חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

הרופא התרשל בזמן הלידה וגרם לך ולעובר לנזק חמור?

משרד סולר קפלינסקי מתמחה בייצוג תובעים במקרים של רשלנות רפואית במהלך הלידה. אם נגרם לך או לעובר נזק בשל התנהלות הצוות הרפואי, מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית בזמן הלידה

משרד סולר קפלינסקי מתמחה בייצוג תובעים בשל רשלנות רפואית בלידה. אם נגרם לך או לעובר נזק בשל התנהלות הצוות הרפואי, מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>

סיבוכים בלידה - דברים שחשוב שתדעי!

מחבר: 12/05/2020 15:44

לידה היא הפרוצדורה הרפואית הנפוצה ביותר המהווה את סיומו של ההריון והגיעו לעולם של בן משפחה חדש.

לצערנו הרב, כמו במקרים אחרים של טיפול רפואי, גם במהלך הלידה עלולים להתפתח סיבוכים ובמקרים מסוימים ומצערים עלולים להיגרם לאם ולרך הנולד נזקים בלתי הפיכים, בעקבות התרשלות של אנשי הצוות הרפואי.

בימים אלה ולצד האפשרות ללדת במהלך לידה פיזיולוגית רגילה כבדרך ימי קדם, מציעה התפתחות המדע גם שיטות לידה בהן ההתערבות הרפואית משמעותית יותר כדוגמת לידה מכשירנית או לידת חתך המיועדות לצמצם את הסיכונים האפשריים בהליך זה לאם או לוולד.

יחד עם זאת ולמרות הכל, כבכל הליך רפואי אחר, יתכנו מגוון רחב של סיבוכים בלידה ולכן חשוב להיות עירניים מרגע ההגעה לחדר הלידה, במהלך בדיקות רפואיות, בחדר הלידה וברגעים שלאחר הלידה.

חשוב להבין כי סיבוכים בלידה עלולים להתפתח במהירות למצבי חירום המצריכים תגובה רפואית זריזה ושקולה, על מנת למנוע נזקים אפשריים לעובר שעומד לצאת לאוויר העולם ולאם היולדת.

הסיבוכים יכולים להיות כלליים או ספציפיים יותר לסוג הלידה שנבחר. הם יכולים להתפתח עוד לפני התחלת הלידה עצמה או לאורך שלביה השונים. כמו כן, במקרים מסוימים יכול הסיבוך להיות תוצאה של רשלנות רפואית שנוצרת בשל הפרה של חובת הזהירות וחריגה מנורמות ההתנהגות המקובלות המצופות מהצוות המטפל.

סיבוכים אפשריים במהלך לידה ומקרי רשלנות רפואית

סיבוך לידה שכיח הוא לידה שאינה מתקדמת בקצב המצופה, בין אם כאשר החל ההליך או שתקופת ההיריון חורגת מעבר ל-42 שבועות ואז לעיתים מחליטים על זירוז לידה.

רשלנות נפוצה במקרים אלו היא החלטה על שיטת זירוז מוטעית או שגיאה במינון החומר שניתן, שיכולה להגביר את הסיכוי לאפשרות ליצירה של קרע ברחם או התפתחות מצוקה עוברית.

מצוקה עוברית היא סיבוך לידה מסוכן המחייב התערבות רפואית מיידית.

בבתי המשפט בישראל נדונות לא מעט תביעות רשלנות רפואית בלידה לאחר שאנשי הצוות הרפואי לא נתנו טיפול מהיר ומתאים במקרה של מצוקה עוברית, שאז עלול המצב להדרדר במהירות אפילו עד כדי מות העובר.

במצב זה ישנה בעיה באספקה של החמצן לרחם. לא פעם מצב זה מתפתח כתוצאה מהיעדר השגחה על מצבה של היולדת. המצוקה העוברית מאובחנת על ידי הופעת קצב לב לא תקין במוניטור העוברי, רמת חומציות נמוכה בדם או באמצעות סקירת אולטרסאונד.

במקרים אלו יכולה להתקבל החלטה להמשיך את הלידה בלידת מלקחיים או ניתוח קיסרי. כך, ההתרשלות יכולה להיות באבחון מוטעה או מאוחר של המצוקה, היעדר החלטה על שינוי פרוצדורת הלידה ובחירה מוטעית של סוג הלידה.

סיבוך לידה שכיח אחר הוא מצב בו התינוק נקלע בתוך התעלה דרכה הוא יוצא בלידה, סיבוך שהתוצאה שלו עלולה להיות שיתוק על שם ארב המאופיין בפגיעה משמעותית בגפיים של התינוק עד כדי שיתוקן המוחלט.

