חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

מחלת הסרטן אובחנה באיחור? איבדת סיכויי החלמה?

במקרים של איחור באבחון מחלת הסרטן החולה עלול לאבד את סיכויי ההחלמה, ולמצוא את עצמו במאבק על חייו בשל רשלנות רפואית חמורה מצד הרופאים וקופת החולים.

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית באבחון סרטן

במקרים של איחור באבחון מחלת הסרטן החולה עלול לאבד את סיכויי ההחלמה, ולמצוא את עצמו במאבק על חייו בשל רשלנות רפואית מצד הרופא וקופת החולים.

פניה מהירה לעורך דין >>

איחור בהפניה לקולונסקופיה ואבחון סרטן מעי גס

מחבר: 19/05/2020 17:35

ככלל, תביעות רשלנות רפואית במקרים בהם החולה נפטר עקב אבחון מאוחר נוגעות במספר שאלות:

  1. האם הטיפול שקיבל המנוח היה סביר?
  2. האם כתוצאה מהטיפול הרשלני נגרם איחור באבחון?
  3. האם האיחור באבחון גרם לאובדן סיכויי ההחלמה?

בית המשפט נדרש לשאלות אלה כדי להכריע בסוגיה האם יש זכאות לפיצויים. במידה והתשובה לשלושת השאלות חיובית אז יש לפצות את התובעים, במקרים אלו יורשי המנוח.

אובדן סיכויי החלמה בשל איחור באבחון סרטן

מקרה מעין זה תואר בפסק הדין ת.א. 1098/04 אדוארד צ'ירגייב ואח' נ' ד"ר אנטה פרוסט ומכבי שירותי בריאות. במקרה זה דובר באישה צעירה, גב' זולפו ילידת 1978 נשואה עם שני ילדים, שסבלה מדימום רקטלי ועצירות במשך כחודש.

בתאריך 17.04.00 פנתה זולפו לד"ר פרוסט והתלוננה על דימום רקטלי ועצירות. ד"ר פרוסט ביצעה בדיקה בה לא נתגלו ממצאים מחשידים וטיפלה בה בדיאטה עשירה בסיבים תזונתיים ונרות (מאחר וזה היה הביקור היחיד אצל ד"ר פרוסט נמחקה התביעה נגדה).

בתאריך 01.05.00 פנתה זולפו למרפאה השייכת לקופת חולים מכבי ונבדקה על ידי רופאת המשפחה ד"ר אילשיין והתלוננה על טנזמוס (זהו מצב בו יש צורך דחוף ללכת לשירותים אך בפועל אין יציאה, זהו צורך מדומה, התופעה אינה מזיקה, אך היא מפריעה ולרוב מעידה על מצב דלקתי) וכאב בטן.

ד"ר אילשיין הפנתה את זולפו לבדיקת מעבדה בה נמצאה רמת המוגלובין נמוכה מעט, אך הבדיקה לא נמסרה במסודר לרופאים המטפלים.

בהמשך פנתה זולפו מספר פעמים למרפאת קופת החולים והתלוננה על כאבי ראש, כאשר לא ברור האם התלוננה גם על עצירות וכאבי בטן, לדברי ד"ר צביאלי שזולפו נבדקה על ידיו לא נרשמו תלונות כאלה.

בתאריך 03.08.00 פנתה זולפו שוב לד"ר אילשיין שרשמה לה תרופה לטיפול בעצירות.כחמישה ימים לאחר מכן נבדקה שוב רמת ההמוגלובין של גב' זולפו שיצאה נמוכה גם היא.

בתאריך 12.11.00 נבדקה זולפו על ידי ד"ר מרינה רסקינד שהפנתה אותה לבדיקה גסטרו-אנטרולוגית. בדיקת קולונסקופיה בוצעה כחודש לאחר מכן והעלתה כי זולפו סובלת מגידול סרטני בגובה של 15 סנטימטר מעל פי הטבעת.

זולפו אושפזה בתאריך 20.12.00 ונותחה מספר ימים לאחר מכן, במהלך הניתוח התגלה גידול סרטני נוסף באונת הכבד השמאלית.

