חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

נפגעת בגלל רשלנות רפואית? מגיע לך לקבל תשובות!

בכל שנה מוגשות בישראל כ-2400 תביעות רשלנות רפואית. אם גם לך נגרמו נזקים בטיפול רפואי, חשוב לבדוק את המקרה לעומק, בשיתוף מומחה רפואי, בדרך לפיצויי הולם!

פניה מהירה לעורך דין >>

נפגעת בגלל רשלנות רפואית?

בכל שנה מוגשות בישראל מעל 2400 תביעות רשלנות רפואית. אם גם לך נגרמו נזקים בטיפול רפואי, זה הזמן לבדוק את המקרה לעומק בדרך לתביעת פיצויים!

פניה מהירה לעורך דין >>

נזק שנגרם בשל טיפול רשלני של רופא משפחה

מחבר: 15/12/2019 14:56

כל אחד ואחת מאיתנו מבקר מדי פעם אצל רופא המשפחה, על פי רוב בקופת החולים. הביקורים שלנו בקופת החולים אצל הרופא מתקיימים בדרך כלל מהסיבות: מחלה או תחושה לא טובה, ביצוע בדיקות דם, מעקב אחר מצב בריאותי, קבלת הפניה לבית חולים, לצורך קבלת תרופות מרשם ומסיבות נוספות ומגוונות.

האחריות המוטלת על כתפיו של רופא המשפחה כבדה ביותר, אף יותר מזו המוטלת על רופאים מומחים.

על רופא המשפחה להיות בקיא בטווח רחב של מחלות שכן מעבר למענה המיידי שעליו לתת לבעיות שגרתיות, נדרש ממנו כושר אבחנה מצוין על מנת להפנות להמשך טיפול אצל רופאים מומחים. אבחנה נכונה בזמן מובילה לגילוי מוקדם המציל חיים.

רופא משפחה שנוהג ברשלנות ולא לוקח ברצינות מקצועית ואישית את האחריות הכבדה המוטלת לפתחו בעת קבלת חולים והטיפול בהם, עלול לגרום להם נזקים חמורים ולעיתים בלתי הפיכים, שיובילו לתביעה כנגדו ונגד המוסד הרפואי שמעסיק אותו.

בהיותו הגורם הראשוני אשר נפגש עם החולה, וכדי להימנע מהתנהלות רשלנית, נדרש רופא המשפחה לגלות ערנות מתמדת ולעמוד בסטנדרט זהירות גבוה במיוחד על מנת לקבל אבחון מדויק והחלטות נכונות להמשך טיפול או בירור אצל רופאים אחרים.

על מנת לעמוד באמות המידה המחמירות והמחייבות שנועדו בין השאר למנוע מהרופא להתרשל במילוי תפקידו, באחריות הרופא שלך לבדוק תמיד את ההיסטוריה רפואית והרקע המשפחתי של המטופל, בכדי לברר האם הוא משתייך לקבוצת סיכון למחלות תורשתיות כמו בעיות לב, סכרת, סרטן ועוד.

תפקיד חשוב נוסף הוא הפניית המטופל לבדיקות ובירורים כמו בדיקות דם ושתן שגרתיות וכן בירורים מקיפים יותר במידת הצורך ולפי מצבו האישי של כל אחד מאיתנו.

הרופא חייב לפקח ולעקוב אחר מצב בריאותך!

לאחר קבלת הממצאים, באחריות רופא המשפחה לעקוב אחר ממצאי הבדיקות בעת שנתקבלו על מנת שלא להחמיץ את גילוי הבעיה הרפואית בזמן.

בעניין הבדיקות נדרש כמובן פענוח מדויק של התוצאות. פענוח שגוי עלול להוביל להמשך טיפול בלתי הולם או הפנייה למומחה לא מתאים – טעויות העלולות לגרום לנזק או החמרה במצב.

באחריות רופא המשפחה להמליץ על טיפול תרופתי מתאים והשגחה על מצב המטופל לאחר קבלת הטיפול, ולדאוג לתיעוד ורישום רפואי מלא ומדויק.

בהתקבל כל המידע, מחויב הרופא לעדכן את המטופל בכל הממצאים, בין אם הם שכיחים ובין אם הם מעלים חשד לבעיה מסוימת הדורשת בירור יסודי אצל מומחה או בבית החולים.

אי ביצוע בדיקות מתאימות והתעלמות מתוצאותיהן של בדיקות שכן התבצעו, עלולות להוביל להדרדרות במצבו של המטופל ולעיתים אף לאיחור משמעותי באבחון מחלות ומצבים רפואיים המצריכים קבלת טיפול הולם.

רופאי משפחה עלולים למצוא את עצמם חשופים לתביעות משפטיות בכל אחד מהמקרים שבהם נגרם לך נזק משמעותי, בעקבות התרשלות במעשה או במחדל במהלך הטיפול שניתן או נמנע מהמטופל.

אם יש לך שאלות באשר לתפקודו של רופא המשפחה שלך, ניתן ללחוץ כאן ולפנות לקבלת יעוץ משפטי אישי מעורך דין!

