חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

נפגעת בגלל רשלנות רפואית? מגיע לך לקבל תשובות!

בכל שנה מוגשות בישראל כ-2400 תביעות רשלנות רפואית. אם גם לך נגרמו נזקים בטיפול רפואי, חשוב לבדוק את המקרה לעומק, בשיתוף מומחה רפואי, בדרך לפיצויי הולם!

פניה מהירה לעורך דין >>

נפגעת בגלל רשלנות רפואית?

בכל שנה מוגשות בישראל מעל 2400 תביעות רשלנות רפואית. אם גם לך נגרמו נזקים בטיפול רפואי, זה הזמן לבדוק את המקרה לעומק בדרך לתביעת פיצויים!

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית בקופת חולים

מחבר: 11/05/2020 15:58

חלק עיקרי ומרכזי של הטיפול הרפואי המוענק בישראל נעשה במסגרת קופות חולים השונות - קופת חולים כללית, מכבי, מאוחדת ולאומית. במרבית המקרים כאשר לא מדובר במצב דחוף מאוד ומאיים חיים, הפניה הראשונית בשל בעיה רפואית נעשית לסניף של קופת חולים ולעיתים קרובות אל רופא משפחה.

מטבע הדברים לפיכך חלק לא מבוטל מהמקרים של רשלנות רפואית בטיפול אשר גורמים לנזק מתרחשים במסגרת קופת חולים ותביעות רבות מוגשות כנגד קופת חולים.

רבים סוברים כי אם נפגעו בשל רשלנות רפואית בטיפול אצל רופא מסוים, למשל רופא המשפחה במסגרת קופת חולים, הרי שתביעת רשלנות רפואית בהכרח תוגש אישית כנגד אותו רופא.

מדובר בטעות אשר מונעת מחלק מנפגעי הרשלנות הרפואית לשקול כלל אפשרות של תביעה בשל הכרות ממושכת עם הרופא המטופל ובשל שיקולים דומים אחרים.

תביעה בשל טיפול רפואי רשלני אשר ניתן במסגרת קופת חולים תוגש ברובם המכריע של המקרים כנגד קופת החולים בלבד ושמו של הרופא המטפל לא יופיע כלל כנתבע.

קופת החולים אחראית באחריות שילוחית לכל מעשיו של רופא או גורם רפואי אחר בשירותה ולכן הרופא המטפל לא יינזק כלכלית בשל תביעת רשלנות רפואית ובפועל תשלום הפיצוי נעשה על ידי חברת הביטוח אשר מבטחת את קופת החולים הנתבעת בביטוח אחריות מקצועית.

במידה ומדובר בטיפול אשר ניתן הן בקופת חולים והן במסגרת פרטית, כמו למשל במקרה של רשלנות בניתוח אשר בוצע באופן פרטי ולאחר מכן טופל אף במסגרת קופת חולים, אין מנוס לעיתים מלתבוע אישית את הרופא המטפל או המנתח. גם במקרים אלו הרופא הנתבע מבוטח בפוליסת ביטוח אחריות מקצועית.

תביעות רשלנות רפואית במסגרת קופת חולים מגוונות ומקיפות נושאים שונים. חלק מהתביעות מתבססות על איחור באבחון סרטן ומחלות קשות בשל התעלמות של הרופא המטפל מסימנים ברורים ואי הפניה לבדיקות נדרשות.

תביעות רבות מוגשות כנגד רופא משפחה אשר הינו הגורם הרפואי הראשון אשר בודק את המטופל ועליו מוטלת האחריות להפנות את המטופל לבדיקות הנדרשות ולרופא מומחה מתאים.

הדוגמה הקלאסית ואולי השכיחה מכל של רשלנות רופא משפחה הינה אי אבחון של סימניו הראשוניים של התקף לב והנזק שנגרם בשל כך יכול להיות כמובן רב.

נשים רבות מבצעות את מעקב ההיריון במסגרת קופת חולים וכאשר מעקב זה מתנהל בצורה לא סבירה ולא מקובלת התוצאות עלולות להיות הרות אסון, כמו למשל לידת תינוק הסובל ממומים קשים או בעיות אחרות בעת הלידה.

מרבית קופות החולים מפעילות אף מרפאות שיניים ותופסות נתח נכבד מטיפולי השיניים המבוצעים בישראל. אם בוצע למתרפא טיפול שיניים רשלני אשר גרם לו לנזק במרפאת שיניים אשר שייכת לקופת החולים, אז יש מקום גם במקרה זה להפנות את התביעה כנגד קופת החולים.

מקרי רשלנות רפואית בקופ"ח ותשובות של עורכי דין

באתר שלנו אנו מעלים בקביעות אלפי סקירות רפואיות ומשפטיות עדכניות שכתבו מומחים רפואיים ועורכי דין על סמך ניסיון פרקטי בטיפול וייצוג נפגעי רשלנות רפואית.

