ניתוח לייזר – רשלנות רפואית בטיפול

באנר עו"ד עופר סולר
תוכן עניינים

בעקבות ההתפתחות הטכנולוגית שחלה בעשור האחרון לאנשים המוטרדים מהעובדה כי עליהם להרכיב משקפיים באופן תמידי, יש פתרון. כל שעליהם לעשות הוא לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

על אף התפתחות הטכנולוגיה, לעיתים ניתוח להסרת משקפיים בלייזר עשוי להרע את ראייתו של המטופל במקום לשפרה וזאת עקב רשלנות רפואית מצד הרופא המנתח.

חוק זכויות החולה, התשנ"ו- 1996  קובע, כי  בעת מתן טיפול רפואי קיימת חובת גילוי לפיה על הרופא המטפל ליתן הסבר רחב ומפרוט אודות ההליך שעל המטופל לעבור. הפסיקה קבעה כי חובה זו מוגברת עת מדובר בניתוחים לא דחופים (אלקטיביים) שבתוכם נכלל ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.

בנוסף על הרופא לעמוד בסטנדרטיים הרפואיים הראויים בעת ביצוע הניתוח – לבצע את הניתוח בצורה נכונה וזהירה וחשוב לא פחות – להימנע מלבצע ניתוח למטופל אשר מצב עיניו אינו מאפשר ביצוע ניתוח.

לכן נשאלת השאלה מה קורה אם הרופא המבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר מנתח מטופל אשר נתוני ראייתו אינם מאפשרים ביצוע ניתוח מסוג זה ובשל כך נגרם נזק למטופל? האם מקרה כזה יהווה אירוע  של רשלנות רפואית ?

תמונה של עורך דין עופר סולר
עורך דין עופר סולר

מייסד ובעלים של משרד עו"ד עופר סולר, מהמובילים בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית עם התמחות בתחומי הריון, לידה וייעוץ גנטי. בעל ניסיון של מעל 20 שנה בייצוג נפגעים מול גופים רפואיים, משרדי ממשלה וחברות ביטוח, משמש כיו"ר משותף של ועדת רשלנות רפואית בלשכת עורכי הדין המחוזי, מחוז תל אביב. במשרד עו"ד סולר תקבלו ליווי אישי, מקצועי ובלתי מתפשר במטרה להבטיח את מלוא הזכויות שלכם!

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

דילוג לתוכן