חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

הרופא התרשל בזמן ההריון וגרם לך ולעובר לנזק חמור?

משרד סולר קפלינסקי מתמחה בייצוג תובעים במקרים של רשלנות רפואית במהלך ההריון. אם נגרם לך או לעובר נזק בשל התנהלות הצוות הרפואי, מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>
סולר קפלינסקי מומחים ברשלנות רפואית

רשלנות רפואית בהריון

משרד סולר קפלינסקי מתמחה בייצוג תובעים בשל רשלנות רפואית בהריון. אם נגרם לך או לעובר נזק בשל התנהלות הצוות הרפואי, מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית באי מתן הסבר על דילול עוברים

מחבר: 04/03/2020 11:59

כאשר מדובר בהריונות מרובי עוברים (ארבעה עוברים ומעלה), סיכויי ההישרדות של כל העוברים ושל ההריון כולו הם נמוכים יחסית להריון רגיל. כמו כן, בהריון כזה הסיכון שנשקף ממנו ליולדת הוא גבוה יותר מאשר בהריון רגיל.

שיעור ההריונות מרובי העוברים הינו גבוה כיום בעיקר במקרים של הפריה חוץ גופית בה מוחזרות מספר ביציות מופרות ולעיתים חלק גדול מהן מתפתחות לעוברים.

אחד ההליכים שניתן לבצע על מנת להפחית את הסיכון בהריון מרובה עוברים נקרא דילול עוברים, הפחתת כמות העוברים ברחם האישה ההרה וזאת כדי להגדיל את סיכויי ההישרדות של חלק מהעוברים.

ההליך אינו הליך קל מבחינה נפשית לאישה, שכן בפועל מדובר בהפסקת חיי עוברים ברחמה, אולם כאמור בחלק מן במקרים הוא הכרחי לשיפור סיכויי שאר העוברים והפחתת סיכון לנזק לאם. דילול העוברים מומלץ שיתבצע בין השבוע ה-11 לשבוע ה-14 להריון (סוף חודש שלישי תחילת רביעי) ועל ההליך להיות מבוצע בידי רופא מומחה במוסד רפואי מוכר.

מצד אחד הדילול נחשב ליעיל, משום שכאמור הוא מגדיל את סיכויי השרידות של שאר העוברים, אך גם הליך זה יש בו לסכן את העוברים הנותרים כולם או חלקם וגם את האישה ההרה.

אי מתן הסבר על דילול עוברים

פסק הדין בת.א. 3509/01 פרוך נוהא נ’ ביה"ח אל מקאסד אל ח’ירייה, עסק באישה שהייתה בהריון מרובה עוברים וברחמה היו ארבעה עוברים.

התובעת הגיע למרפאתו של ד"ר מחמוד עמאר בחברון בסמוך לנישואיה כדי לקבל טיפול שיסייע לה להיכנס להריון. ככל שהתקדם ההריון רמת הסיכון שבו עלתה ומאחר וגרה באזור שהיה תחת סגר לא יכלה לגשת לבדיקות רפואיות בתדירות המתאימה לאישה בהריון בכלל ולאשה בהריון בסיכון גבוה בפרט.

בביקורה האחרון בבית החולים הנתבע, בשבוע ה-26 להריונה, התלוננה התובעת על כאבים בגבה התחתון ועל הפרשה וגינלית דמית. התובעת נבדקה ואושפזה במחלקה טרום לידתית לצורך מנוחה בשכיבה. במהלך הלילה הכאבים גברו ואף נתנו לאישה משככי כאבים.

כשעה לאחר מכן החלה הלידה עצמה ותוך זמן קצר נולדה תינוקת ראשונה בלידת עכוז (מצב בו במקום שראש הולד יצא ראשון יוצא העכוז), במשקל של 615 גרם בלבד. לאחר מכן נולדו שאר הילודים שמשקלם נע בין 534 גרם ל-611 גרם.

כל הילודים סובלים מאפגר נמוך. מבחן אפגר הוא מבחן הנערך לתינוקות זמן קצר לאחר לידתם בו נבדקים הדופק, הנשימה, התגובות לגירויים, צבע וכן טונוס-מתח שריר. כאשר תינוקות עם אפגר נמוך משלוש, הם בעלי סיכון גבוה למוות.

יום לאחר מכן שוחררה האישה מבית החולים, הילודים הועברו למחלקת הפגים שם נפטרו ולא קיים כל תיעוד לגבי הטיפול שניתן להם. כתוצאה מכך נכנסה האישה לדיכאון ולכן תבעה את בית החולים בטענה של רשלנות רפואית בטיפול.

אחת הטענות המרכזיות שהעלתה התובעת היא שלא הוצגה בפניה האופציה של דילול עוברים, אמנם מאחר ומדובר בבית חולים דתי (מוסלמי) והליך זה אינו מבוצע בבית החולים, היה על הרופאים להצביע בפני התובעת ובעלה על כך שקיימת אופציה כזאת ושניתן לבצע אותה בבית חולים אחר.

מה הייתה החלטת בית המשפט?

בבית המשפט נקבע שאופציה של דילול עוברים במקרה זה אינה טובה משמעותית מאופציה של לידה מרובת עוברים, אבל היה על בית החולים לספק לאישה את המידע. אספקת המידע היא באחריות בית החולים, מאחר שברגע שהאישה התקבלה לטיפול בבית החולים היא נחשבת למטופלת לכל דבר ועניין.

