חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

נפגעת בגלל רשלנות רפואית? מגיע לך לקבל תשובות!

בכל שנה מוגשות בישראל כ-2400 תביעות רשלנות רפואית. אם גם לך נגרמו נזקים בטיפול רפואי, חשוב לבדוק את המקרה לעומק, בשיתוף מומחה רפואי, בדרך לפיצויי הולם!

פניה מהירה לעורך דין >>

נפגעת בגלל רשלנות רפואית?

בכל שנה מוגשות בישראל מעל 2400 תביעות רשלנות רפואית. אם גם לך נגרמו נזקים בטיפול רפואי, זה הזמן לבדוק את המקרה לעומק בדרך לתביעת פיצויים!

פניה מהירה לעורך דין >>

אי אבחון מחלה נדירה בשם מורסה שדרתית אפידורלית

מחבר: 30/12/2019 19:44

תביעות רשלנות רפואית לא מעטות מתבססות על אבחון כושל של הצוות הרפואי, אשר לא איבחן וזיהה את הבעיה הרפואית שבה לקה המטופל, באופן אשר גם גרם לו לנזק רפואי אשר היה נמנע לכאורה לו הוא אובחן כראוי.

מאידך, לא בכל מקרה של טעות ואי אבחון מחלה בבדיקה רפואית ניתן לקבל טענה לרשלנות רפואית, כפי שמסביר עורך דין עופר סולר מתוך פסק דין מעניין שניתן לאחרונה.

מפסק הדין אשר ניתן במסגרת ת"א 3189/09 בן דוד נ' ביקורופא בע"מ עולה כי כאשר מדובר במחלה נדירה שקשה לזהותה כמו מורסה שדרתית אפידורלית, אזי יש להבדיל בעניין האחריות לאי אבחון המחלה בין הרופאים שנותנים למטופל רפואה ראשונית, לרבות במהלך ביקור בית שהם עורכים בבית המטופל, לבין הרופאים של בתי החולים אשר מטפלים בחולה לאחר מכן, כאשר לרשותם עומדים ציוד וכלי משוכללים יותר.

הדברים נכונים שבעתיים כאשר מדובר במחלה שקשה לזהותה בשלביה הראשונים במסגרת רפואה ראשונית וביקור בית כאמור, אלא רק בשלבים מתקדמים יותר, כאשר המטופל מגיע כבר לבית חולים.

בנסיבות אותו תיק, דובר במטופל אשר לקה בשיתוק ברגליו וחוסר שליטה על הסוגרים. המטופל נבדק על ידי רופאים שונים, חלק במסגרת ביקור בית של חברת ביקור רופא, וחלק במסגרת קופת החולים מכבי ובית החולים וולפסון.

ברם, רק יום לאחר שהגיע לבית החולים איכילוב שבתל אביב, אם כי רק 4 ימים בלבד לאחר פנייתו הראשונית, אובחנה אצלו מחלה נדירה בשם מורסה שדרתית אפידורלית.

המטופל הגיש תביעה בעילת רשלנות רפואית נגד הגורמים הרפואיים שלטענתו לא אבחנו את מצבו בזמן, ושהיו יכולים למנוע את התדרדרות מצבו הרפואי. במסגרת ההליכים, כל הגורמים הגיעו עמו לפשרה ושילמו לו פיצויים למעט ביקורופא.

ביקור רופא טענה כי שני הרופאים אשר ערכו מטעמה ביקורי בית נפרדים אצל המטופל, לא הצליחו לאבחן את המחלה מאחר שמדובר במחלה נדירה, ולכן הם המליצו למטופל לגשת לבדיקה בחדר מיון במידה שהכאבים יוחמרו, ובכך הם מיצו את חובתם הרפואית כלפיו.

עוד טענה ביקור רופא כי הרופאים שהיא שלחה לבית המטופל לא התרשלו וגם אם היתה התרשלות מצידם, אין קשר סיבתי בינה לבין נזקי המטופל או שהקשר נותק בשל מעשיהם ומחדליהם של בעלי הדין האחרים.

המומחית שמינה בית המשפט סברה שרופאי ביקור רופא לא מילאו אחר חובתם הרפואית הבסיסית, משום שלא הם אספו פרטים על עברו הרפואי של המטופל, וכן לא ערכו בדיקה גופנית מפורטת ממנה היו עולים התסמינים המרמזים על המחלה, כגון כאבי גב וחזה ואיבוד שליטה על הסוגרים.

אי אבחונו של מצב זה מנע הענקת טיפול חירום, ומתן הסבר לחולה בדבר טיבו של מצב החירום והצורך הדחוף באבחון וטיפול ומתן הפניה מנומקת ודחופה לחדר המיון, בה מצוין חשדם לקיום לחץ על חוט השדרה.