עורכי הדין שלנו צברו ניסיון רב לאורך השנים, טיפלנו ונתנו ייעוץ משפטי לאלפי אנשים שרצו לבדוק היתכנות להגשת תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית. רוב האנשים שפונים למשרדנו מתעניינים לרוב בסוגיות מרכזיות ואלו רלוונטיות כמעט בכל תביעת רשלנות רפואית, בכל מקרה לגופו.

לפניכם תשובות מפורטות והסברים של עורכי הדין ארבל קפלינסקי ועופר סולר בנוגע לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית בקופת חולים, את מי צריך לתבוע ומה הזכויות המגיעות לכם בכל מקרה של חשש מפני התרשלות בטיפול בקופת החולים.

פניתי לרופא המשפחה בקופת חולים בגלל גוש ברגל, הרופא אמר שזה שומן ושאין מה לדאוג ולא הפנה אותי לרופא מומחה, כעבור שנתיים התברר שיש לי סרטן שהתחיל בגוש הזה וכעת כבר התפשט. האם אפשר לתבוע את הרופא על הנזק שנגרם לי?

רופא המשפחה בקופת חולים הוא בדרך כלל הרופא הראשון אליו פונים עם בעיות בריאות אשר אין לנו מידע לגביהן. רופא המשפחה לכן משמש כשער של המטופל למערכת הבריאות ותפקידו לדעת ולזהות אילו מקרים מצריכים בירור נוסף בידי רופא מומחה או בבית חולים ובאילו מקרים רופא המשפחה יכול לטפל בעצמו. 

כדי להעריך אם היה על רופא המשפחה במקרה הזה להפנות אותך לרופא כירורג שיבצע בירור לגבי הגוש, צריך יהיה לקבל את מלוא התיעוד הרפואי הן מרופא המשפחה והן מהרופא אשר אבחן בסופו של דבר את מחלת הסרטן ומבית החולים בו טופלת. 

ככל שיתברר כי רופא המשפחה היה חייב להפנות אותך לרופא מומחה לאחר תלונתך הראשונה וכי הפניה כזו בסבירות גבוהה הייתה מביאה לאבחון מוקדם יותר של מחלת הסרטן בשלבים מוקדמים יותר של המחלה, יתכן שתהיה עילת תביעה בטענת רשלנות רפואית.

במהלך מעקב ההיריון עשיתי שתי סקירות מערכות בקופת חולים ונאמר לי שהכל בסדר, אחרי הלידה התברר שלתינוק יש בעיות שונות ובבדיקת MRI מוח שביצעו לו אובחנה בעיה במוח שנקראת Septo-optic dysplasia. האם ניתן היה לגלות את המום הזה בסקירות מערכות ואם כן כיצד תובעים את קופת החולים?

הבעיה המוחית אשר ידועה בשם Septo-optic dysplasia (SOD) הינה מום מולד במוח העובר אשר יש לו מספר מאפיינים - חוסר במבנה מוחי אשר נקרא ספטום פלוצידום, אי התפתחות של עצב הראיה ובעיות בבלוטת יותרת המוח. המום יכול לבוא לידי ביטוי במגוון צורות ובמגוון תסמינים אולם לרוב יש בעיות ראיה קשות, בעיות בויסות הורמונאלי ולחלק מהילדים יש גם עיכוב התפתחותי. 

בסקירות מערכות רגילות בהריון חלק מהשינויים במוח העובר אמורים להיות מאובחנים וכאשר מתגלים שינויים במוח העובר האישה ההרה תופנה לבדיקת MRI עוברי בו ניתן לאבחן את הבעיה המוחית מסוג SOD.

לפיכך מומלץ לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית לקבלת סיוע באיסוף התיעוד והפניה למומחים הרפואיים המתאימים להערכת המקרה. בנוסף, אם יש בידכם דיסקים של הסקירות כדאי לשמור אותם היטב. 

אמרתי לרופא משפחה שלי בגיל 31 שאבא שלי ודוד שלי חלו בסרטן המעי הגס בגיל צעיר, הרופא רשם את זה בתיק ואמר לי שיפנה אותי לבדיקות קולונוסקופיה לקראת גיל 35, הרופא התחלף והרופא החדש לא הפנה אותי לשום בדיקה ואני שכחתי מהעניין. בגיל 42 אובחנתי עם סרטן המעי הגס בשלב מתקדם והתברר בבדיקות גנטיות שיש לי מוטציה גנטית שמעלה את הסיכון למחלת הסרטן. האם ניתן להגיש תביעה כנגד רופא המשפחה שלא הפנה אותי לבדיקות גנטיות וכנגד הרופא המחליף שלא הפנה אותי לבדיקת קולונוסקופיה?

