חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

הרופא התרשל בזמן הניתוח וגרם לך לנזק פיזי ונפשי?

עברת ניתוח ונגרמו לך נזקים? הניתוח כשל ונותרה בגופך נכות קשה? יכול להיות שהמדובר על רשלנות רפואית חמורה, ובכל מקרה מגיע לך לקבל תשובות ברורות!

פניה מהירה לעורך דין >>
סולר קפלינסקי מומחים ברשלנות רפואית

רשלנות רפואית בזמן ניתוח

עברת ניתוח ונגרמו לך נזקים? הניתוח כשל ונותרה בגופך נכות קשה? יכול להיות שהמדובר על רשלנות רפואית חמורה, ובכל מקרה מגיע לך לקבל תשובות!

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית לאחר ניתוח מוח

מחבר: 08/03/2020 14:29

לאחר שעוברים הליך רפואי או ניתוח בבית חולים, עם השחרור מקבלים מכתב שחרור המפרט פעולות ספציפיות וכלליות שיש לבצע. כמו כן, על הרופא לפרט תסמינים אליהם יש לשים לב באופן מיוחד וכן תופעות לוואי שהן רגילות ושכיחות באותו הליך.

לעיתים מה שנראה כתופעה רגילה יכול להצביע על בעיה אחרת חמורה יותר שדורשת התייחסות מיוחדת, לפעמים מה שהוא תופעה רגילה זמן קצר לאחר ההליך, אינו שכיח כאשר עובר זמן ממושך מביצוע ההליך.

פסק דין בנושא רשלנות לאחר ניתוח מוח

בפסק הדין ל.ד. ואח' נ' קופת חולים כללית, דובר במקרה בו התובע נשוי ואב לילדים, אשר בהיותו בן 40 חש בהפרעה ביכולת הראיה בעין שמאל. הוא פנה לבית החולים ובבדיקת M.R.I, בדיקת תהודה מגנטית - סריקה לא פולשנית שמדמה את פנים הגוף מבלי להשתמש בקרני רנטנגן, נתגלה כי הוא סובל מגידול בבלוטת יותרת המוח.

פרופסור צבי רפפורט, מנהל מחלקת נוירוכירורגיה במרכז הרפואי רבין של שירותי בריאות כללית, המליץ לו לעבור ניתוח להסרת הגידול. התובע עבר את הניתוח ביום 26.1.2000 ובמהלכו נגרם לו נקב שגרם לדליפת נוזל מוח, הדליפה נאטמה והתובע שוחרר לביתו לאחר מספר ימים.

לאחר מספר ימים חזר התובע לחדר מיון והתלונן שסבל מדליפה מהאף של נוזל המלווה בדימום. הוא נבדק על ידי כירורג ומומחה אף אוזן גרון ושוחרר לביתו למעקב. יש לציין כי זוהי תופעה שכיחה בימים שלאחר ההליך שעבר.

כשלושה חודשים לאחר הניתוח פנה התובע שוב לבית החולים עם תלונה דומה עם נוזל המעורב בדם ושוחרר עם המלצה למעקב נוסף.

באוקטובר 2000 אושפז התובע עם דלקת קרום המוח ואושפז לשבועיים, לאחר מספר ימים נוספים עבר ניתוח נוסף וכמה שבועות לאחר מכן לקה בדלקת קרום המוח פעם נוספת.

התובע טען בתביעה לפיצויים בשל רשלנות רפואית כי בית החולים אחראי לנזקיו הנוירולוגים בשל התרשלות בטיפול.

בית המשפט קבע שבהתייחסות לתלונה השנייה של התובע התרשל בית החולים והיה עליו לתת יותר תשומת לב לממצאים, בפרט כאשר תלונה שנייה זמן רב יחסית מאז ההליך הייתה אמורה להדליק נורת אזהרה אצל הרופא הבודק.

אשר על כן קבע בית המשפט כי ישנו קשר בין הרשלנות בבדיקה לבין הנזק שנגרם בפעם הראשונה בה לקה התובע בדלקת קרום המוח.

בית המשפט קבע כי אין קשר בין הרשלנות הזו לבין הניתוח השני ולפעם השנייה בה חלה בדלקת קרום המוח ובשני מקרים אלו לא הייתה רשלנות.

לכן נקבעו הפיצויים אך ורק בגין הנזק שנגרם מהמחלה בפעם הראשונה. לתובע נקבעה נכות רפואית בגובה 73% ונכות תפקודית, שהיא המשמעותית בקביעת סכום הפיצויים בשיעור של 80% עקב נזק מוחי, ליקוי בעיבוד חשיבה ובזכרו, שיתוק קל בצד ימין של הפנים, חרשות וטנטון באוזן ימין.

אופן תחשיב הפיצויים

בגין הנזקים האלה נקבע סכום הפיצויים שאינו כולל החמרה של הנזקים עקב המחלה בפעם השנייה.

  • בגין הפסד השתכרות בעבר נקבעו פיצויים בסך 16,039 ש"ח, אשר הינו השכר הממוצע אותו קיבל בעבודה כפול 29 חודשים בהם לא עבד ובסך הכל 192,972 ₪.
  • בשל הפסד השתכרות לעתיד נפסק סך של 2,771,539 ש"ח וכן ריבית והצמדה ממחצית התקופה.
  • הפסדים בגין השתכרות האישה לא הוכחו ולכן נקבעו בדרך של אומדן 30,000 ₪
  • בשל עזרת צד ג' בעבר נפסק סך של 45,000 ש"ח, כאשר אין פיצוי לגבי עזרה בעתיד, שהיא נגזרת מההופעה השנייה של המחלה.
  • הוצאות רפואיות בעבר 3,800 ש"ח, כאשר גם כאן אין פיצוי לעתיד.

