תאונות ילדים - תקציר פסק דין
בפסיקת בתי המשפט נקבעה זה מכבר אחריותו של משרד החינוך כמפעיל בתי ספר ומעסיק מורים לשלומם של תלמידי בתי הספר ומקרים בהם צוות המורים נהג באופן רשלני בהשגחה עליהם.
בפסק דין חדש של כבוד השופטת יעל וילנר מבית משפט המחוזי בחיפה (ת.א 915/02 ק.ג נ' מדינת ישראל משרד החינוך). נדון מקרה של פגיעה של תובע קטין, תלמיד בית ספר, מחפץ בעינו במהלך משחק עם בני כיתתו.
התלמידים נשלחו לבצע מטלה של הכנת שיעורי בית בכיתה ללא השגחת מורה ובמהלך שהותם שם נפגע התובע בעינו מידית של רוכסן של קלמר.
בית המשפט קבע כי הנתבעת, מדינת ישראל - משרד החינוך, התרשלה כאשר המורה הורתה לתלמידים בניגוד מפורש לתקנון בית הספר לשהות בכיתה ללא השגחת מורה או מבוגר אחראי ובשל רשלנות הנתבעת אירע הנזק. בית המשפט בפסק דינו קובע עוד כי ככל שהתלמידים צעירים יותר נדרשים פיקוח והשגחה הדוקה יותר עליהם שכן קיים חשש רב יותר להתנהגות מזיקה מצידם.
החידוש בפסק הדין הינו כי בית המשפט קבע כי ניתן לבסס את אחריות הנתבעת לא רק בגין עוולת הרשלנות אלא אף על בסיס הקשר החוזי אשר נוצר בין התלמיד והוריו לבין הנהלת בית הספר כי ההנהלה וצוות המורים תפקח ותשגיח על התלמידים בכל עת.
בהתאם לפסק דין על מורי בית הספר היה לצפות כי הותרת התלמידים בכיתה ללא השגחה עלולה להסתיים בנזק גוף לאחר התלמידים והיה עליהם לדאוג להשגחה מורה עליהם.
בית המשפט קבע כי אין להטיל אחריות על העירייה אשר הייתה אחראית על תחזוק מבנה בית הספר שכן לא ניתן לטעון כי הנזק ארע בשל התרשלות העירייה בתחזוק או בניקיון בית הספר.
לתלמיד התובע נגרמה נכות בשיעור של 30% בגין הנזק בעינו. בית המשפט פסק לו פיצוי בשיעור של 937,000 ₪.
בשולי הדברים יש להעיר כי חיוב בית הספר בפיצוי התלמיד בגין נזקיו בשל רשלנות המורים בפסק דין זה אינו שולל קבלת פיצויים מחברת הביטוח אשר מבטחת את תלמידי בית הספר בפוליסת ביטוח תאונות אישיות.
לקבלת סיוע משפטי בנושא רשלנות רפואית ללא התחייבות: יעוץ משפטי