חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

התמחות מיוחדת ובלעדית בייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

פניה מהירה לעורך דין >>

ייצוג נפגעי רשלנות רפואית

עורך הדין עופר סולר, עם מעל 20 שנות ניסיון והצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בתביעות מול רופאים, מוסדות רפואיים ומשרד הבריאות!

פניה מהירה לעורך דין >>

ביטוח תלמידים - כתבה

מחבר: 15/12/2019 16:39

לא שואלים, לא יודעים / שגית פסטמן, מעריב 12.10.07

שילמתם לגן עבור ביטוח לילד? לא בטוח שהוא מכסה תאונות, לא בטוח שהוא תקף אחר הצהריים, וממש לא בטוח שאתם מממנים גם את הביטוח של הגננת. הילד כבר הולך לבית הספר? גם שם המצב לא טוב בהרבה. כל הפרטים שרוב ההורים לא מודעים להם

הסצנה הבאה מוכרת כמעט לכל הורה: הטלפון מצלצל, הגננת על הקו קולה מודאג ובהול. מתברר שהפעוט או הפעוטה היו מעורבים בתקרית לא נעימה בגן. פרק הזמן שעובר בין שיחת הטלפון לבין השנייה שבה אחד ההורים מגיע לגן הוא בלתי נסבל. רכבת של מחשבות היסטריות דוהרת בתוך הראש, הפה יבש, והנשימה? מי בכלל זוכר לקחת אוויר עכשיו.

למרות התחושות האלה, האמת היא שילדים נפצעים. קשה למצוא מבוגר שגופו או פניו אינם מעוטרים בצלקת בהירה, מעין מסכרת מתקופת הילדות האינטנסיבית.

100 שקל לילד

בתחילת שנת הלימודים, לפני כחודש בלבד, שילמנו במיטב כספנו עבור ביטוח ילדים במוסדות הלימוד השונים- מהמשפחתון ועד התיכון. רובנו שילמנו את הסכום ללא שאלות : מה טיב הביטוח? עד כמה הוא מקיף? ועל מה בדיוק משלמים במסגרתו?

ילדים מגיל 4 ועד 18 מבוטחים במסגרת פוליסה קולקטיבית, שלגביה יורחב בהמשך. פעוטות שהולכים למעון, לפעוטון, לצהרון און לגן ילדים פרטי מבוטחים שם בביטוח אישי. בתחילת השנה ההורים נדרשים לשלם לבעלי המסגרות הללו 150-50 שקל עבור ביטוח שנתי.

רוב הפוליסות אינן מבטחות רק את הילדים, כפי שהורים רבים סבורים, אלא מבטחות גם את הגן מפני שריפה, הצפה ועוד - וגם את הגננת ואת אנשי הצוות. מאחורי ביטוחי המשפחתונים והגנים עומדים 3 ארגונים גדולים: ארגון גני הילדים, הקולקטיב הארצי וארגון חיב"ה. ובכל זאת, המסגרות של הביטוחים האלה רופפות למדי.

ראשית, בניגוד לביטוח הקולקטיב של תלמידי בתי הספר וגני הילדים העירוניים, הביטוחים הפרטיים תקפים רק בשעות הפעילות של המוסד. בנוסף, כיוון שלגבי הילדים בארץ אין תקנים מחייבים, חברות הביטוח לא יכולות לבעלי העסק דרישה כלשהי בנוגע לתנאי הבטיחות. הגנים אינם נדרשים להוציא רישיון עסק, להציג אישור פעילות מארגון הכבאים ועוד, ככל עסק רגיל בארץ. חברות הביטוח מצידן, מתקשות להרכיב להם פוליסה איתנה.

לדברי אמנון אליה ורם נבטי מהקולקטיב הארצי, "אין ספק שרוב הגננות עושות ביטוח. הבעיה היא שלרבות מהן אין הבנה בתחום. הרבה פעמים קורה שהביטוח לא ממש מוצלח וזה חבל בעיקר בגלל הגננת- כי היא זו שחשופה לתביעות".

"כשההורים חותמים על ביטוח, חשוב שיבדקו אם הוא כולל פרק הנוגע לתאונות אישיות. פרק זה נותן כיסוי לתאונות ללא קשר לגורם התאונה ומבטיח כיסוי מלא להוצאות רפואיות, גם במקרה של פגיעה בשיניים. פרק שעוסק בביטוח צד ג' יש לוודא שהיקפי הכיסוי גבוהים: כיסוי בסך 300-250 אלף שקל הוא נמוך מדי. בפוליסות טובות הכיסוי הוא בסך 5-2.5 מיליון שקל".