קיראו בהרחבה על: חישוב פיצויים במקרה רשלנות רפואית.

הפיצויים הסתכמו בסך כולל של 3,443,311 ש"ח. מסכום זה נוכו תשלומים שכבר נתקבלו מביטוח לאומי וכן נפסקו הוצאות ושכר טרחת עורך דין.

במידה ונתקלתם במצב בו אתם חושבים שקיבלתם טיפול רפואי לא נכון אשר גרם לכם לנזק מומלץ לפנות בהקדם אל משרד עורכי דין סולר קפלינסקי.

משרדנו עוסק בתביעות רשלנות רפואית ועורכי הדין שלנו ישמחו לעמוד לרשותכם להתייעצות משפטית אישית ללא התחייבות.

פנו עכשיו!

עברתי ניתוח להסרת גידול מהמוח ולאחר הניתוח אני סובל מפרכוסים והידרדרות שפתית, האם יש מקום לתביעה?

פגיעות נוירולוגיות שונות ובהם גם פרכוסים והדרדרות שפתית, הינם חלק מהסיבוכים המוכרים של ניתוחי מוח. על המטופל לקבל הסבר טרם הניתוח על האפשרות לסיבוכים אלו ולהבין כי לעיתים זהו 'מחיר' שיש לשלם על מנת להגיע להסרה מושלמת של הגידול המוחי.

כיום מבצעים את חלק מהניתוחים הנוירוכירורגים בערות מלאה - Awake Craniotomy, כדי לנסות לצמצם סיבוכים כאלו.

כדי להעריך אם הסיבוך היה בלתי נמנע ואם המטופל קיבל הסבר מלא וראוי לפני הניתוח, יש לבחון את מלוא התיעוד הרפואי בסיוע מומחה בתחום הנוירוכירורגיה.  

עברתי ניתוח להוצאה של גידול שפיר מהמוח ולאחר שנה וחצי התברר כי הגידול לא הוצא בשלמותו ואאלץ ככל הנראה לעבור ניתוח נוסף. האם זו רשלנות?

ההחלטה על תכנון ניתוח נוירוכירורגי ואופן ביצועו לוקחת בחשבון את היקף הנזק הנוירולוגי שיגרם בשל הניתוח.

כריתת גידול שפיר במוח מחייבת בדרך כלל גם פגיעה בתאי מוח בריאים וגרימת נזק נוירולוגי בהיקף כזה או אחר ולכן לעיתים מחליטים להימנע מכריתת הגידול השפיר בשלמותו על מנת לצמצם את הנזק הנוירולוגי בעקבות הניתוח.

כמובן שאת האפשרות להחלטה כזו ומשמעותה ובכלל זה הסיכון של חזרת הגידול, צריך להסביר קודם לניתוח למטופל ולקבל את הסכמתו מתוך הבנה מלאה של המצב.

עברתי ניתוח להסרת מנינגיומה מהמוח בבית חולים פרטי, קיבלתי הסבר על הניתוח לפני ביצועו והבנתי שהניתוח פשוט עם סיכויים טובים. לאחר הניתוח נגרם לי נזק נוירולוגי קשה ואני נכה, אפשר לתבוע?

ניתוחי מוח אינם ניתוחים קטנים והם תמיד כרוכים באפשרות לסיבוכים. לפי חוק זכויות החולה, זכותו של המטופל לקבל הסבר מלא על הניתוח כולל הסיבוכים האפשריים והאלטרנטיבות הטיפוליות.

כדי להעריך אם במקרה זה הנזק שנגרם בעקבות הניתוח הינו תוצאה של התרשלות בניתוח, יהיה צורך לקבל את מלוא התיעוד הרפואי ולבחון אם הניתוח בוצע באופן נכון וראוי, מהו הסיבוך שאירע והאם קיבלת לפני הניתוח הסבר לגבי אפשרות קרות סיבוך זה.

אובחנתי עם גידול נדיר במוח ועברתי ניתוח בבית חולים גדול בישראל. רק אחרי הניתוח התברר לי שהניתוח שעברתי היה הניתוח השני שבוצע בישראל מסוג זה וכי בארה"ב יש בית חולים עם ניסיון רב בניתוח הזה. נגרמו לי נזקים עקב הניתוח, האם זו רשלנות?

לפי חוק זכויות החולה על המטופל לקבל מידע מלא טרם הניתוח ונראה כי מידע שהניסיון בישראל בביצוע הניתוח מוגבל אמור גם הוא להימסר למטופל. כמובן שאם המנתח שמבצע את הניתוח ביצע אותו בעבר במסגרת השתלמויות בחו"ל יש לכך גם משקל.

אם המידע לא נמסר לך כנדרש ובבחינת אופן ביצוע הניתוח יתברר כי בשל חוסר נסיון של המנתח נגרמו נזקים, יתכן שניתן יהיה לבסס תביעת רשלנות רפואית.

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (1)

5 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית בניתוח הסרת גידול בראש

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36