ניתוח כריתת שד – סיכונים, סיבוכים ומקרים של רשלנות רפואית

באנר עו"ד עופר סולר
תוכן עניינים

סרטן השד הינו אחד מסוגי הגידולים הנפוצים ביותר. על פי הסטטיסטיקות, אחת מכל שמונה נשים עלולה לחלות בסרטן השד ומדי שנה, כ- 4500 נשים בישראל מאובחנות במחלה זו הנחשבת למחלה הממארת הנפוצה ביותר בעולם המערבי.

סוג זה של סרטן אינו בהכרח מאפיין קבוצת גיל מסוימת ויכול להופיע גם אצל נשים צעירות. בשנים האחרונות עולה וגוברת המודעות לסיכוני המחלה, לסימפטומים ובעיקר לחשיבות של גילוי מוקדם, אשר בזכותו ניתן להציל חיים מה שאומר שככל שהסרטן מאובחן בשלב מוקדם יותר כך גדלים הסיכויים להירפא.

במרבית המקרים, נשים החולות בסרטן השד יאלצו לעבור ניתוח הנקרא ניתוח כריתת השד, במטרה להוציא את הגידול ולמנוע את התפשטות הסרטן לאזורים שונים בגוף. הצורך בהליך הכירורגי כמו גם היקפו, תלויים כמובן בשלב הגילוי של המחלה ולכן ניתוח אשר יתקיים בתחילת המחלה שונה מניתוח להוצאת גידול בשלבים מתקדמים יותר.

באילו מקרים יתבצע ניתוח כריתת השד?

ההחלטה האם לבצע כריתה שד מלאה או חלקית, נקבעת על ידי ביופסיה ובדיקות הדמיה שונות וכמובן בהתאם לגודלו של הגידול.

תמונה של עורך דין עופר סולר
עורך דין עופר סולר

מייסד ובעלים של משרד עו"ד עופר סולר, מהמובילים בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית עם התמחות בתחומי הריון, לידה וייעוץ גנטי. בעל ניסיון של מעל 20 שנה בייצוג נפגעים מול גופים רפואיים, משרדי ממשלה וחברות ביטוח, משמש כיו"ר משותף של ועדת רשלנות רפואית בלשכת עורכי הדין המחוזי, מחוז תל אביב. במשרד עו"ד סולר תקבלו ליווי אישי, מקצועי ובלתי מתפשר במטרה להבטיח את מלוא הזכויות שלכם!

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

דילוג לתוכן