חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

נפגעת בגלל רשלנות רפואית? מגיע לך לקבל תשובות!

בכל שנה מוגשות בישראל כ-2400 תביעות רשלנות רפואית. אם גם לך נגרמו נזקים בטיפול רפואי, חשוב לבדוק את המקרה לעומק, בשיתוף מומחה רפואי, בדרך לפיצויי הולם!

פניה מהירה לעורך דין >>

נפגעת בגלל רשלנות רפואית?

בכל שנה מוגשות בישראל מעל 2400 תביעות רשלנות רפואית. אם גם לך נגרמו נזקים בטיפול רפואי, זה הזמן לבדוק את המקרה לעומק בדרך לתביעת פיצויים!

פניה מהירה לעורך דין >>

תביעות נגד בית החולים איכילוב בתל אביב

מחבר: 30/12/2019 20:00

כאשר מוגשת תביעה בגין רשלנות רפואית של רופא של בית חולים התביעה מוגשת כנגד הרופא ו / או בית החולים עצמו וזאת מכוח האחריות השילוחית שיש לבתי החולים בארץ כמעסיקים כלפי עובדיהם.

לעתים קרובות התביעה מוגשת גם כנגד הבעלים של בית החולים. בתי החולים בארץ נמצאים בבעלות המדינה או בבעלות קופות החולים או בבעלות פרטית. 

במאמר זה נדון בשתי תביעות רשלנות רפואית שהוגשו כנגד בית החולים איכילוב אשר שוכן בתל אביב ומשרת את 415,000 תושבי תל אביב ולמעלה ממליון תושבי גוש דן.

בית החולים איכילוב הנו בית חולים ממשלתי-עירוני אשר נמצא בבעלות המדינה ועיריית תל-אביב.

במסגרת הליך ת"א 1190/07 א.ש. נ' מדינת ישראל - משרד הבריאות אשר התנהל בפני בית המשפט המחוזי בבאר-שבע נדונה תביעה שהוגשה בגין טיפול רשלני שניתן לתובע בבית החולים איכילוב לאחר לידתו ואשר גרם לו לשיתוק מוחין ולנכות בשיעור 100% לצמיתות.

עובדות המקרה

התיק עסק בתינוק שנולד פג, בשבוע ה-27 בהיריון, במשקל קילו.

לטענת התביעה, הצוות הרפואי לא ניטר בתכיפות מספקת את רמת הפחמן דו-חמצני בדמו של התובע במשך 40 השעות שלאחר לידתו ולא נקט צעדים נדרשים להעלאת רמתו.

כתוצאה מכך פחתה אספקת הדם למוחו של התובע, מצב המכונה איסכמיה מוחית וכן נגרמה לו מחלת החומר הלבן של המוח, PVL אשר גרמה לו לשיתוק מוחין.

בית החולים טען כי התינוק נוטר בתכיפות מספקת, בשים לב להיעדר אמצעים אפקטיביים שניתן היה לנקוט להעלאתה של רמת הפחמן דו-חמצני בנסיבות העניין.

לחלופין, לא היה קשר סיבתי בין אי נקיטתם של אמצעים כאמור לבין מחלת התובע משום שהמחלה האמורה נבעה ממצבו הבסיסי של התובע כפג כה קטן ולא נגרמה על ידי הטיפול בו.

קראו בהרחבה: חישוב פיצויים בגין נזקי גוף עקב רשלנות רפואית

פסיקת בית המשפט

בית המשפט קבע כי הצוות הרפואי של איכילוב פעל ברשלנות בכך שלא ניטר בתכיפות מספקת את רמת הפחמן דו-חמצני בדמו של התובע ולא ניסה לשנות את חשיפתו לפעולת מכשיר CPAP, דבר שהיה עשוי להעלות את רמת הפחמן דו-חמצני בדמו וזאת תוך דחיית טענת בית החולים כי לא היה דבר אפקטיבי שניתן היה לעשותו בנסיבות העניין.

עוד קבע בית המשפט כי ישנו קשר סיבתי בין התרשלות רופאי בית החולים לבין האיסכמיה, מחלת PVL ושיתוק המוחין שבהם לקה התובע.

עוד נקבע כי לתובע נגרמה נכות בשיעור 100%, ניטל ממנו כושר השתכרות, תוחלת חייו קוצרה עד גיל 50, הוא מוגבל מאוד בתנועותיו ואינו שולט על סוגריו אולם הוא בעל יכולת קוגניטיבית ותקשורתית.

התובע נזקק לטיפול והשגחה כל העת וכן לטיפולים, מכשירים, ניידות, התאמות-דיור והוצאות שונות לצורך התמודדות עם נכותו.

בהתאם לכך נפסק לתובע פיצויים בסך כולל של כתשעה מיליון ₪ אשר כללו את ראשי הנזק הבאים:

כאב וסבל בסך מיליון ₪, אובדן כושר ההשתכרות בסך 1,875,000 ₪, עזרת הזולת בסך 4,102,000 ₪, ניידות בסך 445,000 ₪, התאמת דיור בסך 347,000 ₪, טיפולים רפואיים בסך 674,000 ₪ ומכשירי שיקום וניידות בסך 229,000 ₪.

מסכום זה יש לנכות את תגמולי המוסד לביטוח לאומי.