הוא יכול להתרחש כתוצאה מחוסר זהירות באבחנת גודלו של העובר שיכול לגרום לקבלת החלטה מוטעית על שיטת הלידה הנבחרת. 

דוגמא לפסק דין שעוסק במקרה של סיבוכים בלידה

במסגרת הליך ת"א 700/02 ג'ראמנה נ' בית החולים הצרפתי נידונה תביעה לפיצויים בעילת רשלנות רפואית בלידה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בחיפה. לטענת התובעת שנולדה במשקל גבוה יחסית ולאם מבוגרת יחסית, הקשיים בשחרור הכתפיים בהליך הלידה גרמו לה לשיתוק בגפה השמאלית שנקרא גם פרע כתפיים.

הלידה התבצעה על ידי מיילדת שלא הזעיקה את הרופא האחראי על אף שהלידה הסתבכה. כבוד השופט אריה רזי מתייחס לעובדה שמשקל העובר הוא הנתון הקריטי ביותר לצפיית הסיכון של כליאת הכתף במהלך הלידה ולגילה המבוגר של האם כגורם סיכון נוסף.

הוא קובע שבית החולים התרשל בכך שלא הפנה את האם ללידה בניתוח ושהמיילדת התרשלה בכך שלא הזעיקה את הרופא. הוא פוסק לתובעת פיצויים בסך 525,000 ש"ח.

תשובות של עורכי דין על שאלות נפוצות לגבי סיבוכים בלידה

באתרנו ניתן למצוא אלפי סקירות רפואיות ומשפטיות שנכתבו על ידי מומחים רפואיים ועורכי דין על סמך ניסיון פרקטי בטיפול וייצוג נפגעי רשלנות רפואית ובפרט במקרים של סיבוכים בלידה.
 
עורכי הדין שלנו צברו ניסיון רב לאורך השנים, טיפלנו ונתנו ייעוץ משפטי לאלפי הורים שרצו לבדוק היתכנות להגשת תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית בניהול לידה. רוב האנשים שפונים למשרדנו מתעניינים בסוגיות מרכזיות, אשר רלוונטיות כמעט בכל תביעת רשלנות רפואית, כמובן בכל מקרה לגופו.
 
לפניכם תשובות מפורטות והסברים של עורכי הדין עופר סולר וארבל קפלינסקי בנוגע לשאלות נפוצות בנושא סיבוכים בלידה והזכויות המגיעות לכם ולילדכם בכל מקרה של חשש מפני התרשלות בלידה ובניהול הסיבוכים, שגרמו נזק לאם ו/או ליילוד.

האם בתביעת רשלנות רפואית בלידה אפשר לתבוע על נזק שנגרם גם ליולדת וגם לתינוק?

אין מניעה מלהגיש תביעת רשלנות רפואית הן על נזק שנגרם ליולדת והן על נזק שנגרם לתינוק. יש לשים לב שאת תביעת היילוד אפשר להגיש לבית משפט גם לאחר 7 שנים מהלידה (ועד גיל 25 שנה) ואילו את תביעת היולדת על נזקיה יש להגיש לכל המאוחר 7 שנים מיום הלידה, שכן, לאחר מועד זה התביעה תתיישן

בכל מקרה מומלץ לא להמתין שנים רבות לאחר הלידה ולפנות לעורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית לייעוץ בהקדם, כדי לבחון את היתכנות התביעה.  

האם יש אפשרות לקבל פיצויים על נזק שנגרם לתינוק בגלל רשלנות בלידה בלי להגיש תביעה לבית משפט?

במרבית המקרים שבהם נגרם נזק ליילוד בשל התרשלות בלידה, למשל עקב תשניק בלידה ונזק מוחי או פגיעה אורטופדית, המדובר בנזק משמעותי לטווח ארוך. מניסיוננו רב השנים בטיפול במקרים אלו הסיכויים לקבל פיצוי ראוי בגין נזק כזה ללא תביעה שמוגשת לבית המשפט הינו נמוך ביותר.

חשוב להבין כי כדי להוכיח את ההתרשלות ואת הנזק שנגרם והקשר ביניהם יש צורך בחוות דעת רפואיות של מומחים וככל שמקבלים כבר חוות דעת כאלו מומלץ להגיש תביעה לבית משפט. 

