים להתפתח החל משנות ה-20 אומנם התסמינים שלהם הופכים לברורים יותר בעשורים הרביעי והחמישי לחיים ונחשבים לשכיחים יותר אצל נשים.
טחורים יכולים להיגרם ממספר סיבות ואפשרויות הטיפול בהם משתנות בהתאם למצב מטיפול רפואי לאסטרטגיות שונות המיועדות להקל על אי הנוחות הנגרמת כתוצאה מהם.
פיסורה לעומת זאת היא קרע, חתך או סדק באזור פי הטבעת. היא תופעה נפוצה יחסית שיכולה לבוא לידי ביטוי בנפיחות, כאבים, דימום ועוד. הפיסורה יכולה להתרחש מסיבות שונות ובהן עצירות שהקושי של הצואה גורם לקרע בפי הטבעת, מחלות זיהומיות שונות, היסטוריה של ניתוחים באזור זה, מחלת מעיים דלקתית איידס ועוד.
אפשרויות הטיפול בפיסורה שונות החל מהקלה מקומית ועד להתערבות כירורגית. במקרים של טיפול רשלני ו/או אם נגרמו לך נזקים בעקבות הטיפול שקיבלת, רצוי להקדים ולפנות אל עורך דין מיומן, שיבדוק ויעריך את המקרה האישי שלך.
מקרי רשלנות רפואית בניתוח להסרת טחורים או פיסורה
רשלנות רפואית נפוצה בניתוח להסרת טחורים ופיסורה היא היעדר הסכמה מדעת של החולה לביצוע הפרוצדורה הדרושה לפי חוק זכויות החולה תשנ"ו-1996.
הסכמה מדעת הנה זכותו של החולה לקבל החלטה לגבי הפרוצדורה המוצעת לו לאחר שקיבל הסבר לגבי אבחון המצב הרפואי שלו, הטיפול המוצע, תופעות הלוואי של טיפול זה, סיכונים ואפשרויות טיפול אחרות.
>>> פורום רשלנות רפואית לשירותך <<<
במקרה של טחורים ישנם טיפולי מניעה רבים כדוגמת משככי כאבים מקומיים, שתייה מרובה, הוספת מזונות עם סובין עליהם חייבים ליידע את המטופל מלבד האפשרות הניתוחית.
בדומה במקרה של פיסורה, פעם אומנם היה נהוג לבצע התערבויות כירורגיות בלא מעט מהמקרים, ברם היום מקובל קודם לנסות טיפולים אחרים להרפיה.
רשלנות שכיחה אחרת בניתוח להסרת טחורים או פיסורה היא יצירת זיהומים, אי שליטה על יציאת גזים או צואה, סיכונים הכרוכים בהרדמה ועוד.
פסק דין שניתן בתביעה שהוגשה בעילת רשלנות רפואית
בחרנו להביא כדוגמא את פסק דינו של בית המשפט המחוזי בהליך ת"א 5412-03 פלוני נ' שירותי בריאות כללית - תביעה בעילת רשלנות רפואית והיעדר הסכמה מדעת. התובע נשלח במאי 2001 על ידי רופא המשפחה לבדיקת קולונוסקופיה בגלל כאבים בפי הטבעת שהממצאים שלה הצביעו שלתובע יש פיסורה בפי הטבעת והוא פנה עם התוצאות לרופא כירורג שהפנה אותו לבצע ניתוח שנקבע לאמצע חודש יולי 2001.
הוא חתם על טופס הסכמה לניתוח ולהרדמה ולא הוסברו לו הסיכונים האפשריים בהתערבות הצפויה לו. התובע התעורר וגילה כי הוא לבד במרפאה יחד עם כוח עזר וגילה שבוצעו שלוש פעולות שונות הכוללות הוצאת טחורים, חיתוך הסוגר של פי הטבעת והרחבתו בעוד הוא הסכים לאחת בלבד. כתוצאה מהניתוח איבד התובע את השליטה על צרכיו.
כבוד שופט בית המשפט המחוזי בירושלים מר משה דרורי קובע ראשית כי אומנם בהפניית המטופל לביצוע הניתוח לא הייתה רשלנות, ברם בעובדה כי לא התקבלה הסכמה מדעת לביצוע הניתוח הראשוני כפי שדורשות החקיקה והפסיקה ולא התקבלה כל הסכמה לביצוע ההתערבויות הנוספות ולכן קמה לתובע עילה לפי דיני הנזיקין הן לפי עוולת הרשלנות וחוק זכויות החולה.
בפסק הדין נפסקו לטובת התובע פיצויים בסך 2,157,929 שקלים.
נגרמו לך נזקים לאחר טיפול רפואי בתופעה של טחורים או פיסורה?
חייג/י לשיחה אישית עם עורך דין עופר סולר: 03-7369253