במסגרת הליך ת"א 52964-02-11 פלוני נ' מדינת ישראל-משרד הבריאות אשר התנהל בפני בית המשפט המחוזי מרכז נדונה תביעה שהוגשה בגין טיפול רשלני שניתן לתובע בבית החולים איכילוב לאחר שהוא נפל מסולם וסבל מפגיעה מערכתית קשה.

התיק עסק בתובע אשר בהיותו בגיל 30 נפצע קשה כתוצאה מנפילה מסולם במהלך גיזום עץ בחצר ביתו.

התובע פונה לבית החולים איכילוב כשהוא סובל מפגיעה רב מערכתית קשה, מחוסר הכרה, מונשם ואובחן כסובל מחבלת ראש קשה, שבר בבסיס הגולגולת, דמם תוך מוחי, פגיעה בבית החזה ובריאה, שבר בעצם הירך הימנית ושבר בחוליה גבית.

התובע טוען כי כתוצאה מטיפול ומעקב רשלניים שניתנו לו במחלקה האורתופדית בבית החולים, נגרמה לו נכות אורתופדית קשה בשיעור של 65%.

בית החולים טען כי בהתחשב במצב הקשה בו הגיע התובע לבית החולים הטיפול הרפואי שניתן לו היה טיפול מיטבי וסביר וכי נכותו של התובע נובעת מנפילתו מהסולם ולא מהתרשלות כלשהי בטיפול הרפואי שניתן לו בבית החולים.

השבר בירך של התובע טופל בתחילה במתיחה עורית שתוכננה להימשך במשך מספר שעות בלבד עד למועד ביצוע ניתוח קיבוע השבר בירך.

אולם,  בשל מצבו הקשה של התובע הניתוח בוצע בו רק כעבור 4 ימים ועקב כך נמשכה המתיחה העורית במשך כל אותם 4 ימים דבר שגרם לנמק בירך באופן שאולי יצריך בעתיד את החלפת מפרק הירך של התובע.

קראו עוד בנושא: הערכת גובה הנזק שנגרם לך לפני הגשת תביעת רשלנות רפואית

בית המשפט קבע כי בית החולים התרשל במספר אופנים לגבי הטיפול הרפואי שהוא נתן לתובע.

ראשית, בית החולים התרשל לגבי ביצוע המתיחה העורית, בכך שהיא לא בוצעה לפרק זמן של שעות כפי שתוכנן לגביה מלכתחילה, אלא היא נמשכה למשך 4 ימים וזאת ללא מעקב נאות אחר מצב הרגל ולמרות היותו של התובע מחוסר הכרה.

שנית, בית החולים התרשל בבחירת שיטת הניתוח שנבחרה עבור התובע לצורך קיבוע השבר בירך שלו באמצעות שימוש במסמרה מתנפחת, מאחר שלא הוכח כי הבחירה בטכניקה הניתוחית נעשתה לאחר דיון ושקילת כל הנתונים הרלבנטיים.

ושלישית, בית החולים התרשל בעת המעקב הרפואי שבוצע בתובע לאחר הניתוח מאחר שהוא התעלם מתלונותיו, לא תיעד את הבדיקות הקליניות שבוצעו לתובע, אם וככל שהן בוצעו בכלל וכן לא התייחס לצילום הרנטגן שהדגים התפרקות של קיבוע השבר וחייב ביצוע ניתוח נוסף.

קראו עוד בנושא: תיעוד רפואי בתביעת רשלנות רפואית

בהמשך דבריו קבע בית המשפט כי קיים קשר סיבתי בין ההתרשלות בביצוע המתיחה העורית לזמן ארוך מהמקובל לבין התפתחות הנמק והפגיעה העורית בקרסול ובכף רגלו של התובע וכי קיים קשר סיבתי בין ההתרשלות בבחירת האופציה הניתוחית והמעקב הפוסט ניתוחי לבין התפרקות קיבוע השבר שגרמה לצורך בניתוח נוסף לקיבוע השבר, מה שהחמיר את מצבו של התובע וגרם לנכות גבוהה לאין שיעור מהנכות שהייתה צפויה להיוותר כתוצאה מנפילתו מהסולם.

בית המשפט קבע כי בגין נפילתו מהסולם, התובע סובל מנכות אורתופדית בשיעור של 10% ומנכות נוירולוגית בשיעור של 7.5% וכי יתרת הנכות האורתופדית, בשיעור משוקלל של 61.4% נגרמה בגין הטיפול הרפואי הרשלני שניתן לתובע בבית החולים.

בסיכומו של דבר פסק בית המשפט לתובע פיצויים בסך כולל של 2,103,161 ₪, אשר כוללים את ראשי הנזק הבאים: 

הפסדי השתכרות בעבר ובעתיד בסך 1,053,161 ₪, הפסדי הפרשות לפנסיה בסך 100,000 ₪, כאב וסבל בסך 450,000 ₪, הוצאות רפואיות בסך 50,000 ₪, ניידות בסך 50,000 ₪ ועזרת הזולת בסך 400,000 ₪.

מסכום זה יש לנכות את תשלומי המוסד לביטוח לאומי בסך של כ-60,000 ₪.

לשיחה אישית עם עו"ד עופר סולר חייג/י למשרדנו: 03-7369253

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (0) | דירוגים (0)

0 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית תביעות נגד איכילוב

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36