בעשרים השנה האחרונות המחקר הגנטי בנושא מחלת הסרטן הביא לפיתוח של בדיקות גנטיות למוטציות אשר עלולות להעלות משמעותית את הסיכון לחלות במחלת הסרטן. עבור אנשים אשר בני משפחה קרובים שלהם חלו בסרטן הרופאים ממליצים לעבור ייעוץ גנטי והם לרוב מקבלים המלצה לעבור בדיקות גנטיות לנשאות למוטציות גנטיות השכיחות, המעלות את הסיכון למחלות אונקולוגיות כבר בגיל צעיר יחסית.

כדאי במקרה זה לבדוק את התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחים רפואיים מתאימים. אם יתברר כי היה מקום להמליץ לך על ייעוץ גנטי כבר לאחר הדיווח על המחלות האונקולוגיות של אביך ודודך וכי היית אמור להיות מופנה לבדיקת קולונסקופיה בגיל צעיר יותר ממועד אבחון מחלת הסרטן בפועל יהיה מקום לשקול תביעת רשלנות רפואית, בטענה כי ניתן היה לאבחן את המחלה בגיל צעיר יותר אלמלא ההתרשלות בטיפול.

עשיתי מעקב הריון בקופת חולים ונשלחתי לבדיקות דם לאיתור זיהום CMV. הרופאה שעשתה את מעקב ההיריון כל פעם בדקה אותי ואמרה שהכל תקין, אחרי הלידה התברר שהעובר נולד עם חירשות  בשל זיהום CMV. הרופא המומחה בתחום הזיהומים שבדק את התינוק בדק את הבדיקות שעשיתי בהריון ואמר שרואים מהם שעברתי זיהום בהריון שממנו נדבק העובר. הבנתי שניתן היה לגלות את ההדבקה של העובר בזיהום בהריון ולבדוק אם נפגע ולשקול אם להמשיך את ההריון אבל הרופאה שלי לא אמרה לי כלום, מה עושים? איך מבררים אם יש עילה לתביעה?

על פניו נראה כי המקרה בהחלט מצדיק בירור רציני שיתחיל באיסוף התיעוד הרפואי ממעקב ההיריון ומהבדיקות של התינוק והערכה בידי רופא גניקולוג אם הרופאה אשר ניהלה את מעקב ההיריון התרשלה בכך שלא התייחסה לבדיקות לא תקינות לאיתור הדבקה בנגיף CMV שלך בזמן ההיריון, הדבקה שעלולה לגרום גם להדבקת העובר בזיהום זה ולהזיק לו. 

הבדיקות שנערכות בהריון בודקות את רמת הנוגדנים לנגיף והן מצביעות על מועד ההדבקה בו. במקרים בהם מתברר לפי תוצאות הבדיקות כי האם נדבקה בזמן ההיריון יש הנחיה לברר אם העובר נדבק באמצעות דיקור מי שפיר ואם מתברר שהוא נדבק, ההנחיה הרפואית הינה לבדוק באמצעות בדיקות אולטרסאונד אם יש חשד לנזק מוחי בעובר בעקבות הזיהום. 

במקרים בהם מתברר שהעובר נדבק, בני הזוג רשאים לפנות לוועדה להפסקת הריון בבקשה לבצע הפלה על מנת למנוע לידת תינוק הסובל ממומים.  

אם יתברר כי בדיקות הדם לאיתור הדבקה ב-CMV בהריון אכן הצביעו על הדבקה שלך בזיהום בעת ההיריון ולמרות זאת הרופאה שביצעה את מעקב ההיריון לא הפנתה אותך לבדיקות הנדרשות לעובר, נראה כי ניתן יהיה לבסס תביעה בגין רשלנות רפואית.

במידה ונעשה טיפול רשלני שגרם לנזק במסגרת בית חולים השייך לקופת חולים, הרי שהתביעה תוגש כנגד קופת החולים המפעילה את בית החולים ולא כנגד בית החולים עצמו.

בכל מקרה של חשד לטיפול רפואי רשלני בקופת חולים מומלץ לפנות תחילה אל עורך דין אשר בקי בתחום רשלנות הרפואית. עורך הדין יפנה לקופת החולים ויקבל לידיו את תיקיו הרפואיים של הנפגע.

כמו כן, עורך דין יפנה את הנפגע לבדיקה אצל רופא מומחה מתאים אשר יעריך לאחר עיון בתיעוד הרפואי ובדיקה האם הייתה התרשלות בטיפול, מה הנזק שנגרם והאם קיים קשר בין הנזק שנגרם לבין רשלנות בטיפול.

רצוי וכדאי לפנות לייעוץ משפטי במשרד עורכי דין המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית בטרם נקיטת כל פעולה אחרת, שכן לעיתים שגיאות כמו שליחת מכתבים, קיום פגישות וכיוצא בזה, עלולות לפגוע בסיכויי תביעה עתידית. 

עורכי הדין במשרדנו צברו ניסיון רב בייצוג נפגעי רשלנות רפואית ונשמח להעניק גם לכם ייעוץ משפטי אישי - פנו כאן!

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (2)

5 stars - based on 2 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית קופת חולים

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36