קיבלת טיפול שורש רשלני ונגרמו לך נזקים?
טיפול שורש הוא טיפול שיניים שגרתי לעצבי השן ולרקמה המקבלת את אספקת הדם בה. בשפה הרפואית המקצועית נקרא הטיפול גם טיפול במוך השן. כמובן שאת הטיפול אמור לבצע אך ורק רופא שיניים מוסמך ומנוסה, כאשר קיממת נטייה גם בקרב רופאי השיניים, להמליץ למטופל לפנות אל רופאים המתמחים בטיפולי שורש או אנדודונטים.
טיפול שורש נעשה במקרים בהם נגרמה לשן חבלה עד כדי פגיעה במוך, עששת שהגיעה עד לרקמת העצבים, זיהום בתעלות השורש שעובר ללסת ותהליכי דלקת בהם המערכת החיסונית של הגוף מצליחה להתמודד עם הגורם המזהם ולכן לא נוצרת תחושת כאב אך יש רקמה עם נמק שעוברת מחוץ לשן.
מטרת הטיפול היא החלפת המוך של השן שעבר פגיעה מסיבות שונות בחומר חיצוני שימנע את כניסתם של גורמים מזהמים לשן וללסת.
מתי מתרחשת רשלנות רפואית?
טיפולי שורש נעשים היום בדרך כלל אצל רופאי שיניים המתמחים בטיפולי שורש הנקראים אנדודונטים על מנת להוריד את הסיכון לסיבוכים ורשלנות במקרה של טיפולי שורש.
סיכון נפוץ בטיפול שורש שעלול להתרחש כתוצאה מרשלנות הנו נזק לתעלת העצב המחוברת ללשון שעלולה לבוא לידי ביטוי באובדן חוש הטעם. במקרים אלו על מנת למנוע נזק תמידי יש להתחיל לתת אנטיביוטיקה כמה שיותר מהר ולנסות לתקן את הנזק בעזרת כירורג פה.
קיראו בהרחבה על: נזק לעצב המנדיבולרי בעת טיפול שיניים
במקרים אחרים ובעקבות טיפול השורש עלול להגרם למטופל זיהום חמור בלסת. חובה על הרופא המבצע את הטיפול ליצור סביבה נקייה וסטרילית כמה שניתן ולבודד את השן הבעייתית כדי למנוע העברה של זיהום לשיניים נוספות.
זיהום מסוג זה יכול להיות בעייתי במיוחד באנשים עם מערכת חיסונית חלשה או בעיות במסתמי הלב.
פסק דין לדוגמא - רשלנות רפואית עקב אי ביצוע טיפול שורש לקטין
הבאנו לדוגמא הליך ת"ק 1287/08 צ'רנה נ' רוברט - תביעה בעילת רשלנות רפואית שהוגשה לבית הדין לתביעות קטנות.
הסמכות העניינית של בית המשפט לתביעות קטנות לפי תקנות סדר הדין האזרחי תשמ"ד-1984 הנה עד 18,400 שקלים ולכן סכומי הפיצוי נמוכים יותר, בדומה בשל ייחודו של בית דין זה גם סדרי התביעה שונים בו אף לתביעת רשלנות.
המודבר בתביעה לתשלום פיצוי בגין נזק שנגרם לשיניו של קטין במהלך טיפול שיניים, שכן היה צריך לתת לתובע טיפול שורש קודם לביצוע הטיפול נשוא התביעה. הקטין הגיע למרפאה כשהוא סובל מכאבים חזקים בפה ונבדק על ידי הנתבע שלא עשה צילום לשיניים אך החליט לבצע שתי סתימות. הטיפול נעשה בזמן שהילד בוכה ומתלונן על כאבים ברם הרופא והאסיסטנטית לא התייחסו לכך.
>>> פורום רשלנות רפואית <<<
הכאב לא חלף גם לאחר הסתימה ולכן שבו התובעים עם בנם למרפאה שם עדיין לא נעשה צילום אך צוין כי ייתכן והיה צורך לבצע קודם טיפולי שורש. משום שהכאבים נותרו בעינם לקחו התובעים את בנם למרפאה בבית חולים שם נעשה צילום שהראה שהילד זקוק לטיפולי שורש שבוצעו בסופו של יום באופן פרטי תחת הרדמה.
התובעים עותרים לקבלת פיצוי בגין הטיפול הרשלני והכאב והסבל שנגרם לילד. כבוד שופטת בית המשפט לתביעות קטנות בירושלים באום ניקוטורה אתי קובעת שהטיפול שנעשה לא היה ראוי שכן הילד נזקק קודם לטיפולי שורש ברם היא מפחיתה מסכום הפיצוי בגין כאב וסבל בשל חוסר שיתוף הפעולה של הילד וקובעת שפיצוי זה יינתן רק בעקבות הטיפול הלא יעיל.
סך הפיצויים הכללי שנפסק לתובע עמד במקרה זה בסך הכל על 1460 ₪.
נפגעת? פנה להתייעצות עם עורך דין!
במקרים של פגיעה לאחר טיפול שורש או במקום שלא בוצע הטיפול הראוי, קיימת חשיבות לפניה וקבלת יעוץ משפטי אישי, במהלכו יבחן עורך הדין את תיקך הרפואי ובמידת הצורך יעבירו לעיון של מומחה לרפואת שיניים, על מנת לקבל חוות דעת רפואית.
לאחר בחינת המקרה האישי שלך ניתן יהיה להכריע ולהחליט האם קיימת עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית ודרישה לתשלום פיצויים בגין הנזקים שנגרמו לך. משרד עורכי דין עופר סולר ושות' עומד לרשותך ואנו נשמח לסייע לך ככל שרק ניתן.
לשיחה אישית עם עורך הדין עופר סולר חייג/י: 03-7369253