רשלנות רפואית בהרדמה – הסכמה מדעת

באנר עו"ד עופר סולר
תוכן עניינים

אחת הטענות השכיחות בתביעות רשלנות רפואית היא טענה בדבר חוסר הסכמה מדעת לטיפול רפואי.

חוק זכויות החולה מחייב את הרופאים להציג בפני המטופל את כל אפשרויות הטיפול העומדות בפניו וכן את הסיכונים הקיימים כאשר הוא בוחר בטיפול מסוים. במידה והמטופל אינו מקבל הסבר על כל אפשרויות הטיפול ואת הסיכונים הכרוכים בכך, ומתרחש בעת הטיפול סיבוך אשר גורם לנזק יוכל המטופל לטעון כי בוצע בו טיפול ללא הסכמה מדעת.

פיצוי עקב עילה של הסכמה מדעת ינתן אם יצליח התובע להוכיח קשר סיבתי בין העדר מתן המידע לבין הנזק כלומר כי במידה והיה מוצג בעיניו כל המידע הרלבנטי, היה בוחר בדרך טיפול אחרת או נמנע מצורת הטיפול שניתנה לו או אף נמנע בכלל מקבלת טיפול נוכח הסיכון בכרוך בטיפול.

עם זאת, בשנים האחרונות חלה תפנית בפסיקת בתי המשפט בישראל. אלו הציגו ראש נזק חדש שניתן לקבל בגינו פיצוי בתביעות רשלנות רפואית, ראש נזק הנקרא "פגיעה באוטונומיה של אדם על גופו".

הדבר העומד בבסיסו של ראש נזק זה הוא הפגיעה בכבוד האדם, כך שלפי פסיקת בית המשפט נפגע כבודו עקב כך שקיבל טיפול רפואי ללא שהסכים לכך בידיעה ברורה.

תמונה של עורך דין עופר סולר
עורך דין עופר סולר

מייסד ובעלים של משרד עו"ד עופר סולר, מהמובילים בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית עם התמחות בתחומי הריון, לידה וייעוץ גנטי. בעל ניסיון של מעל 20 שנה בייצוג נפגעים מול גופים רפואיים, משרדי ממשלה וחברות ביטוח, משמש כיו"ר משותף של ועדת רשלנות רפואית בלשכת עורכי הדין המחוזי, מחוז תל אביב. במשרד עו"ד סולר תקבלו ליווי אישי, מקצועי ובלתי מתפשר במטרה להבטיח את מלוא הזכויות שלכם!

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

דילוג לתוכן