מה קורה אם הילד נפצע ליד השער, בעת היציאה מהגן?

היום יש פוליסות ביטוח שכוללות גם את החלק הזה. באופן ספציפי, כדאי לבדוק שכל פעילות הגן מבוטחת- כולל פעילות בשעות אחר-הצהריים, מסיבות וכדומה".

איזה סכום ההורים אמורים לשלם עבור ביטוח פרטי?

"בגנים מקובל לגבות עד 100 שקל לילד. אם מבקשים יותר, זה מוגזם. במשפחתונים קטנים של שניים או שלושה ילדים, ההורים משלמים קצת יותר".

כיוון שמי שלא מתמצא בתחום עשוי להתקשות בהבנת הפוליסה, מומלץ לקחת טיוטה של המסמך לסוכנות ביטוח המתמחה בביטוחים מסוג זה, ולבקש חוות דעת לגבי טיבה ואיכותה של הפוליסה.

מה גובה הפיצוי

מגן תת-חובה ועד כיתה י"ב הילדים מבוטחים במסגרת פוליסה קולקטיבית. לדברי עורך דין עופר סולר, העוסק בנזקי גוף, היתרון הבולט של הפוליסה הוא שהיא תקפה 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, לאורך השנה כולה. המשמעות היא שם אם הילד נחבל בקניון, בגן השעשועים או במסגרת טיול משפחתי- הוא זכאי לפיצוי. מנגד, מדובר בפוליסה בסיסית ביותר, והכיסוי שהיא מעניקה אינו מספק. למשל, היא מכסה טיפולי שיניים באופן חלקי מאוד, אף שמדובר בפגיעה שכיחה אצל ילדים.

לקבלת סיוע משפטי בנושא ביטוח ילדים ללא התחייבות: יעוץ משפטי

חשוב לדעת כי הביטוח לא מפצה את הילד על-פי הפגיעה (שבר ביד, נניח) אלא על-פי אחוזי הנכות - אם נקבעים כאלה. אם לילד נגרם נזק קבוע, יש לפנות לוועדה של הביטוח הלאומי, שקובעת את אחוזי הנכות. הפיצוי על 10% נכות הוא 40-30 אלף שקל. את ההוצאות הרפואיות במקרה של שבר, למשל- צילומים, קיבוע בגבס וכדומה- מכסים ביטוחי הבריאות של קופת חולים או הביטוחים הרפואיים הפרטיים.

כמו כן, הביטוח הקולקטיבי מפצה את הילד בגין היעדרות של יותר מ- 21 יום מבית הספר. הפיצוי מסתכם בכ-90 שקל ליום מהיום ה-6 ואילך, ובמקרה של אשפוז הילד זכאי ל-50 שקל נוספים ביום. מנגד, ההורה אינו זכאי לפיצוי על אובדן ימי עבודה בגין הטיפול בילד. "עם זאת, יש מקומות עבודה שיש להם הסדר עם העובד למקרים כאלה, וכדאי לבדוק זאת עם המעביד", אומר עורך דין סולר.

לדבריו, "כדאי לדעת שאם הורה נמצא בתפקיד בבית-הספר, למשל מלווה טיול של בית-הספר, גם הוא מבוטח במסגרת הפוליסה הקולקטיבית ורשאי לדרוש פיצויים במקרה שנפצע".

מתי כדאי לתבוע?

"הרעיון שמאחורי הביטוח הקולקטיבי הוא שאין צורך להגיש תביעה כדי לקבל פיצוי. אך כאמור, הפיצוי נמוך יחסית וכרוך בעמידה בקריטריונים מסוימים (היעדרות או קביעת אחוזי נכות). אם רוצים להגיש תביעה אזרחית על רשלנות, כדאי להמתין לפחות כמה חודשים כדי לאמוד את הנזק הפיזי. למרות הרצון העז של ההורים שמישהו ייתן את הדין על מה שקרה לילד, לא תמיד אפשר להוכיח רשלנות, ועליהם להיות ענייניים".

ואם הילד נפגע בגלל אלימות מצד ילד אחר, האם כדאי לתבוע את הוריו?

