חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

הרופא התרשל בזמן ההריון וגרם לך ולעובר לנזק חמור?

משרד סולר קפלינסקי מתמחה בייצוג תובעים במקרים של רשלנות רפואית במהלך ההריון. אם נגרם לך או לעובר נזק בשל התנהלות הצוות הרפואי, מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>
סולר קפלינסקי מומחים ברשלנות רפואית

רשלנות רפואית בהריון

משרד סולר קפלינסקי מתמחה בייצוג תובעים בשל רשלנות רפואית בהריון. אם נגרם לך או לעובר נזק בשל התנהלות הצוות הרפואי, מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית בסקירת מערכות

מחבר: 16/04/2020 14:23

הריון הוא בשורה משמחת להורים הנרגשים וגם למשפחה המורחבת. הגם שהריון נוצר בדרך הטבע ומשקף את דרך הטבע, לעיתים גם במה שנדמה לנו כתהליך פשוט, טבעי אשר מתרחש בכל רגע נתון, בכל רחבי העולם, ללא מאמץ מיוחד שמושקע בו, לכאורה מעצמו - לעיתים מתרחשות תקלות.

נתברכנו בזכות לחיות בתקופה מודרנית, בעולם מודרני ובמדינה נאורה ומתקדמת ברמה המקצועית, הטכנולוגית והרפואית שלה ויחד עם זאת ואולי בניגוד לעובדות אלו, עדיין נולדים תינוקות עם מומים.

ישנם הריונות המוגדרים כהריונות בסיכון גבוה. הריונות אלו נבדקים לעיתים תכופות יותר, בבדיקות מורכבות יותר והאם נתונה לביקורת רפואית אשר כל מטרתה לשמור על בריאות האם ובריאות ושלמות התינוק.

בהריונות הרגילים, הבריאים, ניתנת ההגדרה "הריון בסיכון נמוך". מעצם ההגדרה עולה צורך מופחת בהיקף הבדיקות ובמהות הבדיקות. הן פחות מחפשות פגמים ויותר נוטות להאמין כי הטבע יעשה את שלו באופן הטוב ביותר והרפואה רק תפקח על תהליכים כללים בהריון, כאשר אם אין אינדיקציה לחריגות בנתוני הבדיקה, הנחת היסוד נשארת על כנה, קרי, הכל בסדר.

אבל מה קורה כאשר הריון אשר הוגדר כהריון בסיכון נמוך מסתיים בלידת תינוק בעל מום מהותי? האם ניתן לקבוע כי הגורם המטפל חב בפיצוי בגין הנזק בשל רשלנות רפואית?

הזכות להיוולד ללא מום

מקרה כזה הובא לפני בית המשפט המחוזי בירושלים בהליך ת"א 8208/06 סבגיאן נ' מכבי שירותי בריאות.

התובע 1 נולד עם מום בעצמות ידיו. תובעת 2, אמו, הייתה בהריון שלו בהיותה בת 34, הריונה הוגדר כהריון בסיכון נמוך והיא עברה את הבדיקות השיגרתיות, לרבות אולטרסאונד ובדיקת סקירת מערכות במהלך הריונה התקין ולכאורה הכל היה תקין.

טענת התובעים הינה שכתוצאה של רשלנות רפואית בביצוע בדיקת האולטרסאונד אשר במסגרתה לא אותרו המומים בזמן, או כתוצאה מרשלנות הרופאים ליידע את התובעת 2 בכך שהבדיקות שנערכו לה אינן מקיפות ויש ביכולתה לבצע בדיקות מקיפות על חשבונה, נולד נתבע מספר 1 עם מום אשר מקשה ויקשה עליו לחיות וגורם לו לחיות חיים פגומים.

טענת הנתבעים הייתה כי האם ידעה על קיומן של בדיקות כאלו משיחות עם חברות וכי גם לו הייתה מגלה בזמן את המומים, אפשר שוועדה להפסקת הריון כלל לא הייתה מאשרת את הפסקת ההריון.

באשר לסקירת המערכות הסטנדרטית שמבוצעת במסגרת רפואה ציבורית גלוי וידוע כי הסקירה אינה יורדת לפרטים ועל אף טופס המידע שקיבלה תובעת 2, מצויינת בפניה האפשרות לגשת לבדיקה פרטית.

