חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

הרופא התרשל בזמן הניתוח וגרם לך לנזק פיזי ונפשי?

עברת ניתוח ונגרמו לך נזקים? הניתוח כשל ונותרה בגופך נכות קשה? יכול להיות שהמדובר על רשלנות רפואית חמורה, ובכל מקרה מגיע לך לקבל תשובות ברורות!

פניה מהירה לעורך דין >>
סולר קפלינסקי מומחים ברשלנות רפואית

רשלנות רפואית בזמן ניתוח

עברת ניתוח ונגרמו לך נזקים? הניתוח כשל ונותרה בגופך נכות קשה? יכול להיות שהמדובר על רשלנות רפואית חמורה, ובכל מקרה מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית בניתוח אורטופדי

מחבר: 25/02/2020 15:48

תביעות רבות בעניין רשלנות רפואית עוסקות בהסכמה מדעת. כאשר רופא לא מספק לחולה את האינפורמציה המספקת לגבי הליך רפואי הוא פוגע באוטונומיה לה זכאי כל אדם על גופו.
השאלה הנשאלת על ידי בית המשפט היא מה היה עושה מי שמבקש לתבוע בגין נזק שנגרם לו עקב הליך רפואי מסוים שעבר, לו היה בידיו כל המידע.

כאשר מבקש רופא לשנות את ההליך הרפואי המקורי לגביו הסכים חולה, על הרופא חלה חובה נוספת, לא רק פירוט סיכונים של ההליך החדש אותו הוא מבקש לבצע, אלא גם הסבר מפורט מדוע החליט לבחור בהליך שונה ולא לפעול לפי ההמלצה המקורית.

פסק דין לגבי הסכמה מדעת לניתוח אורטופדי

פסק הדין הנוגע לערעור אזרחי נגד מדינת ישראל עסק בעניין זה.

במקרה הזה דובר בילד שנחבל בידו בגיל ארבע ונגרם לו שבר בעצם הרדיוס (אחת משתי עצמות המרכיבות את האמה) בידו השמאלית. העצם המקבילה, עצם האולנה, המשיכה לצמוח כך שנגרם לו עיוות קשה בשורש כף היד.

עם הגיעו לגיל 12 בהמלצת בית חולים רמב"ם, הגיע הילד מלווה בהוריו לבית החולים פוריה לצורך ניתוח אורטופדי להארכת עצם הרדיוס, לצורך ביצוע ניתוח זה חתמו ההורים עוד קודם לכן על טופס הסכמה לאחר שהוסברו להם הסיכונים והסיכויים שבביצוע ניתוח מסוג זה.

כאשר הגיעו לבית החולים החתים אותם הרופא האורטופד המנתח על טופס ביצוע ניתוח שונה, ניתוח שיקצר את עצם האולנה, לאחר שהסביר להורים שיבוצע הליך שונה.

לאחר זמן מה המשיכה עצם האולנה לגדול ובידו של הילד נוצר עיוות בשנית. בעקבות כך טענו התובעים להתרשלות של הרופאים האורטופדים בבחירת ההליך של קיצור עצם האולנה וכן טענו כי לא ניתנה הסכמה מדעת לטיפול.

מומחה רפואי שמונה מטעם בית המשפט קבע כי גם בחירה באופציה המקורית הייתה מותירה את הילד באותו מצב כי בכל מקרה העצם הייתה ממשיכה להתארך. בית המשפט המחוזי בחיפה דחה את תביעת הילד והוריו והם הגישו ערעור לבית המשפט העליון.

בערעור נטען שוב כי לא הייתה הסכמה מדעת לטיפול וביצוע הטיפול ללא הסכמה מדעת מהווה כשלעצמו עילה לפיצוי בגין רשלנות רפואית.

בית המשפט קבע כי כשמדובר בטיפול שאינו מציל חיים, טיפול שלא מיועד למנוע סכנה שהיא מיידית נדרש מהרופא המטפל למסור מידע רב יותר, חובת הגילוי המוטלת עליו מורחבת.

ההסכמה של ילד והוריו לביצוע ניתוח הארכת עצם הרדיוס התקבלה עקב מידע שנמסר להם ולפי ההמלצה של הרופאים המטפלים.

מאחר ובמקרה זה הרופא האורטופד המנתח הצהיר כי נכון לאותה תקופה נחשבה אופציית קיצור האולנה כאופציה טובה יותר וזהו ההליך אותו התכוון לבצע מלכתחילה ולא מדובר בשיקול דעת מחודש שנערך או מנסיבות שהשתנו. היה על הרופא לבסס את המלצתו לשינוי אופציה על נתונים רלוונטיים.

השינוי המדובר מבחינת המערער נעשה ביום הניתוח ועל כן היה על הרופא לעכב את הניתוח (שאינו מציל חיים או מיועד למנוע סכנה מיידית) ולתת למערערים זמן כדי לשקול את האופציה החדשה ואף להיוועץ ברופאים שהמליצו להם על הניתוח המקורי.

החלטת בית המשפט

בית המשפט קבע כי במקרה זה התרשלה המשיבה בביצוע הניתוח והחזיר את הדיון לבית המשפט המחוזי כדי להכריע בעניין הקשר הסיבתי ובשיעור הפיצויים המגיעים למערער עקב הנזק שנגרם לו בעקבות הפגיעה באוטונומיה שלו, קרי, אי מתן ההסכמה ובגין נזקים נוספים בהם יוכח קשר סיבתי.

