תשניק סב לידתי - חשוב לדעת!
תשניק סב לידתי הוא סוג של מצוקה עוברית ומצריך טיפול רפואי מקצועי ומהיר, על מנת להמנע ככל שניתן מנזקים חמורים ובלתי הפיכים שעולולים לקרות לעובר ממש בטרם צאתו לאוויר העולם או מיד לאחריה.
מצב זה מתרחש כאשר העובר לא מקבל חמצן בכמות הולמת (היפוקסיה) בעודו ברחם, במהלך או מיד אחרי הלידה. תשניק סב לידתי יכול להיגרם מסיבות שונות וביניהן צניחה של חבל הטבור, חסימה בחבל הטבור, קרע ברחם, היפרדות של השליה, עישון בתקופת ההריון, משקל גבוה של העובר ולידה ממושכת.
המציאות מלמדת כי תשניק סב לידתי עלול להיות מסוכן מאד לעובר וכתוצאה ממנו עלול להגרם לעובר נזק מוחי בלתי הפיך ובמקרים חמורים עד כדי מוות. בדומה חוסר בחמצן מסוג זה עלול להיות גם גורם סיכון להתפתחות בעיות נוירולוגיות נוספות כדוגמת אפילפסיה ובעיות קשב וריכוז.
מקרי רשלנות רפואית בעקבות תשניק סב לידתי
לצערנו הרב, במקרים לא מעטים הרופאים מאבחנים את התשניק באיחור משמעותי ומשכך נמנע קבלת טיפול רפואי הולם.
הסממן הראשוני לתשניק סב לידתי יכול להיות ירידה לא שגרתית בתנועות העובר הנמצא בתוך רחם אמו. בשלבים המאוחרים יותר יופיעו גם הפרעות קצב מהירות או איטיות אצל העובר במיוחד בזמן או אחרי ציר לידה, ירידה בשונות קצב הלב של העובר ועוד המחייבים התייחסות של הצוות המטפל על מנת למנוע יצירת סיכון לעובר.
רשלנות נפוצה אחרת במקרים אלו היא בהיעדר ניטור הולם של היולדת והעובר.
כאשר מתעורר חשד לבעיה בכמות החמצן שמוזרם לעובר יש לחבר את האם למוניטור עוברי שהנו אמצעי שמטרתו להעריך את צירי הלידה ותקינות קצב הלב של העובר במקביל ומאפשר לזהות התפתחות מצוקה מסוג זה.
>>> פורום רשלנות רפואית <<<
התרשלות יכולה להיות גם בטיפול בתשניק סב לידתי. ההנחיות הרפואיות התקפות להיום לטיפול במצב זה יכולות לכלול בנסיבות הקליניות הספציפיות למצב זה מתן חמצן לאם לפני הלידה, מתן תרופות וחמצן במהלך הלידה כדי לשמור על הנשימה ולחץ הדם של התינוק או חילוץ חירום של העובר על ידי ניתוח קיסרי.
פסק דין בתביעת רשלנות רפואית לאחר תשניק
במסגרתו של הליך ת"א 1381/99 קוגן נ' מדינת ישראל - התובע נולד בבית החולים תל השומר עם שיתוק מוחין, פיגור שכלי ונכות רפואית של 100% אשר נגרמו לו לטענתו כתוצאה מרשלנות בלידה.
אימו של התובע אושפזה עוד טרם הלידה בשבוע ה-32 עם דימום ברם שוחררה לביתה.
ביום הקבלה ללידה אושפזה גם עם דימום אך הבדיקות שנערכו לה בחדר הלידה היו תקינות. בשעה שבע בבוקר הוחלט על זירוז הלידה ולאחר שבשבע בערב היה ליולדת חום, משקל העובר היה בין 3.5 ל-4 ק"ג והופיע דופק מהיר במוניטור העוברי הוחלט לנסות ליילד את האם באמצעות מכשירים.
לידת המכשירים לא הצליחה ולכן בשמונה בערב הוכנסה האם לניתוח קיסרי. התובע נולד במצב קשה ובסיכום המחלה בשחרור שלו אף נכתב כי נראה שהתמונה הקלינית של נזק מוחי בגלל היפוקסיה נגרמה על רקע תשניק סב לידתי. לטענת התובע אופן התנהלות הלידה גרמה לתשניק הסב לידתי.
כבוד שופט בית המשפט המחוזי בחיפה מר אריה רזי קובע שעל רקע משקלו של התובע דרך קבלת ההחלטות במקרה זה הייתה רשלנית. כבוד השופט קבע כי המדובר על אירוע רשלנות רפואית, ופוסק לתובע פיצויים בסך 4 מליון שקלים בשל הנזק שנגרם.
לקיראה נוספת: האם תשניק בלידה עקב רשלנות גרם לפיגור בתינוק?
יש לכם שאלות? זקוקים לייעוץ משפטי?
מקרי רשלנות רפואית בלידה בכלל ופגיעות עקב טיפול לקוי ורשלני במקרים של תשניק סב לידתי בפרט, הנם מקרים מורכבים הן מהבחינה הרפואית והן מהבחינה המשפטית. משרדנו מטפל ומייצג תובעים רבים (ובני משפחה) עקב פגיעות כאלה ואחרות בלידה או בסמוך אליה. אנו עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם טובי הממומחים הרפואיים במדינת ישראל.
בכל מקרה של חשש מפני פגיעה בגלל רשלנות רפואית בטיפול באירוע של תזניק סב לידתי, מומלץ ורצוי לפנות לקבל יעוץ משפטי אישי ודיסקרטי, המוענק במשרדנו ללא תשלום וללא התחייבות מצידך.
לשיחה אישית עם עורך דין עופר סולר חייג/י: 03-7369253