רשלנות רפואית באבחון שבץ מוחי - אימתי?
שבץ מוחי או CVA - cerebrovascular accident הוא אובדן מהיר של תפקודים שונים במוח שנובע הפרעה באספקה של דם למוח.
שבץ יכול להיגרם כתוצאה מדימום ואז הוא מכונה שבץ המורגי או כתוצאה מפגיעה בזרימת הדם ואז הוא מוגדר כשבץ איסכמי או אוטם מוחי בהגדרה הרפואית. בכל אופן, התוצאה היא שהאזור במוח שאספקת הדם אליו נפגעה מאבד שליטה על התפקודים עליו הוא אחראי.
ראוי לציין כי במקרים של CVA קיימת חשיבות עילאית לאבחון מוקדם והענקת טיפול רפואי מהיר ומתאים לחולה. איחור או טעות באבחון שבץ מוחי עלול לגרם לנזקים בלתי הפיכים, ובתי המשפט במדינת ישראל דנים במקרים לא מעטים של תביעות רשלנות רפואית שהוגשו מסיבה זאת.
שבץ נחשב למקרה חירום רפואי ומצריך אבחון וטיפול מיידיים. שבץ מכל סוג עלול להוביל לפגיעה נוירולוגית קבועה ואף למוות. אבחון מוקדם ככל הניתן של אירוע זה כדי למנוע את התרחשותו של נזק שעלול להיות גם בלתי הפיך עד כדי שיתוק מלא או חלקי, פגיעה בראייה, ביכולת הדיבור, ההבנה ועוד וחוסר יכולת לשקם את התפקודים שנפגעו.
הגורם לשבץ המורגי יכול להיות טראומה, פגיעת ראש או חבלה קודמת, בעיות קרישה ועוד. הטיפול המיידי במקרים של אבחון מאוחר של שבץ מסוג זה יתמקד בהפסקת הדימום התוך גולגלתי בהתערבות נוירו-כירורגית.
הסיבות לשבץ איסכמי הן לרוב קריש דם, פקקת ורידים, איבוד דם סיסטמי ותסחיף. בשבץ איסכמי הטיפול המיידי במקרים של אבחון מאוחר של שבץ זה יכלול בדרך כלל מתן תרופות להמסת הקריש ולעיתים צנתור מוחי.
לאור מורכבות הבעיות שנגרמות כתוצאה מהאירוע המוחי, הטיפול לטווח ארוך בשני סוגי השבץ יהיה מורכב משילוב של צוות רב תחומי של רופאים בעלי המומחיות הרלבנטית, קלינאי תקשורת, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק ועוד בהתאם לאופי הפגיעה.
קיראו בהרחבה: הקשר בין מינון יתר של קומדין לבין אירוע מוחי
מקרי רשלנות רפואית באבחון שבץ מוחי
רשלנות רפואית נפוצה באבחון שבץ היא בזיהוי התסמינים לבעיה שעלולים לכלול תחושות כגון: חולשה באחת או שתי הגפיים, נימול, ירידה בתחושה במקומות מסוימים וברפלקסים שונים, פגיעה חושית, צניחה של העפעפיים, חוסר יכולת להזיז את הראש או הלשון.
במקרים של שבץ המורגי עלולים להופיע גם הקאות, כאבי ראש ואובדן הכרה.
רשלנות שכיחה אחרת באבחון תהיה באי לקיחת אנמנזה היכולה לרמז על קיומם של גורמי סיכון לשבץ. מחלות כדוגמת סוכרת בלתי מאוזנת, יתר לחץ דם, עודף כולסטרול, הפרעת קצב מסוג פרפור פרוזדורים מהוות כולם גורמי סיכון לשבץ איסכמי.
בכל מקרה של חשש או חשד לפגיעה בעקבות התרשלות הרופאים באבחון אירוע או שבץ מוחי, רצוי להקדים ולהתייעץ עם עורך דין מנוסה ומיומן בתחום הרשלנות רפואית. במשרדו של עורך דין עופר סולר ניתן לקבל יעוץ משפטי ראשוני ללא תשלום וללא כל התחייבות.
דוגמא למקרה רשלנות באבחון CVA מתוך פסק דין
הדוגמא שמצאנו לנכון להביא בפניכם נלקחת מתוך הליך ת"א 260/07 אברהם נ' שירותי בריאות כללית - התובע שלקה בשבץ מוחי בשנת 2005 שגרם לו לשיתוק בחלק גופו השמאלי טוען שרופאי קופת החולים התרשלו באבחון התלונות שלו שהחלו עוד בשנת 2000.
לדידו שלושת רופאי המשפחה שטיפלו בו לא אבחנו כי לקה באירוע מוחי חולף ולכן כתוצאה מכך לא נקטו בפעולות הנדרשות שהיו יכולות למנוע את התרחשות השבץ.
התובע מסתמך בטענותיו על ממצאי בדיקת CT שנערכה לו אחרי האירוע המוחי שהראתה ממצא התואם לאוטם ישן.
כבוד שופט בית המשפט המחוזי בחיפה מנחם רניאל קובע כי התובע נשלח לכל הבדיקות אליהם היה אמור להישלח על ידי רופאיו לפי החשדות שהיו להם באותה תקופה שכן התובע נשלח באותה שנה לנוירולוג שלא קבע באותו זמן ממצא מסוג זה והוא דוחה את התביעה.
משרדו של עו"ד סולר טיפל ומטפל בתביעות של נפגעי רשלנות רפואית, בעקבות איחור באבחון והגשת טיפול למקרי שבץ מוחי CVA.
אם גם אתה או מי מבני המשפחה נפגע מסיבה דומה, ניתן לפנות למשרדנו להתייעצות אישית ללא תשלום וללא כל התחייבות.
ליחצו כאן לפניה וקבלת יעוץ משפטי לנפגעי רשלנות רפואית
לשיחה אישית עם עורך הדין עופר סולר חייג/י: 03-7369253