עוד טענה המומחית כי לא ניתן להיות מתירנים עם רופאים שעובדים ברפואה ראשונית, מאחר שדווקא הם, הנמצאים בחזית צריכים להיות מצוידים בכישורים הקליניים המרביים, אשר יאותתו על הצורך להפנות את החולה בצורה מושכלת ומנומקת להערכה הנדרשת להגיע לאבחנה הנכונה בזמן הסבירה.

ברם, בית המשפט החליט שלא לאמץ את חוות הדעת של המומחית מטעמו ולדחות את התביעה נגד ביקור רופא. בית המשפט נימק זאת בכך שהתמונה המתקבלת לאחר חקירתה היסודית בנוגע להטלת אחריות על ביקור רופא שונה בתכלית מזו שנחזתה לפי חוות דעתה.

זאת כנראה מתוך שבחוות הדעת סברה המומחית כי עליה בעיקר להתמקד על ביקור רופא, בעוד שבחקירה הופנתה במודגש לכל הנתונים והאירועים.

עוד קבע בית המשפט כי לנוכח מכלול השתלשלות העניינים הספציפית והמיוחדת שבמקרה דנן, מאזן ההסתברויות נוטה בבירור לכך שלא קיים קשר סיבתי בין התנהגותם של רופאי ביקור רופא לבין מצבו של המטופל. במצב דברים זה לא מתקיימים היסודות הדרושים להטלת חבות בנזיקין על ביקור רופא.

עיקר התביעה נעוץ בכך שהמחלה שהתברר לבסוף שהיתה אצל המטופל הנה מחלה נדירה בשם מורסה שדרתית אפידורלית המשתייכת לסוג המחלות המתקדמות, אשר בתחילה לא ניתן לזהות את קיומן, ורק כשהמורסה גדלה והמחלה מתקדמת, יש סימנים נוירולוגיים שניתן לעמוד על קיום המחלה באמצעותם.

ברם, במקרה דנן התברר שגם כשהמטופל הגיע לבית החולים איכילוב הוא נבדק שם מספר בדיקות ולא נמצא אצלו נזק נוירולוגי אלא רק למחרת.

בנוסף, בשל נתוניה המיוחדים הנורמה לגבי מחלה זו הנה איחור בזיהוי שלה וכי 75% מהמקרים מאובחנים מאוחר מדי. אולם למרות זאת, המטופל דנן אובחן וטופל מהר מן המקובל ותוך ארבע יממות מפנייתו הראשונה כבר אובחנה מחלתו והוא עבר ניתוח בקשר אליה.

במצב הדברים האמור, בשלב שבו רופאי ביקור רופא היו בתמונה הם כלל לא יכלו לאבחן את המחלה, שכן היא לא היתה בשלב שבו היתה ניתנת לאבחון. גם לא היתה פעולה שאילו נקטו היתה מביאה לכך שהמחלה תאובחן.

בסופו של דבר, מן התמונה המתקבלת עולה אפשרות שאין אחריות בנזיקין על כל הגורמים המעורבים, ואם וככל שקיימת אפשרות לאחריות כלשהי על מי מן המעורבים, הרי שהיא עשויה להיות מוטלת רק על בית החולים איכילוב.

שכן רק במהלך שהיית המטופל באיכילוב המחלה הייתה כבר בשלב ובמצב המאפשרים אבחון, ומאחר שיתכן שניתן היה לאבחן שם את המחלה מעט מוקדם יותר מן השלב שבו אובחנה.

לפיכך, ככל שמדובר באחריות כזו הרי שיש הפרדה ברורה בין מצב דברים זה לבין מה שהיה בשלב של ביקורי הרופאים מטעם ביקור רופא.

מכל האמור לעיל עולה כי כלפי הרופאים מטעם ביקור רופא ניתן להעלות לכל היותר טענות בדבר אופן ביצוע הבדיקות והרישומים.

עם זאת, בשלב שבו ביקרו את המטופל היתה המחלה (מורסה שדרתית אפידורלית) במצב שבו כלל לא ניתן היה לאבחן אותה ולא היה מקום להורות למטופל דבר מה שונה ממה שהורו לו, קרי, לגשת במקרה של החמרה לחדר מיון.

בנוסף, לנוכח סיווגם המקצועי כרופאים וחוסר האפשרות שלהם לבצע בדיקות דימות ונוספות בבית הנבדק, כלל לא היה מצופה מהם שיאבחנו את המחלה הנדירה שבה עסקינן, גם לו היתה בשלב שניתן היה לאבחן אותה, אלא רק לתת הדרכות לגבי המשך הדרך.

מתברר בדיעבד גם כי אפילו היו רופאים אלה בודקים טוב יותר משבדקו ופועלים באורח שונה, הרי שגם אז לא צפוי שהמשך דרכו של המטופל היה טוב משהיה לבסוף.