יש להבהיר כי המשמעות של הגשת תביעה לבית משפט אינה בהכרח שהתובעים יצטרכו להגיע לבית המשפט ולהעיד. למעשה מרבית תביעות הרשלנות הרפואית בנושא לידה מסתיימות בהסדר לאחר הליך של גישור או משא ומתן בין הצדדים, מבלי שנשמעים עדים וניתן פסק דין. אולם, כדי להגיע להסדר זה כאמור מומלץ תחילה להגיש תביעה לבית המשפט.

בזמן הלידה של בתי נראו סימני מצוקה במוניטור ועשו ואקום כדי להוציא אותה, מיד אחרי הלידה היא התדרדרה והתברר שנגרם לה דימום במוח. האם אפשר לתבוע על רשלנות רפואית?

לידה מכשירנית בסיוע ואקום מבוצעת כאשר יש צורך בחילוץ מהיר של היילוד, למשל בשל סימני מצוקה בעובר. משיכת העובר בעזרת מכשיר הואקום נעשית באמצעות הנחת מעין גביע על ראש היילוד ושימוש בואקום לשם הצמדתו ומשיכת היילוד דרך תעלת הלידה בתיאום עם צירי הלידה. 

בלידת ואקום עלולים להיווצר סיבוכים שונים אשר אינם בשליטת הרופא המיילד, אולם חלק מהנזקים שמתרחשים בעקבות לידת ואקום מקורם בהתרשלות של הרופא. כך למשל על הרופא המיילד להקפיד על מיקום הנחת הגביע על ראש היילוד וכן על העלאת לחץ מבוקרת ונכונה של הואקום.

במקרה המתואר בו נגרם דימום תוך מוחי אשר יתכן כי מקורו בלידת הואקום, יש מקום לברר אם הלידה התרחשה כנדרש ובאופן ראוי והאם ניתן היה למנוע את הנזק לתינוק. 

הדרך לבצע בירור רציני מתחילה בפניה אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לקבל עבורכם את מלוא התיק הרפואי של הלידה והיילוד ולאחר מכן עורך הדין יפנה בשמכם למומחה בתחום הגניקולוגיה והמיילדות להערכה האם הטיפול בלידה היה נכון וראוי. 

ככל שיתברר שהייתה התרשלות בניהול הלידה והואקום יהיה צורך גם בחוות דעת רפואית של מומחה בתחום נוירולוגית ילדים לעניין הקשר הסיבתי בין הדימום המוחי לואקום והיקף הנזק.

ביתי נולדה בשבוע 40 להריון ומיד לאחר הלידה אובחן אצלה שיתוק ע"ש ארב שעד היום גורם לה להגבלה בתנועת היד, איך אפשר לדעת אם הפגיעה ביד היא תוצאה של רשלנות בלידה ואם ניתן היה למנוע אותה?

שיתוק ע"ש ארב נגרם בשל פגיעה במקלעת העצבים של יד היילוד אשר עלולה להתפתח במהלך הלידה עקב כליאת כתפיים של הילוד במעבר בתעלת הלידה. 

כדי להעריך אם הייתה התרשלות בניהול הלידה אשר גרמה לפגיעה יהיה צורך לקבל מבית החולים את מלוא התיעוד הרפואי של היולדת ושל היילוד ולהעריך אותו בסיוע מומחה בתחום המיילדות והגניקולוגיה. 

אחד הקריטריונים החשובים שנבדקים הינו משקל התינוק והערכת המשקל שנעשתה בתחילת הלידה. ככל שהערכת המשקל הינה מעל 4500 גרם, יש סיכון ממשי להתפתחות כליאת כתפיים ושיתוק ע"ש ארב.,

שכן, התינוק גדול יותר וכתפיו רחבות יותר. גם סכרת של האם במהלך ההיריון הינה גורם סיכון אשר עלול להביא ללידת תינוק גדול (מקרוזומי).

כדאי לפנות תחילה אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לסייע לכם בקבלת התיקים הרפואיים ובפניה למומחה הרפואי המתאים להערכת המקרה.

במידה ויש לך חשד שניהול רשלני של הסיבוכים שאירעו לך בלידה גרם לנזק לך ו/או ליילוד, ייתכן שמדובר ברשלנות רפואית. אנו מזמינים אותך לפנות לייעוץ משפטי ראשוני ללא התחייבות. זאת על מנת לברר את פרטי המקרה ולבדוק האמנם יש טעם להגיש תביעה ומה סיכויי ההצלחה שלה.

פני עכשיו להתייעצות עם עורך דין רשלנות רפואית!

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (2)

5 stars - based on 2 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות בלידה סיבוכים

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36