מקרים של רשלנות רפואית בטיפול שיניים - מה עושים?
רפואת שיניים, כידוע לכולנו, הנה תחום רפואי נפוץ ועוסקת באבחון, מניעה וטיפול בפגיעות ומחלות בלסתות, חלל הפה והשיניים. רפואת השיניים אף מתחלקת למספר התמחויות משניות כמו פריודונטיה, אורתודנטיה ואחרות.
רשלנות רפואית בטיפול שיניים עלולה לגרום לפגיעות גופניות קשות נוספות מלבד למערכות הפה והלסת ולאזורים המטופלים. משרד עורכי דין עופר סולר ושות' מטפל במקרים רבים שבהם נגרמו למטופלים פגיעות ונזקים כתוצאה של טיפול שיניים רשלני.
עילות להגשת תביעות עקב רשלנות רפואית בטיפול שיניים
רשלנות רפואית בטיפול שיניים יכולה להתרחש לפני הטיפול, במהלכו או אחריו. אחד ממקרי הרשלנות הנפוצים הוא היעדר הסכמה מדעת מטעמו של המטופל.
בדומה לטיפולים רפואיים אחרים, חובה על הרופא להסביר למטופל את האבחנה הרפואית, הטיפול המוצע והסיכונים הקיימים בו, מידת הצלחתו של טיפול זה, החלופות הטיפוליות האחרות הקיימות, הסיכונים בהן ומידת הצלחתן.
התרשלות אפשרית אחרת לפני טיפול היא אי לקיחת אנמנזה מהמטופל. מצבים רפואיים מסוימים מחייבים היערכות מיוחדת לפני ביצוע טיפול שיניים. בדומה, בעיות מסוימות ברפואת הפה מאפיינות מצבים רפואיים שונים וחשוב שרופא השיניים שלך יתן על כך את דעתו הרפואית.
מקרי רשלנות נוספים מתרחשים בעת ביצוע טיפול שאינו בתחום התמחותו הספציפי של רופא השיניים. מקרים רבים בתחום מתייחסים לביצוע השתלת שיניים לקויה, תכנון לא נכון בשיקום הפה או פגיעה בשרירי הפנים והלסת.
מלבד זאת, אי ביצוע מעקב אחר מצבו של הפציינט לאחר הטיפול יכול לעלות אף הוא לכדי רשלנות.
קיראו על מקרה רשלנות רפואית בטיפול שיניים: פגיעה בעצב המנדיבולרי
מהם המבחנים המנחים את בית המשפט במקרים אלו?
לאורך השנים מוגשות תביעות רבות העוסקות ברשלנות בטיפול שיניים. הוכחת הרשלנות הרפואית נעשית לפי בדיקת התנאים המופיעים בעוולת הרשלנות המצויה בסעיף 35 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש) תשכ"ח-1968. המבחנים המשמשים את בית המשפט לבחינת הרשלנות ולפסיקת פיצויים אינם שונים במקרה זה מאשר בתחומי רפואה אחרים.
בשלב הראשון בוחן בית המשפט האם התקיימה בין המזיק והמטופל חובת זהירות, שכן לא יכולה להיות רשלנות אם המזיק לא התחייב לנהוג בזהירות כלפי הניזוק. השאלה האם מעשהו של הניזוק נחשב לרשלני נבדק במקרים אלו על פי סטנדרט מבחן הרופא הסביר, דהיינו, האם הרופא נהג לפי סטנדרט ההתנהגות הנדרש במקרים אלו.
>>> פורום רשלנות רפואית <<<
בית המשפט לומד את הרף הראוי על פי חוות דעת של רופאים מומחים בתחום הרפואי שבו התרשל בעל המקצוע. יסוד נדרש נוסף להוכחת רשלנות הוא קיומו של נזק. רשלנות תתקיים אם יימצא לפי המבחנים הקבועים בפסיקה קשר סיבתי בין הנזק וההתרשלות.
שיעור הפיצויים שנדרש חייב להיות מבוסס במקרים אלו על חוות דעת רופא מומחה בתחום הרלבנטי לפגיעה. סכום הפיצויים שנפסק משתנה בהתאם למידת הנזק שנגרם. מטרת הפיצויים היא להחזיר את הנפגע למצבו בטרם הפגיעה ובית המשפט אינו נוהג לפסוק פיצויים עונשיים.
אחרי טיפול שיניים רשלני חשוב לפנות אל עורך דין מנוסה!
תביעת רשלנות רפואית חובה לנסח ולהגיש לפי הכללים הקבועים בתקנות סדר הדין האזרחי תשמ"ד-1984 ופקודת הנזיקין.
אי הגשת תביעה בהתאם, עלולה לגרום לדחייתה ולפגיעה ביכולת למימוש זכויות הנפגע. פנייה אל עורך דין בעל ניסיון ברשלנות רפואית לצורך קבלת יעוץ משפטי אישי יכולה לסייע בתכנון האסטרטגיה המשפטית ולהעלאת סיכויי הצלחת התביעה.
רוצה לדבר עם עורך דין עופר סולר? חייג/י למשרדנו: 03-7369253