חישוב הפיצויים במקרה של מות מפרנס המשפחה
כשהמפרנס העיקרי בבית נפגע או חלילה נהרג עקב תאונת דרכים, נפגעים בני משפחתו בצורה קשה מבחינה כלכלית עקב איבוד מקור ההכנסה המרכזי של התא המשפחתי.
לכן, עומדת בפניהם האפשרות לתבוע מחברות הביטוח פיצויים בגין נזק זה (הנקרא בשפה המשפטית נזק ממוני) ולזכות בכספי תמיכת המפרנס אותו לא יקבלו כתוצאה מהתרחשות תאונת הדרכים. במקרים אלו על בית המשפט להכריע כיצד יקבע את שיעור הפיצויים שישולמו למשפחתו של המנוח.
פסק דין - קביעת שיעור הפיצויים
בתיק ת.א (י-ם) 8482/06 עזבון מידלש נ' המאגר התרחש אירוע כזה ובית המשפט הציג את הדרך בה הוא מחשב את גובה הפיצויים.
בעניין זה מצא אבי המשפחה את מותו בתאונת דרכים. המנוח, שהיה המפרנס העיקרי, הרוויח מדי חודש לטענת בני משפחתו סכום נאה של 40,000 ₪ ברוטו, כך שבני משפחתו הפסידו עם קרות התאונה את המשענת הכלכלית העיקרית שלהם.
בית המשפט נדרש להכריע מה יהיה גובה הפיצוי ולפי איזה שיטה הוא ינתן. תחילה הציג בית המשפט את שיטת החישוב הנהוגה בבתי המשפט במקרים כאלו לגבי ההפסד מאיבוד ההכנסה.
שיטה זו נקראת שיטת הידות לפיה הפיצוי נקבע בהתאם לגובה ההכנסה של המנוח, כאשר הפיצוי מתקבל לפי סך ההכנסות המדויק שהיה מתקבל כתוצאה מעבודתו של המנוח אם זה היה נשאר בחיים.
קריאה נוספת בנושא: קביעת הפיצויים במקרה של תאונה קטלנית
לכן, החליט בית המשפט לנקוט בשיטה זו גם במקרה זה תוך שהוא אומר כי יסטה ממנה רק כאשר מדובר במשפחה שלה היה סך הכנסות גבוה מהרגיל או שמדובר במשפחה בעלת חובות גבוהים, שני דברים שלא התרחשו במקרה זה.
>>> הפורום המשפטי לשירותך! <<<
בית המשפט קבע בפסק דינו כי הפיצויים ניתנים עד לגיל הפרישה של המנוח, וגיל פרישה זה יחושב בהתאם לנסיבות כאשר מדובר בעובד עצמאי. לכן, גיל הפרישה יכול להיקבע כנמוך או גבוה יותר מגיל הפרישה הקבוע בחוק ואין להתייחס לגיל הקבוע בחוק כדבר שאין עליו עוררין.
לסיום התייחס בית המשפט לעניין שכרה של האלמנה וחישוב חלקה בקופה המשותפת של בני הזוג וקבע כי נורמה מקובלת היא ששני בני הזוג יוצאים לעבוד ולכן אין זה משנה כי האישה לא עבדה מספר חדשים כיון שבית המשפט מניח כי תחזור לעבוד ותמשיך לתרום את חלקה לקופה המשותפת.
מומלץ לקרוא גם על: עקרונות הבסיס לפיצוי נפגעי תאונות דרכים
בסופו של דבר חייב בית המשפט את חברת הביטוח אשר ביטחה את השימוש ברכב בביטוח חובה בתשלום פיצויים בגובה של כ-2,000,000 ₪.
נפגעת עקב תאונת דרכים? פנה ליעוץ משפטי אצל עורך דין מנוסה בתחום תאונות הדרכים ונזקי גוף על מנת להשיג פיצוי ראוי לנזקיך.
לשיחה אישית עם עורך דין עופר סולר חייג/י: 03-7369253