טופס הודעה על תאונת דרכים ודיווח לחברת הביטוח
במקרה של תאונת דרכים הפיצויים נעשים לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. חוק זה נועד לשפות את הנפגע עקב תאונת דרכים בשל נזקי גוף בלבד ולא עקב נזק לרכוש.
האחריות היא מוחלטת כלומר לא משנה אם הפגיעה נעשתה באשמת הנהג ברכב או באשמת נהג ברכב פוגע בכל מקרה הנפגעים זכאים לפיצוי על נזקיהם. הפיצוי יעשה על ידי חברת הביטוח אשר מבטחת את השימוש ברכב בביטוח חובה.
כמו כן במידה ואין חברת ביטוח או במקרה שאי אפשר לאתר את מי שפגע ניתן בחלק מן המקרים לתבוע את קרנית שהיא קרן שהוקמה על ידי המדינה שמבטיחה פיצויים למי שנפגע עקב התאונת דרכים.
השאלה שעולה היא מה נחשב לתאונת דרכים כהגדרתה בחוק.
לא כל אירוע של תאונה המלווה בפציעה נחשבת לתאונת דרכים, לעיתים משמש הרכב זירת אירוע בלבד לדוגמא אדם שנורה בעודו יושב ברכבו אינו נחשב לנפגע תאונת דרכים. לפי החוק, תאונת דרכים הינה פגיעה עקב שימוש ברכב למטרה של תחבורה.
מתוך קביעות קודמות של בית המשפט גם עליה וירידה מהרכב נחשבות כחלק מהשימוש לצרכי תחבורה מאחר וכדי להשתמש ברכב יש לעלות עליו ובסיום לרדת ממנו וזהו המהלך הטבעי של הדברים.
מאחר וביטוח חובה קיים ברוב המקרים והיא זו שצריכה לשלם את הנזק פעמים רבות מנסה חברת הביטוח להתנער מאחריות.
למידע נוסף לחץ: תאונת דרכים בעת ישיבה ברכב חונה
לאחר כל מקרה ביטוח, אירוע כלשהו שהתרחש ודורש את הפעלת הביטוח יש למלא טופס של חברת הביטוח המתאר את מה שקרה וטופס זה משמש כראיה בבית המשפט.
במקרה של ספא מוראד שתואר בפסק הדין מורד ספא ואח ' נגד כלל חברה לביטוח בע"מ ניתן לראות את החשיבות של תיאור המקרה.
קיראו בהרחבה: שאלות ותשובות על תאונות דרכים
בהיותה בת שלוש נסעה ספא עם אביה ועם שני אחיה לקניות לכבוד חג עיד-אלפיטר כאשר שבו הביתה יצאו שני האחים הגדולים מהרכב דרך הדלת האחורית וספא יצאה אחרונה, מאחר והחניה בביתם משופעת נעזרה ספא בשפת פתח היציאה של הרכב בשעה שאחד האחים טרק את הדלת והדלת נסגרה על היד, בשל כך אצבעה האמצעית של ספא נקטעה.
אביה הבהיל אותה לקופת החולים ומשם הופנתה לבית חולים רמב"ם שם טופלה.
במהלך המשפט טענה חברת הביטוח שמדובר בתביעת מרמה וספא כלל לא נפגעה מהרכב אלה ממשחק בזיקוקים, לעניין זה אין זה משנה אם נפגעה מהם ברכב או מחוצה לו מאחר והפגיעה לא נעשתה כתוצאה משימוש רגיל ברכב.
ד"ר חורי יעקב שהיה הראשון שטיפל בילדה שנפגעה העיד כי הפגיעה אינה אופיינית לפגיעה מזיקוקים מאחר ולא היו סימני כוויה.
הנתבעת המשיכה וטענה כי יש סתירות בין מה שמסר האב לחברת הביטוח לבין מה שהעיד בבית המשפט, היה שוני בעדויות לגבי מי מהאחים סגר את הדלת, איפה הייתה הילדה בעת הפגיעה, האם כבר הייתה מחוץ לרכב או בתוכו וכן הלאה.
בית המשפט קבע שאמנם קיימות סתירות אך אינן משמעותיות והן נובעות מכך שכל עד ראה את האירוע מנקודת המבט שלו ואף חוסר התיאום בפרטים קטנים אלה אף תורם לאמינות התביעה.
בית המשפט קבע כי האירוע הינו תאונת דרכים ופסק לתובעת את הוצאותיה בסך 3,500 ש"ח ומע"מ וכן נקבע שיש למנות מומחה רפואי וגם בהוצאה זו תשא הנתבעת.
במידה ונקלעת לתאונת דרכים עליך לפנות אל עורך דין להתייעצות באופן מיידי.
נסה לתעד את האירוע באופן מדויק ככל שניתן. בקש עותק ותיעוד של כל מסמך שנתת לחברת הביטוח ובמידת האפשר יש להתייעץ עם עורך דין מנוסה בתחום לפני מסירת הגרסא לחברת הביטוח.
משרדו של עורך הדין עופר סולר טיפל ומטפל באלפי תביעות פיצויים שהוגשו בשמם של נפגעי תאונות דרכים לאורך השנים.
למשרדנו ניסיון רב בתחום, ואנו מייצגים נפגעי גוף בלבד (ולא חברות ביטוח) בכל ערכאה שיפוטית, ובכל בית משפט בישראל. אם יש לך שאלות לאחר פגיעה בתאונת דרכים, אם לגבי טופס ההודעה על התאונה שאמור להשלח אל הוסכן שלך ו/או לחברת הביטוח, אל תהסס/י לפנות אלינו לקבלת יעוץ אישי.
לשיחה אישית עם עורך דין עופר סולר חייג/י: 03-7369253
לקבלת סיוע משפטי אישי ודיסקרטי ליחצו: יעוץ לנפגעי תאונות דרכים