בית המשפט בהכרעתו קבע כי חובה על רופא לומר למטופלת כי יש באפשרותה לעבור בדיקות נוספות, תמורת תשלום במסגרת פרטית אשר יתכן ובהן ניתן לגלות מומים שלא ניתן לגלותם בסקירה רגילה. חובה זו מוצאת ביטויה גם בציון דברי ההסבר על גבי כרטסת הלקוחה. משלא נמצא תיעוד רפואי המעיד על הסבר שניתן לתובעת, חזקה כי הוא לא ניתן.

לגבי העובדה כי ידעה התובעת על קיומן של בדיקות אלו מחברות, אין הדבר פוטר את הרופא המטפל מחובתו כלפיה ליידע אותה בעצמו.

לגבי החלטת הוועדה להפסקת הריון, קבע בית המשפט שגם אם וועדה אחת לא הייתה מאשרת הפלה בשלב מתקדם של ההיריון, הרי שוועדה אחרת יכלה כן לאשר.

עדיין סברות מסוג אלה אינן פוטרות את הנתבעת מאחריותה ליידע ולספר לתובעת על האופציות הנוספות הרלוונטיות לגביה במסגרת הרפואה הציבורית וברפואה פרטית.

בית המשפט קבע כי הנתבעת התרשלה בטיפולה באם ומכאן שעליה לפצות את התובעים.

בית המשפט פסק לתובע פיצויים בסכום קרוב למיליון וחצי ש"ח בגין אובדן כושר השתכרות, עזרת אחרים, הוצאות רפואיות והוצאות נסיעה מוגברות.

בכל מקרה שבו נולד תינוק בעל מום, או שמתגלה מום לאחר הלידה, יש לפנות מיד וללא דיחוי לעזרת עורך דין הבקיא בדיני נזיקין ועוסק בתביעות בגין רשלנות רפואית.

עורך דין אשר מיומן בתביעות מסוג רשלנות רפואית יבחן את החומר הרפואי אשר יימסר לו על ידי הלקוח ויוכל לומר אם יש מקום להמשך בירור לגבי תביעת רשלנות רפואית.

לאחר איסוף כל התיעוד הרפואי יפנה עורך הדין אל מומחה רפואי מתאים אשר יבדוק את נסיבות המקרה ויערוך חוות דעת רפואית לביסוס התביעה.

עורכי הדין שלנו עונים על שאלות נפוצות בנושא

באתרנו ניתן למצוא אלפי סקירות רפואיות ומשפטיות שכתבו מומחים רפואיים ועורכי דין על סמך ניסיון פרקטי בטיפול וייצוג נפגעי רשלנות רפואית.
 
עורכי הדין שלנו צברו ניסיון רב לאורך השנים, טיפלנו ונתנו ייעוץ משפטי לאלפי אנשים שרצו לבדוק היתכנות להגשת תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית. רוב האנשים שפונים למשרדנו מתעניינים לרוב בסוגיות מרכזיות, אשר רלוונטיות כמעט בכל תביעת רשלנות רפואית, כמובן בכל מקרה לגופו.
 
לפניכם תשובות מפורטות והסברים של עורכי הדין ארבל קפלינסקי ועופר סולר בנוגע לשאלות נפוצות בנושא רשלנות רפואית בסקירת מערכות והזכויות המגיעות לכם בכל מקרה של חשש מפני התרשלות במעקב ההריון.

נולד לנו ילד עם מום לב קשה בשם AVSD. לא ברור לי איך לא ראו את המום בהריון למרות שעשיתי שתי סקירות מערכות, יש עילה לתביעת רשלנות רפואית נגד הרופא שעשה את הסקירות?

מום לב מסוג AVSD - Atrioventricular septal defect אמור להראות בסקירת מערכות של העובר בה בודקים בין היתר את ארבעת מדורי הלב. במום זה יש למעשה חור בין שתי עליות הלב ובין שני החדרים ולכן לא נראים 4 מדורי לב נפרדים בסקירת המערכות. לא תמיד המום נראה באופן ברור בסקירת המערכות אולם אם הרופא הסוקר לא רואה היטב את ארבעת מדורי הלב עליו להפנות את האישה לבדיקת אקו לב עובר בה מודגם באופן ברור לב העובר ומנסים לשלול מומי לב של העובר.

