מאמרים ומידע לנפגעי תאונות דרכים
באופן מצער, תאונות דרכים הן שגרה יומיומית במדינת ישראל, התובעת מהנפגעים קורבנות כואבים. לעיתים מדובר בנזקי גוף זמניים הגורמים לסבל רב ולפגיעה בתפקוד, לעיתים בנכות קבועה ובחלק מהמקרים תאונת דרכים עלולה לגרום גם לאובדן חיים.על פי חוק, חייב כל כלי רכב במדינת ישראל להיות מבוטח בפוליסת ביטוח חובה, המכסה נזקי גוף שיגרמו לנהג, לנוסעים ולהולכי רגל עקב השימוש ברכב.
במקרים של פגיעה עקב תאונות דרכים ניתן להגיש נגד החברה המבטחת תביעת פיצויים ולזכות בפיצוי כספי שאולי לא יעלים את הנזק שנגרם – אך בהחלט יאפשר לכם את כל האמצעים הכלכליים הדרושים בכדי לממן את הטיפולים הרפואיים והסיוע לו תזדקקו.
במקרים של תאונות דרכים "פגע וברח", כאשר לא ניתן לאתר את הרכב הפוגע, ניתן להגיש את התביעה נגד קרנית – הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים.
עיקרון האחריות המוחלטת
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים קובע כי האחריות היא מוחלטת ואין שום משמעות למידת האשם של מי מהמעורבים בתאונה. כלומר, כל נפגע, בין אם הוא הולך רגל, נוסע או נהג זכאי לפיצוי כספי עבור נזקי הגוף שנגרמו לו.
למעשה, יהיה על הנפגע לבסס במסגרת תביעתו שתי טענות מרכזיות: ראשית, יהיה עליו להוכיח כי האירוע בעקבותיו נגרמה הפגיעה מוגדר כתאונת דרכים. בהמשך, יפנה בית המשפט לדון בהיקף הנזק ועל התובע יהיה לבסס כל טענה בדבר נזקי הגוף שנגרמו לו והשלכותיהם על חייו.
תביעות פיצויים של נפגעי תאונות דרכים
בתביעות פיצויים בגין נזקי גוף, ימנה בית המשפט מומחה שבמסגרת חוות דעת רפואית יקבע מה שיעור הנכות שנגרם לתובע ומה היקף פגיעתו. חוות הדעת של המומחה אינה סופית, אם כי בית המשפט מייחס לה משקל רב. במקרים מסוימים יוכל עורך דין מטעם התובע או הנתבעים לחקור את המומחה בדבר ממצאיו, במטרה לערער את קביעותיו בחוות הדעת.
הנזקים בגינם פוסק בית המשפט פיצוי כספי לטובת נפגעי תאונות דרכים הם בין השאר אובדן כושר השתכרות, הוצאות רפואיות, התאמת דיור, הוצאות ניידות, עזרת הזולת, כאב, סבל ואובדן הנאות החיים.