לצערנו הרב ישנם עד היום מקרים שבהם נגרם לתינוק שנולד שיתוק מוחין, שהיה יכול להמנע אם וכאשר אנשי הצוות הרפואי שטיפלו באם ההריונית לאורך חודשי ההריון וכן, גם ממש בתוך חדר הלידה – היו פועלים אחרת וכמצופה מרופאים ואנשי מקצוע מיומנים שאחראיים לבריאותם של בני אדם.
במדינת ישראל, כמו במדינות רבות אחרות בעולם, מתרחשים מדי שנה לא מעט מקרי רשלנות רפואית המובילים לתוצאה של שיתוק מוחין ונכות קשה לאחר סיבוכים בלידה או בדקות שלאחריה.
עורך דין עופר סולר מתמחה מזה שנים רבות בייצוג בני משפחה ונפגעי רשלנות רפואית, בתביעות נזיקין בעילת רשלנות רפואית, ובין השאר גם במקרים המצערים שבהם לילד/ה נגרם שיתוק מוחין בגלל התנהלות רשלנית מצדם של אנשי הצוות הרפואי.
שיתוק מוחין בגלל רשלנות רפואית – אימתי?
לאחר הריון של 9 חודשים מסע הלידה היה ארוך ומייגע. היא נמשכה זמן רב מעל המתוכנן. נדרשה התערבות מכשירנית של הצוות הרפואי. כעבור 36 שעות בחדר לידה נשמע קול בכיו של היילוד שהגיח לאוויר העולם. בחלוף מספר חודשים התחלף האושר בסימני דאגה. התפתחותו של הרך הנולד איטית בהשוואה לאחותו הבוגרת ממנו בשנתיים.
הוא בקושי זוחל, ישיבתו ועמידתו לא יציבות, לעיתים הוא מפרכס, מרייר, שרירי רגלי וידיו נוקשים והקואורדינציה היא לא בדיוק הצד החזק שלו. "מה יש לילד שלי" שואלת האמא בחרדה את הרופא המטפל.