תאונת עבודה של פועל בניין – אחריות לנזק וכללי בטיחות בעבודה

באנר עו"ד עופר סולר
תוכן עניינים

על פי חוק ביטוח לאומי [נוסח משולב], התשנ"ה 1995, תאונה של שכיר תוגדר כתאונת עבודה, רק במידה והיא קרתה במהלך העבודה – במקרים בהם הוכח כי התאונה קשורה לעבודה, בדרך לעבודה, או בדרך חזרה מהעבודה.

מטבע הדברים, לעבודתו של פועל בניין נלווים סיכונים משמעותיים. החל ממבנה שעלול להתמוטט, נפילה מגובה רב, נשיאת משקל כבד באופן הגורם לנזק גופני וכדומה. לאור אופייה המסוכן של העבודה, קבע המחוקק כללים והנחיות לשמירה על הבטיחות בעבודה, ובין היתר במסגרת תקנות הבטיחות בעבודה (עבודות בנייה), התשמ"ח 1988.

שמירה על כללי הבטיחות מונעת פגיעות בעבודה!

ככלל, על המעסיק מוטלת החובה לשמירה על בטיחותם של הפועלים העובדים תחתיו. חובה זו נחלקת לשני מישורים: חובת הזהירות הכללית, הנגזרת מאופי היחסים בין העובד והמעביד, וכן חובת הזהירות הקונקרטית, המורה כי על המעסיק לוודא כי סביבת העבודה תהא בטיחותית, וכי ננקטו כל אמצעי הזהירות הרלוונטיים.

תמונה של עורך דין עופר סולר
עורך דין עופר סולר

מייסד ובעלים של משרד עו"ד עופר סולר, מהמובילים בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית עם התמחות בתחומי הריון, לידה וייעוץ גנטי. בעל ניסיון של מעל 20 שנה בייצוג נפגעים מול גופים רפואיים, משרדי ממשלה וחברות ביטוח, משמש כיו"ר משותף של ועדת רשלנות רפואית בלשכת עורכי הדין המחוזי, מחוז תל אביב. במשרד עו"ד סולר תקבלו ליווי אישי, מקצועי ובלתי מתפשר במטרה להבטיח את מלוא הזכויות שלכם!

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

דילוג לתוכן