עמימות עובדתית בתביעות רשלנות רפואית – אימתי?

באנר עו"ד עופר סולר
תוכן עניינים

האם שמעתם פעם את המושג המשפטי עמימות עובדתית? עורך דין עופר סולר מסביר ומפרש את המושג, הנהוג בדרך כלל בתביעות בגין נזקי גוף ובעיקר בתביעות המוגשות בעילת רשלנות רפואית.

עמימות עובדתית היא מצב שכיח בתביעות העוסקות בנזקי גוף שנגרמו לכאורה כתוצאה מרשלנות רפואית.

סעיף 35 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש) תשכ"ח-1968 דורש את הוכחתם של חובת זהירות קונקרטית ומושגית של הנתבע ביחס לניזוק, הפרה של חובת הזהירות האמורה על ידי הנתבע, פגיעה בניזוק וקשר סיבתי משפטי ועובדתי על מנת להטיל על הנתבע אחריות ביחס לנזק שנגרם לתובע.

עמימות עובדתית היא מצב בו בעקבות נסיבות מסוימות מתקשה התובע להוכיח את הקשר בין הרשלנות והנזק שנגרם. בסיטואציה זו יתקשה לפעמים בית המשפט להכריע בשאלת האחריות וגובה הנזק שנגרם.

מצבי העמימות העובדתית בתביעות רשלנות רפואית הם שונים ומגוונים ולכן קשה להתייחס אליהם כמקשה אחת וכאן טמונה הבעייתיות בהסדרתם המשפטית. אחת ההבחנות הקיימות בעניין זה היא בין עמימות לגבי שיעור הנזק שנגרם לעמימות באשר לגורם הנזק.

תמונה של עורך דין עופר סולר
עורך דין עופר סולר

מייסד ובעלים של משרד עו"ד עופר סולר, מהמובילים בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית עם התמחות בתחומי הריון, לידה וייעוץ גנטי. בעל ניסיון של מעל 20 שנה בייצוג נפגעים מול גופים רפואיים, משרדי ממשלה וחברות ביטוח, משמש כיו"ר משותף של ועדת רשלנות רפואית בלשכת עורכי הדין המחוזי, מחוז תל אביב. במשרד עו"ד סולר תקבלו ליווי אישי, מקצועי ובלתי מתפשר במטרה להבטיח את מלוא הזכויות שלכם!

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

דילוג לתוכן