"באופן תיאורטי זה אפשרי, אבל אני לא ממליץ על כך. אם אין מאחורי הנתבע גוף פיננסי-ביטוחי חזק, לא יהיה ממי לגבות את הכסף".

לא נעים מהגננת

עד שהופכים להורים, החיים פשוטים למדי. על מה כבר שברנו את הראש כשהיינו רווקים פוחזים? באיזו פקולטה ללמוד? עם מי להתחתן? איפה לעבוד? מה כל אלה לעומת השאלה לאיזה גן לשלוח את הילד? הרי מי האדם שמבלה עם אהובנו הכי הרבה שעות ביום ? הגננת- ואיתה אנחנו מנהלים מערכת יחסים עדינה ומאופקת, למען יורש העצר הקטן.

כאן טמון זרע הפורענות הראשון: לרוב ההורים לא נעים להתחיל את השנה בהצקות לגננת בנוגע לביטוח, שלא לדבר על לדרוש ממנה טיוטה כדי לוודא שהביטוח איכותי. מהבקשה הפשוטה שלנו עלול להשתמע, חס וחלילה, שאנחנו לא בוטחים בגננת. חוץ מזה, אף אחד לא רוצה לקחת על עצמו את תפקיד ההורה הטרחן של הגן. אבל בסופו של דבר אי הנעימות בנו.

הבעיה השנייה קשורה למבנה הביטוחים. איש ביטוח ותיק, שהעדיף להישאר בעילום שם, המליץ כלל לא לכתוב על הנושא. "ככל שהמודעות לביטוחים האלה תעלה בקרב ההורים, הם יתבעו מחברות הביטוח תשלומים שונים- ומחירי הפוליסות יעלו", הוא הסביר.

האם עדיף שציבור ההורים לא יכיר את פרטי פוליסות הביטוח של ילדיהם? איש הביטוח לא ידע מה לענות ולבסוף רק הפטיר: " בכל מה שקשור לביטוחים, הכי בטוח לומר ' שלא נדע ושלא נצטרך'" .

הילד נפגע? לא פשוט לתבוע

אם הילד שלכם הולך לגן פרטי, במקרה של פגיעה כדאי לבדוק אם הייתה רשלנות בהתנהלות הגן – וייתכן שניתן יהיה לתבוע בהמשך פיצויים בגין רשלנות. עם זאת, לא מדובר בהליך פשוט, כפי שמבהיר עורך דין עופר סולר :"כדי לקבל פיצויים בתביעות כטלה, צריך להוכיח בבית המשפט באופן חד-משמעי שהייתה התנהגות רשלנית מצד הגן. לגננת אף פעם אין אינטרס להודות ברשלנות, משתי סיבות: ראשית, הודאה כזו תפגע במוניטין שלה ושל הגן; שנית, חברת הביטוח תייקר את הביטוח באופן משמעותי, והגננת לא תוכל לגלגל את עלות הביטוח הגבוהה אל הורי הילדים, היות שהיא עצמה הודתה ברשלנות".

לדברי עורך דין סולר, הורים רבים תוהים אם במקרה שהם מתכננים להגיש תביעת פיצויים נגד הגן, עליהם להוציא מיד את הילד מהגן. החשש הוא שבמהלך המשפט הגננת תטען כי תביעתם מופרכת, כיוון שלו האמינו באמת שהיא מעלה בתפקידה- לא היו משאירים את הילד בגן.

עורך דין סולר אומר כי טענה זו לא תעמוד לזכות הגננת בבית-המשפט: "אף אחד לא מצפה מההורים למצוא סידור אחר לילד באופן מיידי. אסור לשכוח שמדובר בילד שעבר חוויה לא נעימה, ואין טעם להוסיף עליה בכך שמוציאים אותו משגרת יומו ומפרידים אותו מחבריו לגן. ההורים עצמם צריכים לשקול אם הם מוכנים להשאיר את הילד בגן שהם חושדים שנהג ברשלנות".

פוליסת הביטוח הקולקטיבית, שבה מבוטחים ילדים בגנים העירוניים ובבתי הספר, לא כוללת מרכיב של רשלנות- כך שאם היבט זה רלוונטי לפציעת הילד, ומתעקשים לתבוע, יש לפנות לבית המשפט ולהגיש תביעה אזרחית נגד הגורמים הרלוונטיים, כמו בית הספר, המועצה המקומית ועוד.