זולפו החלה לקבל טיפולים כימותרפיים ובתאריך 03.06.01 נכרתה אונת הכבד השמאלית.

למרות המשך הטיפולים הכימותרפיים המשיכה המחלה להתפשט במהירות ונגלו גרורות בריאות ובמוח. זולפו טופלה בהקרנות למוח אך אלו לא עזרו והיא נפטרה בתאריך 07.01.03 והיא בת 31 משאירה מאחור בעל ושני ילדים בני 8 ו-9.

עקב כך הוגשה תביעת רשלנות רפואית בטענה של איחור באבחון מחלת סרטן של המנוחה.

בית המשפט קבע כי הייתה התרשלות בכך שרופאת המשפחה ד"ר אילשיין לא הפנתה את התובעת בתאריך 01.05.00 לבדיקת גסטרואנטרולוגית. שכן, אילו הייתה נבדקת במועד זה הגידול בכבד היה מתגלה בשלב מוקדם יותר. בית המשפט ביסס מסקנה זו על עד ההגנה ד"ר קוטן שקבע כי בתאריך זה כבר היה קיים הגידול בכבד.

נקבע כי במקרה של גידול בכבד סיכויי ההחלמה הם 30% אך בעת בו נתגלה הגידול הסיכויים עמדו על 5% בלבד ולכן יש לפצות את התובעים בשיעור של 36%, אשר הינו עלות הסיכון של המנוחה למות עקב הגידול.

הנזקים שקבע בית המשפט הם:

  • הוצאות אבל וקבורה: 11,400 ₪.
  • ניידות מוגברת בעת המחלה: 6,000 ₪.
  • עזרת הזולת: 20,000 ₪.
  • אובדן השתכרות: 1,069,491 ₪.
  • שירותי אם ורעיה: 600,00 ₪.
  • כאב וסבל: 400,000 ₪.
  • קיצור תוחלת חיים: 400,00 ₪.

סה"כ 2,506,891 ₪. 36% מסכום זה: 902,981 ₪.

תשובות של עורכי הדין שלנו לשאלות נפוצות

אנשים רבים פונים אלינו על מנת להתייעץ במקרים של חשד לקיומה של רשלנות רפואית ובפרט כשמדובר על מקרים של איחור באבחון סרטן. למרבה הצער, לא אחת מדובר בסוגיות שחוזרות על עצמן, שבהן הרופאים המטפלים התרשלו בתפקידם משום שלא הפנו את החולים לבדיקת קולונוסקופיה בזמן. 

בכל מקרה לגופו, עורכי הדין במשרד סולר קפלינסקי קודם כל מקשיבים לסיפור ולאחר מכן מבצעים איסוף קפדני של כלל החומר הרפואי הקיים וזאת על מנת לבדוק האמנם ניתן להגיש תביעה ובמידה וכן, לבדוק היתכנות ריאלית להצלחתה.

באתרנו תוכלו למצוא תשובות למגוון רחב של שאלות בנושא רשלנות רפואית ואלפי סקירות משפטיות, עם דוגמאות אמיתיות מתוך פסקי דין. לפניכם הסברים מקצועיים של עורכי דין בנוגע לכמה שאלות מרכזיות, הקשורות באיחור באבחון סרטן המעי הגס כתוצאה מאי הפניה בזמן לבדיקת קולונוסקופיה. 

בגיל 55 התגלה אצלי סרטן המעי הגס בשלב מתקדם (שלב 3) בעקבות דימום בצואה, לא הופניתי לפני כן לשום בדיקה כדי לשלול אפשרות של סרטן, האם זו רשלנות?

לפי נהלי משרד הבריאות כל אדם מעל גיל 50 אמור להיות מופנה לבדיקה בעלת רגישות גבוהה לגילוי דם סמוי בצואה. אם יתברר כי לא הופנית באף שנה מאז גיל 50 לבדיקה זו יש סיכוי סביר כי ניתן יהיה לבסס תביעת רשלנות רפואית כנגד קופת החולים בה אתה חבר. 