זאת משום שגם כשהגיע המטופל לבית החולים איכילוב, שם יש ידע רב ומלוא המכשור, לקח יותר מיממה עד שנותח, וזאת בין אם העיכוב נובע משלבי התפתחות המחלה, בין אם יש לזקוף מקצתו לרשלנות של רופאי בית החולים איכילוב.

מן האמור לעיל עולה שכל הדרכים מובילות לכך שלכל הפחות אין קשר סיבתי בין התנהגותם של רופאי ביקור רופא לבין נזקי המטופל, ושאין להטיל עליהם אחריות ולחייב את ביקור רופא לפצות את המטופל בנוסף לפיצויים שזכה להם במסגרת הסכם הפשרה.

עם זאת, ברמה העקרונית עשויה להיות חשיבות רבה לביקורי בית של רופאים המוזמנים לבתיהם של חולים. רופאים אלה צריכים להיות בעלי כישורים לאבחון מרבי ומיטבי בהינתן מגבלות מבחינת היכולת לבצע בדיקות ופעולות שונות בבתיהם של מזמיני השירות.

אין צריך לומר כי עליהם לבצע את הבדיקות הנחוצות באופן ראוי ולערוך רישומים נאותים לגבי כל שביצעו וכל שעשוי להיות רלבנטי למי שאותו נבדק יגיע אליו מאוחר יותר.

לפיכך ומאחר שהביקורת של המומחית מטעם בית המשפט בדבר אופן ביצוע הבדיקות והרישומים ע"י הרופאים של ביקור רופא לא נהדפה על ידה, לא חוייב המטופל בתשלום הוצאות לביקור רופא למרות שתביעתו כלפיה נדחתה.

לשיחה אישית עם עורך הדין עופר סולר חייגו: 03-7369253

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (0) | דירוגים (0)

0 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: עופר סולר רשלנות רפואית אי אבחון מחלה נדירה

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

31 במרץ 2024

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

31 במרץ 2024

האם מותר לקחת את התרופה ה...

כמעט כל אשה בהריון נתקלת לאורך תשעת החודשים בשאלות לגבי נטילת תרופות בהריון. התשובות מורכבות, חשובות ולעיתים אינן חד משמעיות וברו...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות רפואית בלידה - לפנ...

עורך הדין עופר סולר מנהל את משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בלידה, לצורך הגשת תביעת פיצויים בשל נזקים שנ...

קרא עוד

31 במרץ 2024

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

03 באפריל 2024

הכירו את רוט סולר - תביעו...

רוט סולר - תביעות ביטוח הנה פירמה פורצת דרך, שמעדכנת גרסה בעולם המשפט וקובעת סטנדרט חסר תקדים, באמצעות הצגת פתרון השוזר את העלית ...

קרא עוד

03 ביולי 2024

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

03 ביולי 2024

הפסקת טיפול תרופתי בשל הי...

רשלנות רפואית בטיפול בפצועת פיגוע ותשלום פיצויי עתק, בשל הפסקת טיפול אנטיביוטי בהעדר רישום רפואי כנדרש לפי חוק.

קרא עוד

10 ביולי 2024

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

14 ביולי 2024

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

22 ביולי 2024

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

23 ביולי 2024

הורים שהם בני דודים לא הו...

עורך הדין עופר סולר מסביר פסק דין מעניין, שהכריע בסוגיית רשלנות רפואית בשל אי הפניה של בני דודים לקבלת ייעוץ גנטי ולידת ילד נכה...

קרא עוד

01 באוגוסט 2024

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

04 באוגוסט 2024

הרופא חייב להסביר על חשיב...

כל רופא נשים המלווה הורים בזמן מעקב ההריון חייב להסביר, תמיד, על חשיבותה הרבה של בדיקת מי השפיר בשל יכולותיה לאבחן מוטציות ופגמים...

קרא עוד

06 באוגוסט 2024

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

12 באוגוסט 2024

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

03 בספטמבר 2024

לדעת על הידרוצפלוס ומקרי ...

עורך דין עופר סולר מסביר על מחלת ההידרוצפלוס ומקרי רשלנות רפואית הנובעים מאי אבחונה של המחלה...

קרא עוד

05 בספטמבר 2024

רשלנות בביצוע בדיקת ביופסיה

עורך הדין עופר סולר מסביר על בדיקת ביופסיה ומקרי רשלנות רפואית שהובילו לתביעות משפטיות...

קרא עוד

15 בספטמבר 2024

מות תינוק לאחר הלידה בגלל...

ישנם מקרים מצערים שבהם התינוק נפטר מיד לאחר הלידה בגלל רשלנות רפואית של הצוות המיילד...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 24