הפיצוי בדרך

7 דברים שכדאי לזכור במקרה של תאונה

  1. בקשו את הפוליסה - בקשו מהגורם האחראי במקום האירוע את פוליסת הביטוח הרלוונטית.
  2. מישהו ראה?- חפשו עדים לתאונה ובקשו מהם פרטים מזהים, למקרה שתזדקקו לעדותם.
  3. תמונה שווה יותר- אם אפשר, צלמו את אתר במועד קרוב ככל האפשר למועד התאונה.
  4. לא לזרוק קבלות- תעדו ושמרו את כל הקבלות על ההוצאות הקשורות לתאונה.
  5. ביטוח סיכונים- אם הילד משתתף בחוג אתגרי (שיט, קפוארה, ג'ודו וכו'), חובה לבדוק שיש לחוג פוליסת ביטוח המותאמת לסיכונים הטמונים בחוג.
  6. יש לכם קייס? – פנו לעורך דין העוסק בדיני נזיקין. הוא יספק ייעוץ משפטי ויבהיר את מי כדאי לתבוע ומהם סיכוני התביעה.
  7. לתעד הכל- שמרו את כל המסמכים הרפואיים המתארים את הפגיעה כתוצאה מהתאונה.

לקבלת סיוע משפטי בנושא נזקי גוף ללא התחייבות: יעוץ משפטי

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (0) | דירוגים (0)

0 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: עופר סולר נזקי גוף ביטוח תלמידים - כתבה

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

31 במרץ 2024

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

31 במרץ 2024

האם מותר לקחת את התרופה ה...

כמעט כל אשה בהריון נתקלת לאורך תשעת החודשים בשאלות לגבי נטילת תרופות בהריון. התשובות מורכבות, חשובות ולעיתים אינן חד משמעיות וברו...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות רפואית בלידה - לפנ...

עורך הדין עופר סולר מנהל את משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בלידה, לצורך הגשת תביעת פיצויים בשל נזקים שנ...

קרא עוד

31 במרץ 2024

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

03 באפריל 2024

הכירו את רוט סולר - תביעו...

רוט סולר - תביעות ביטוח הנה פירמה פורצת דרך, שמעדכנת גרסה בעולם המשפט וקובעת סטנדרט חסר תקדים, באמצעות הצגת פתרון השוזר את העלית ...

קרא עוד

03 ביולי 2024

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

03 ביולי 2024

הפסקת טיפול תרופתי בשל הי...

רשלנות רפואית בטיפול בפצועת פיגוע ותשלום פיצויי עתק, בשל הפסקת טיפול אנטיביוטי בהעדר רישום רפואי כנדרש לפי חוק.

קרא עוד

10 ביולי 2024

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

14 ביולי 2024

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

22 ביולי 2024

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

23 ביולי 2024

הורים שהם בני דודים לא הו...

עורך הדין עופר סולר מסביר פסק דין מעניין, שהכריע בסוגיית רשלנות רפואית בשל אי הפניה של בני דודים לקבלת ייעוץ גנטי ולידת ילד נכה...

קרא עוד

01 באוגוסט 2024

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

04 באוגוסט 2024

הרופא חייב להסביר על חשיב...

כל רופא נשים המלווה הורים בזמן מעקב ההריון חייב להסביר, תמיד, על חשיבותה הרבה של בדיקת מי השפיר בשל יכולותיה לאבחן מוטציות ופגמים...

קרא עוד

06 באוגוסט 2024

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

12 באוגוסט 2024

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

03 בספטמבר 2024

לדעת על הידרוצפלוס ומקרי ...

עורך דין עופר סולר מסביר על מחלת ההידרוצפלוס ומקרי רשלנות רפואית הנובעים מאי אבחונה של המחלה...

קרא עוד

05 בספטמבר 2024

רשלנות בביצוע בדיקת ביופסיה

עורך הדין עופר סולר מסביר על בדיקת ביופסיה ומקרי רשלנות רפואית שהובילו לתביעות משפטיות...

קרא עוד

15 בספטמבר 2024

מות תינוק לאחר הלידה בגלל...

ישנם מקרים מצערים שבהם התינוק נפטר מיד לאחר הלידה בגלל רשלנות רפואית של הצוות המיילד...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 24