סיבוכים במהלך הריון - חשוב להיות מודעת!
תשעת חודשי ההריון הם פרק זמן מרגש לאם ולכל בני המשפחה. לאורכם של תשעת החודשים גדל עובר ברחמה של האם בדרך לחיים חדשים. הריון, אך יתכנו סיכונים ולכן עולה צורך להקפיד על מעקב הריון סדיר ושיגרתי.
מטרתו של המעקב הרפואי אחר היולדת הנו לאתר מוקדם ככל אפשר סיכונים או סיבוכים בהריון, במטרה למנוע נזקים אפשריים מהאם ההריונית והעובר שברחמה. כמובן שמעקב ההריון מתבצע על ידי רופא נשים מנוסה, כאשר חלק מהבדיקות ניתן לבצע בסניף טיפת חלב, קופת חולים או באופן פרטי.
משרד עורכי דין עופר סולר ושות' טיפל ומטפל כיום בתביעות לא מעטות שהוגשו בעקבות נזקים שנגרמו לאם ולעובר, בעקבות סיבוכים בהריון שהתגלו באיחור ו/או כאלה שלא טופלו כראוי לאחר שאובחנו.
סיבוכים נפוצים ומקרי רשלנות רפואית
הסיבוכים הנפוצים בתקופת ההריון מתייחסים לאם ולעובר וההסתברות להתרחשותם גבוהה יותר ככל שמתגלים יותר ויותר גורמי סיכון. כך למשל אנו עדים למקרים לא מעטים של רשלנות רפואית בעקבות אבחון מאוחר, היעדר אבחון או אבחון מוטעה של גורמי הסיכון שכוללים בדרך כלל: מחלות רקע של האם, הריון מרובה עוברים, היסטוריה של סיבוכי הריון קודמים ועוד.
סיבוך הריון שכיח הוא ריבוי מי שפיר שרשלנות בטיפול בו יכולה לגרום להיפרדות של השיליה, לידה מוקדמת ודופק מהיר מדי לעובר שהתוצאה שלו היא מצוקה עוברית.
סיבוך מסוכן אחר בזמן ההריון הוא התפתחותה של מצוקה עוברית. במצב זה ישנם ליקויים באספקת החמצן לעובר שיכולים לגרום לבעיות שונות עד כדי פטירתו ולכן ישנו צורך לפעול באופן מיידי. התרשלות שכיחה במצבים אלו היא זיהוי מאוחר מדי של המצוקה וטיפול מוטעה בה.
קראו בהרחבה על: איחור באבחון מצוקה עוברית
סיבוך נפוץ אחר הוא התפתחות של סוכרת הריון. הסיכון במצב זה הוא עליה במשקל של העובר שמהווה גורם סיכון למגוון סיבוכים בלידה ולכן מצריך הערכת מצב מיוחדת. התרשלות שכיחה במקרים אלו היא באבחון הסוכרת ההריונית ובאופן הטיפול בה.
סיבוך חריף אחר הוא רעלת הריון שעלולה לגרום למותה של האם. קיימים גורמי סיכון מוכרים שזיהויים המוקדם יכול לתרום למניעת התפתחותה של רעלת הריון. התרשלות שכיחה במקרים אלו היא אבחון מאוחר או היעדר אבחון למצב הרפואי שאליו נקלעה האם ההריונית ובהמשך גם מקרים של רשלנות בטיפול.
>>> פורום רשלנות רפואית <<<
פסק דין לדוגמא - תביעת רשלנות רפואית בגין סיבוך בהריון
במקרה זה המדובר בהליך ת"א 3315/05 י.א.ג. נ' מדינת ישראל - תביעה בעילה של רשלנות רפואית של בית החולים אסף הרופא שמיהר לטענת התובעת לשחררה מבית החולים מה שהוביל למות העובר שנשאה ברחמה בשל היפרדות שיליה.
התובעת עברה 12 לידות וזהו הריונה ה-13. מעקב ההריון היה תקין. בשבוע ה-32 היה ריבוי קל של מי שפיר ולכן פנתה למיון היולדות של בית החולים. בשחרור צויין שהתובעת פנתה למיון עם צירים ואינה בלידה ולכן משוחררת עם המלצות להמשך מעקב.
קיראו בהרחבה על: היפרדות שליה
יום למחרת שבה התובעת למיון עם כאבי בטן חזקים ותמונה של מצוקה עוברית עם היפרדות השיליה ולכן הועברה לביצוע ניתוח קיסרי דחוף והעובר חולץ ללא רוח חיים.
התובעת טענה כי אם היו משגיחים עליה אזי היו מגלים בזמן את היפרדות השיליה ונוקטים בצעדים שהיה עליהם לבצע כדי לנסות ולמנוע את התוצאה. כבוד שופטת בית משפט השלום ברחובות רבקה שמולביץ' מקבלת את חוות הדעת של המומחה מטעם התביעה שקובע שאצל היולדת התקיימו גורמי סיכון להיפרדות השיליה וכי הנתבעת לא הציגה ראיות המספקות הסבר להחלטה על השחרור ולכן התרשלה בתפקידה. בית המשפט פוסק לטובת התובעת פיצויים בסך 230 אלף שקלים.
בכל מקרה של חשש מפני אבחון לקוי או טיפול רשלני במהלך ההריון, מומלץ להקדים ולפנות לקבל יעוץ משפטי אישי, על מנת להבין ולבדוק את אופי ההליך הרפואי והיקף הנזקים שנגרמו לך. משרד עורכי דין עופר סולר ושות' מטפל בתביעות רשלנות רפואית בעקבות סיבוכים בהריון, ואנו מבטיחים להעניק יחס אישי וייעוץ מתאים לכל פונה.
יש לך שאלות על סיבוכים בהריון? חייג/י לשיחה אישית עם עורך דין: 03-7369253