ככל שנולד תינוק אשר סובל ממום לב מולד מסוג AVSD כדאי בהחלט להתייעץ עם עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית על מנת להבין האם יש עילה לתביעה ולשמור את הדיסקים של סקירות המערכות אם קיבלתם כאלו.

במהלך ההריון עברתי שתי סקירות מערכות שנאמר לי שהיו תקינות, שנה וחצי לאחר הלידה התברר שלילד שלנו יש בעיה מולדת במוח - חוסר של הקורפוס קלוזום.  האם ניתן היה לראות את הבעיה בסקירות המערכות? יש עילה לתבוע? 

חוסר של הקורפוס קלוזום (חוסר של הקורה המוחית) המוכר בספרות הרפואית כ-Agenesis of corpus callosum, אגנזיס של הקורפוס קלוזום, הינו מום מוחי מולד בו המבנה המוחי של הקורה אשר מחברת את שני חלקי המוח הימני והשמאלי אינה מתפתחת כלל.

בסקירות מערכות בהריון אשר מתבצעות במסגרת ציבורית כמו בקופת חולים, הרופא הסוקר אינו מחויב להדגים את הקורפוס קלוזום בסקירה, אך כאשר מבנה מוחי זה חסר בדרך כלל יש סימנים עקיפים אשר מרמזים על כך שאמורים להראות בסקירה כמו הרחבה של חדרי המוח. בסקירות שנערכות באופן פרטי הרופאים הסוקרים לרוב בודקים גם את תקינותו של הקורפוס קלוזום ומציינים זאת בדוח הסקירה.
 
בכל מקרה בו מתברר לאחר הלידה כי הילד סובל מחוסר של הקורפוס קלוזום כדאי ורצוי לערוך ייעוץ עם עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית להערכה האם הייתה התרשלות בביצוע סקירת במערכות בהריון. ככל שקיבלתם דיסק המתעד את הסקירה כדאי לשמור אותו היטב כי הוא יכול לסייע בביסוס טענת התרשלות בסקירה.

נולד לנו ילד שאובחן עם כמה מומים מולדים והוא הוגדר כסובל מתסמונת VACTERL. לדעתי היו צריכים לראות לפחות חלק מהבעיות בסקירות מערכות שעשיתי בהריון ולתת לנו אפשרות להחליט אם לעשות הפלה, האם אפשר להגיש תביעת רשלנות רפואית?

תסמונת VACTERL המוכרת גם כתסמונת וקטר, הינה תיאור של צבר מומים מולדים אשר נוטים להופיע ביחד בילוד. לא כל המומים מופיעים תמיד בכל המקרים ויתכנו התבטאויות שונות ודרגת חומרה שונה של כל מום בכל מקרה. 
 
המומים השכיחים הינם מום בחוליות עמוד השדרה של העובר, מומים של האנוס והרקטום כמו למשל איטמות פי טבעת, מומי לב כמו ASD ו-VSD, מומים בקנה הנשימה ובוושט שאחד הנפוצים בהם הוא פיסטולה (חיבור) בין קנה הנשימה לוושט, מומים בכליות כמו אי היווצרות של כליה אחת או שתים או פגמים במבנה שלהן, מומים בהיווצרות הגפיים והאצבעות, מומים בדופן הבטן, באברי המין או בסרעפת וכן פגיעה בגדילת העובר.

מרבית העוברים הלוקים בתסמונת זו הינם במשקל קטן מהרגיל.  
 
המדובר ברשימה ארוכה של מומים אשר כאמור יכול להיות מקבץ של רק חלק מהם בעובר ורמת החומרה של כל מום יכולה להיות מאוד שונה מילוד לילוד.
 
חלק מהמומים של התסמונת קשה למדי לאתר בסקירת מערכות כמו למשל איטמות פי טבעת או פיסטולה בין הוושט לקנה הנשימה, אולם יתכנו כאמור מומים אשר ניתן לזהותם בסבירות גבוהה בסקירת מערכות כמו מומי לב משמעותיים, חוסר בכליה או קיצור משמעותי בגפה. כאשר מזוהה מום אחד מתוך רשימה זו על הרופא העוקב אחר ההריון להפנות את האישה לסקירה מכוונת המיועדת לשלול מומים נוספים וכן לאקו לב עובר. 
 