בית המשפט קבע כי התובעת לא קיבלה מספיק מידע על הטיפולים הרפואיים והדבר גרם לכך שניתן לה טיפול ללא הסכמתה. מתן טיפול ללא הסכמה פוגע באוטונומיה של המטופלים וזהו נזק עליו זכאי המטופל לפיצוי מצד המזיק.

בית המשפט קבע בין השאר כי בית החולים לא היה מוכן ללידה מסוג זה, הילודים הושמו כולם באותו אינקובטור ולא כל אחד באינקובטור נפרד כפי שנהוג. כמו כן, ביקר בית המשפט את הרופאים המטפלים ובהם ד"ר קסרוואי על היעדר התיעוד על מצבה הרפואי המיוחד של היולדת ועל היעדר העברת דיווח למשרד הבריאות על מות הילודים.

לעניין הדיכאון ממנו סבלה התובעת לא הובא בפני בית המשפט מומחה רפואי וכן לא היה ניתן להוכיח נזק.

מאחר ובמקרה זה סיכויי ההישרדות של הילודים היו נמוכים מאוד בכל מקרה עם דילול העוברים ובלעדיו וגם אם היו שורדים הם היו סובלים מנכויות קשות, אי אפשר היה לקבוע בבירור כי בית החולים התרשל בעניין זה.

יחד עם זאת, בית המשפט קבע כי בשל העובדה שבית החולים לא סיפק לאם מידע מספק וכן התרשל ברישום החסר שניהל ובהפרת הזכויות של התובעת לפי חוק זכויות החולה, יש לפסוק לתובעת פיצויים בסך של 150,000 ₪ וכן לחייב את בית החולים לשאת בהוצאות המשפט ובשכר טרחת עורך הדין של התובעת.

אם את סבורה כי נפגעת עקב רשלנות רפואית  מומלץ כי תתייעצי עם עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית. עורכי הדין במשרד סולר קפלינסקי מומחים בתחום הרשלנות הרפואית וישמחו להעניק לך ייעוץ משפטי אישי ללא התחייבות, כי אין סיבה שתוותרי על הזכויות המגיעות לך.

פנה/י עכשיו לשיחה עם עו"ד מומחה!

האם ההליך של הפחתת עוברים כואב?

לא. ההליך כרוך בדקירה קלה, אך כשלעצמו אינו מכאיב.

האם במצב של הריון מרובה עוברים מכריחים לבצע הפחתת עוברים?

לא ניתן לכפות על המטופלת לבצע הפחתת עוברים. במצב של 4 עוברים ויותר ההמלצה הרפואית במרבית המקרים הינה לבצע הפחתת עוברים בשל החשש ללידה מוקדמת וסיבוכים אחרים.

על הצוות הרפואי מוטלת החובה להסביר למטופלת על הסיכונים בבחירה שלא לבצע הפחתת עוברים וכן על הסיכונים בטיפול עצמו. הבחירה בסופו של דבר היא בידי המטופלת.

עברתי דילול עוברים בהריון של 3 עוברים ובמקום להפחית עובר 1 נפגעו 2 עוברים בתהליך, אפשר לתבוע?

הסיכון לפגיעה בעוברים נוספים בעת הליך של דילול עובר אחד הוא מוכר ואינו בהכרח מצביע על התרשלות בטיפול.

על הצוות המטפל להסביר לזוג לפני טיפול הדילול על הסיכון הכרוך בטיפול, כולל פגיעה בעוברים נוספים ואף אובדן כל ההריון. אם הסברים כאלו לא ניתנו כנדרש לפני הטיפול יתכן ותהיה עילה לתביעה.

הייתי בהריון עם תאומים ובאחד התגלה מום. הציעו לי להפיל את העובר הפגוע ולא הסכמתי כי לא הבטיחו לי שהעובר הבריא לא יפגע, אפשר לתבוע?

אם הסבירו לך על האפשרות לבצע הפחתת עוברים או הפלה של העובר הפגוע בעת ההריון ואת בחרת משיקולייך שלא לבצע הליך זה, נראה שהסיכויים לתביעה אינם גבוהים.

בכל הליך של דילול עוברים יש סיכון גם לעוברים הבריאים, שהכוונה היא להותיר אותם ברחם שלמים וחובה על הצוות הרפואי להסביר למטופלת על סיכון זה, גם אם הוא נמוך.

ביצעו לי דילול עוברים בהריון של 3 עוברים ל-2 כדי למנוע לידה מוקדמת ולמרות זאת הייתה בסוף לידה מוקדמת, אפשר לתבוע על רשלנות רפואית?

כדי לבחון אם יש עילה לתביעה יש כמובן לבחון את מלוא התיעוד הרפואי, אולם אכן אחת מהסיבות לביצוע דילול עוברים היא הקטנת הסיכון ללידה מוקדמת המסכנת את שלום העוברים, עד לסיכון לפגיעה נוירולוגית.

דילול עוברים אינו מבטיח בוודאות שלא תהיה לידה מוקדמת, שכן גם בהריון תאומים לידה מוקדמת שכיחה למדי, כך שעצם העובדה שבסוף ההריון הייתה לידה מוקדמת למרות שבוצע דילול עוברים אינה מלמדת בהכרח על התרשלות בטיפול.

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (1)

5 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות בלידה דילול עוברים

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36