בדיקת דם סמוי בצואה הינה בדיקה פשוטה, זולה ולא מסוכנת ואם תוצאתה חיובית המטופל נשלח לבדיקת קולונוסקופיה כדי לבדוק את המעי הגס לשלילת גידול. 

רצוי כי תפנה בהקדם אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית להערכת המקרה ובחינת סיכויי תביעה.

התגלה אצלי בגיל 44 סרטן במעי הגס עם גרורות לריאות. אמרתי לרופאה בגיל 41 שאבי ז"ל חלה בסרטן המעי הגס בגיל 47 ונפטר מהמחלה ואני זוכר שהיא אמרה שיהיה כדאי לבצע בדיקת קולונוסקופיה לקראת גיל 50, האם הייתה רשלנות רפואית בזה שלא הופניתי לבדיקת קולונוסקופיה מוקדם יותר?

משרד הבריאות פרסם בשנת 2013 הנחיות בנושא מניעה וגילוי מוקדם של מחלות ממאירות ובסעיפים המתייחסים לסרטן המעי הגס, נקבע כי לאנשים עם בן משפחה מדרגה ראשונה שחלה בסרטן המעי הגס מומלצת בדיקת קולונוסקופיה אחת לחמש שנים מגיל 40. 

הסיבה להנחיה זו הינה כי ידוע כיום שלסרטן המעי הגס יש מרכיב גנטי בחלק מהמקרים וגם כאשר לא מאותרת בבדיקות מוטציה גנטית אשר ידועה כמעלה את הסיכון למחלת הסרטן, עדיין הסיכון של קרובי משפחה מדרגה ראשונה של חולה סרטן המעי הגס לפתח את המחלה גבוה מהרגיל. 

בנסיבות אלו נראה כי היה על הרופאה להפנות אותך לבדיקת קולונוסקופיה בגיל 40 ויתכן כי בבדיקה זו הגידול היה מתגלה בשלב מוקדם יותר, כאשר סיכויי הריפוי וההחלמה גבוהים יותר. כדאי לערוך ייעוץ מסודר בפגישה עם עורך דין בעל ניסיון בתחום הרשלנות הרפואית.

ביקשתי מהרופא שלי בקופת חולים בגיל 43 להפנות אותי לבדיקת קולונוסקופיה כי שני בני דודים שלי חלו במחלה, אולם הוא אמר שאין צורך והפנה אותי לבדיקת דם סמוי בצואה שהייתה תקינה. לצערי כעבור שנתיים וחצי אובחנתי עם סרטן המעי הגס בשלב 4, האם אפשר להגיש תביעה כנגד הרופא?

המקרה שאתה מתאר מצריך בירור רציני ובדיקה, אמנם לפי הנחיות משרד הבריאות הפניה לקולונוסקופיה מחויבת מגיל 40 במידה ויש קרוב משפחה מדרגה ראשונה אשר חלה בסרטן המעי הגס, אולם כמובן שיש שיקולים נוספים שיש לבחון. 

בדיקת דם סמוי בצואה אכן עלולה להיות תקינה (שלילית), גם במקרים בהם יש גידול במעי הגס ולכן הבדיקה המומלצת הינה בדיקת קולונוסקופיה. 

מומלץ יהיה לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית, שיקבל עבורך את מלוא התיעוד הרפואי ויפנה למומחה בתחום הגסטרואנטרולוגיה להערכת המקרה.

אם נפגעת עקב רשלנות רפואית בשל איחור באבחון מחלה או כל נושא אחר, יש לפנות בהקדם אל עורך דין העוסק בתחום לקבלת ייעוץ משפטי.

עורכי הדין במשרד עורכי הדין סולר קפלינסקי בעלי מומחיות בכל הנוגע לתביעות רשלנות רשלנות וישמחו להעניק לך ייעוץ משפטי אישי, כולל הערכת סיכויי תביעה ריאלית וכנה.

לשיחת ייעוץ משפטי אישי ללא התחייבות פנה/י אלינו!

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (1)

5 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית סרטן הפניה לקולונסקופיה

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36