במקרה של תינוק אשר נולד עם תסמונת VACTERL כדאי לערוך ייעוץ עם עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית כדי להעריך אם ניתן היה לאתר את התסמונת בהריון.

לאחר הריון תקין בו עשיתי שתי סקירות נולד לי בן עם מום מוחי מסוג ליזנצפלי, המום גורם לפיגור שכלי ועוד בעיות, הבנתי שבמקרה שלו כנראה ניתן היה לאתר סימנים למום אם היו עושים סקירת מערכות שלישית בין שבוע 20 ל-34. אף אחד לא הסביר לי בהריון שניתן וצריך לעשות סקירה נוספת, אפשר להגיש תביעה?

יש לא מעט מומים בעובר שקל יותר לזהות אותם דווקא בסקירה לקראת סוף ההיריון, סקירה שלישית המתבצעת בין השבועות 30 ל-34. סקירה זו חשובה במיוחד לזיהוי חלק ממומי המוח שמתפתחים ונראים רק בסוף ההיריון.

המום המוחי הנקרא ליזנצפלי Lissencephaly מתאר מספר תסמונות ובעיות מוחיות בעובר אשר המשותף לכולם הינו מיעוט או היעדר קפלים במוח. הבדיקה שיכולה לזהות את המום בצורה טובה הינה MRI מוח, שניתן גם לבצע בהריון כאשר יש סימנים לבעיה מוחית בעובר בבדיקת אולטרה סאונד.

סקירת מערכות שלישית אינה כלולה בסל הבריאות ואישה המעוניינת לבצע אותה צריכה לשלם עבורה. עם זאת, נוכח החשיבות של הסקירה הזו מוטלת על הרופא המבצע את מעקב ההיריון החובה להסביר למטופלת על האפשרות לבצע את הבדיקה באופן פרטי.

בסקירת המערכות שעברתי בשבוע 22 להריון נאמר לי שהכל תקין, הרופא רק אמר שהוא התקשה לראות את איבר המין של התינוק אבל זה בן. מיד לאחר הלידה התברר שהילד סובל ממום בשם אקסטרופיה של השלפוחית ונזקק לניתוח ולא ברור אם תהיה לו שליטה על השתן, הבנתי שזה מום שקשה לראות בסקירה, האם ניתן להגיש תביעה?

בהתפתחות העובר ברחם שלפוחית השתן הינה אחד מהאיברים הראשונים אשר נוצרים והיא אמורה להיווצר כאיבר תלת ממדי דמוי בלון המסוגל להתנפח ולגדול כאשר שתן זורם אליו מהכליות דרך האורטרים (שופכנים) ולהתרוקן מתוכן על ידי התכווצות כאשר השתן יוצא ממנו לשופכה המנקזת אותו.
 
במקרה של המום המולד אשר נקרא אקסטרופיה של שלפוחית השתן bladder exstrophy, השלפוחית אינה נוצרת כבלון סגור תלת ממדי בעל קיבולת, אלא נותרת פתוחה כמו בלון קרוע אשר אינו מסוגל לאגור שתן. את המום בשלפוחית השתן ניתן לתקן בעזרת ניתוח שמתבצע סמוך לאחר הלידה אולם לא בכל המקרים הילד יצליח לשלוט על מתן השתן בגילאים מאוחרים יותר גם לאחר תיקון המום. 
 
אכן המום אינו קל לזיהוי בעת סקירת מערכות, אולם אחד האיברים שעל הרופא הסוקר לבדוק בסקירת מערכות הינו שלפוחית השתן ולכן אם מתברר כי התינוק סובל ממום של אקסטרופיה של השלפוחית יש בהחלט מקום לברר אם ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית בגין אי זיהוי המום בסקירת מערכות בהריון.

במידה והנכם זקוקים לייעוץ משפטי בנושא רשלנות רפואית במעקב הריון ו/או בלידה, עורכי הדין במשרד עורכי דין סולר קפלינסקי, כאן לשירותכם.

פנו עכשיו לקבלת ייעוץ משפטי אישי ללא התחייבות!

 

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (2)

5 stars - based on 2 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית סקירת מערכות

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36