יש לציין כי במקרה זה לפי חוות הדעת שהוגשו לבית המשפט ניתן לשפר את מצבו של המערער על ידי ניתוח מתקן ולכן יש צורך להעריך את סיכויי הצלחת ניתוח שכזה ואת הסיכון לכך שתיוותר נכות מסוימת.

בכל מקרה של רשלנות רפואית בטיפול מומלץ לפנות בהקדם אל עורך דין מנוסה בתחום. עורך הדין יאסוף את התיעוד הרפואי ויערוך ייעוץ עם מומחה רפואי מתאים על מנת להעריך את האפשרות להגיש תביעת פיצויים בעילת רשלנות רפואית.

קיראו בהרחבה: מה עושים במקרה של 2 חוות דעת סותרות של מומחים ידועים?

נפלתי ברחוב וקיבלתי מכה ביד, פניתי למוקד רפואי בדקו אותי וצילמו את היד ואמרו שאין לי כלום. למחרת הלכתי למיון כי הכאבים לא עברו ואמרו לי שיש שבר ביד וגיבסו לי את היד - יש אפשרות לתבוע את המוקד?

לא כל טעות באבחנה הינה בהכרח רשלנות רפואית. כדי להעריך אם הטעות בפענוח צילום הרנטגן במוקד הרפואי הינה בגדר התרשלות יהיה צורך שמומחה רפואי מתאים בתחום האורטופדיה יבחן את הצילום ויעריך אם ניתן לאבחן בו שבר.

במקרה המתואר גם אם יתברר כי ניתן היה לאבחן את השבר מוקדם יותר, ספק אם יהיה מקום לתביעת רשלנות רפואית כי בדרך כלל לאיחור באבחון וטיפול של שבר פשוט לתקופה של יום אין משמעות מבחינת נזק.

עברתי תאונת דרכים קשה ונגרמו לי שברים באגן. אושפזתי בבית חולים וטופלתי תקופה ארוכה בקיבועים וניתוחים. אחרי השחרור מבית החולים נבדקתי על ידי אורטופד פרטי שאמר לי שהייתה רשלנות רפואית בטיפול בי בבית החולים. האם אני יכול לתבוע את בית החולים על הרשלנות בטיפול האורטופדי?

כאשר מדובר בנזק גוף שנגרם בשל תאונת דרכים, מלוא הפיצוי לנפגע מגיע מחברת הביטוח אשר ביטחה בביטוח חובה את הרכב בו השתמש הנפגע (או הרכב שפגע בו אם היה הולך רגל).

גם אם יתברר כי הנזק הוחמר בשל טיפול רפואי רשלני, עדיין חברת הביטוח תצטרך לפצות את הנפגע על מלוא נזקיו ולנפגע אין אפשרות להגיש תביעת רשלנות רפואית נפרדת ונוספת כנגד בית החולים או כל גורם אחר שטיפל בו ברשלנות.

עברתי תאונת עבודה קשה בשל רשלנות של המעסיק שלי ובטיפול בי בבית החולים במחלקה האורטופדית ביצעו לי קיבוע רשלני של היד ויש לי נכות ביד כיום. את מי עליי לתבוע על הנזק?

אין מניעה להגיש תביעה כנגד שני גורמים - גם כנגד המעסיק וגם כנגד בית החולים, אולם כנגד בית החולים יהיה צורך בחוות דעת רפואית של אורטופד אשר קובעת כי הטיפול בבית החולים היה רשלני וגרם לנזק ליד.

ההחלטה את מי לתבוע וכיצד הינה כמובן בהתאם לנסיבות כל מקרה, היקף הנזק שנגרם בגין כל עניין ומידת היכולת לבסס את הטענות כנגד כל מזיק ויש להתייעץ עם עורך דין מנוסה בעניין זה.

עברתי ניתוח לתיקון שבר בצוואר הירך ובתום ההחלמה והשיקום התברר כי הרגל שנותחה קצרה בשלושה סנטימטרים מהרגל השנייה, האם הייתה רשלנות בניתוח? האם ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית?

השאיפה של הרופא האורטופד בתום ניתוח אורטופדי היא להגיע לאורך ותפקוד גפיים תקין ודומה. התוצאה של קיצור הרגל בתום ניתוח אורטופדי הינה תוצאה לא רצויה ולא אופטימאלית, אולם מכאן ועד לקביעה כי אכן היתה התרשלות בניתוח יש עוד מרחק.

כדי לבחון אם התוצאה של הניתוח היא בשל התרשלות באופן ביצוע הניתוח או בחירת אופן טיפול שגויה ורשלנית, יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי בתחום האורטופדיה בליווי עורך דין מנוסה בתחום.

הילד שלי נולד במשקל של מעל 4 וחצי קילו ובעת הלידה הכתף שלו נתקעה ונגרם לו בשל כך נזק בעצב ושיתוק ביד. האם המומחה הרפואי שאני צריך לקבל ממנו חוות דעת לצורך תביעת רשלנות רפואית הינו אורטופד?

במקרה הזה כדאי להגיש תביעת רשלנות רפואית לקבלת פיצוי על הנזק האורטופדי - עצבי שנגרם לילד בעת הלידה ויהיה צורך לקבל לפחות שתי חוות דעת רפואיות.

האחת של רופא נשים (גניקולוג) שידון בנושא של הלידה והצורך למנוע את הנזק לכתף של התינוק באמצעות ניתוח קיסרי. מומחה נוסף שתצטרכו לקבל ממנו חוות דעת הינו אורטופד ורצוי אורטופד בעל מומחיות בתחום כירורגית כף יד שיעריך את נכותו האורטופדית של הילד ואת מנגנון היווצרותה בלידה.

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (1)

5 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית בניתוח ניתוח אורטופדי

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36