פסקי דין בתביעות כנגד רופאי משפחה

פסקי הדין הבאים מדגימים כיצד רשלנותו של רופא המשפחה עלולה להוביל לנזקים ופגיעה בבריאותו של המטופל, כמו גם את נקודת מבטם של בתי המשפט בישראל ופסיקתם במסגרת תביעות שונות שהוגשו כנגד רופאי משפחיה בעילת רשלנות רפואית.

הבאנו מתוך הארכיון המשפטי את תקציר הדיון בהליך ע"א 2886/05 א.א. נגד ד"ר גאנדין לודמילה וקופת חולים כללית. במקרה של תובע זה נדון מקרה בו פנה המטופל א.א באפריל 2001 לרופאת המשפחה בתלונה על כאבים בחזה, הזעה וקוצר נשימה.

בעת שהגיע לרופאה, לא בוצעה בדיקת א.ק.ג ולאחר יומיים הוא התמוטט עקב אירוע לבבי חמור. מאז מאושפז א.א. במוסד סיעודי ומוגדר כצמח.

בית המשפט המחוזי בירושלים חילק את האחריות באופן שווה; מצד אחד, הרופאה התרשלה בכך שלא ביצעה בדיקת א.ק.ג. במועד למרות גורמי הסיכון (המתלונן היה בן 65 בעת הפנייה, בעל סיפור משפחתי וסבל מהשמנת יתר). מצד שני, שבועיים לפני ביקורו אצל הרופאה נשלח א.א. לבדיקת א.ק.ג. ולא דיווח לה על כך וגם סירב לגשת לבדיקות נוספות לאחר פנייתו לרופאה.

בערעור לבית המשפט העליון נקבע כי האחריות מוטלת במלואה על הרופאה; מחובתה היה לשלוח את המתלונן לבדיקת א.ק.ג. דחופה ולהבהיר לו את חומרת המצב. כתוצאה מהערעור זכה א.א. לתשלום פיצויים בסך כ-2 מיליון שקלים בתוספת שכר טרחת עורך דין.

קיראו בהרחבה על: איחור באבחון התקף לב

עוד הבאנו מתוך הארכיון המשפטי את הדיון בהליך ת.א. 4344/02 י.ל. נגד ד"ר קתרין ברו.

הרקע לדיון היה תלונותיה של י.ל. על כאבי ראש חזקים. רופאי הקופה אבחנו דלקת גרון וסינוסיטיס חמורים. לאחר יומיים התעלפה המתלוננת ובבית החולים נקבע כי היא סובלת מדימום לתוך חלל המוח עקב מפרצת מוחית.

י.ל. נותרה עם נכות נוירולוגית קשה בדרגה של 100% בעקבות איחור באבחון מפרצת מוחית. בתביעה שהגישה בבית המשפט המחוזי, נקבע כי רישום תלונותיה של התובעת בקופת החולים היה חסר ולא פורט בו כראוי את התלונות שנמסרו לרופאת המשפחה. בנוסף, לא נעשה בירור נוירולוגי דחוף למרות סימני האזהרה.

בפסק הדין חויבה קופת החולים לפצות את י.ל. בסכום של 3.5 מיליון ₪.

דוגמא נוספת של פסק דין בתביעה שהוגשה כנגד רופא המשפחה ניתן למצוא בהליך א 959/00 אבילפזוב סמירה נגד קופת חולים של ההסתדרות הכללית.

במסגרת התביעה הנ"ל נתבעה רופאת המשפחה על אי ביצוע בדיקות מקיפות ועיכוב ממושך בהפנייתה של המטופלת לבית החולים.

ביצוע הבדיקות והפנייה מיידית לבית החולים היו מסייעים לגילוי מחלת האנדוקרדיטיס (דלקת מסתם הלב) שתקפה את המתלוננת, שכתוצאה ממנה נפגעה משבץ מוחי שגרם לשיתוק חלקי ולנזק רפואי בלתי הפיך.

השופטת גילאור קבעה כי רופא המשפחה מחויב להכיר טווח רחב של מחלות ולאבחן בעיות נדירות במידה ונשללו אלו השכיחות יותר. בכל מקרה על רופא המשפחה לבצע אבחון ראשוני ולהפנות לרופא מומחה.

מכאן, הסיק בית המשפט כי הרופאה התרשלה בכך שלא ערכה בדיקות נוספות כאשר לא היה הסבר לחום הגבוה ולתופעות נוספות. עם זאת, מאחר שמחלת האנדוקרדיטיס נדירה ומעטים הם רופאי המשפחה שנתקלו בה, נקבע כי רשלנות הרופאה חלקית ועל קופת החולים לפצות את התובעת בכ–30% מהנזקים שנגרמו לה.

הדוגמא הבאה לקוחה מתוך תביעה בעילת רשלנות במרשם טיפול תרופתי למטופלת.

ס', עולה חדשה מחבר העמים, התלוננה במרפאת הקופה על חום, חולשה, כאבי בטן וירידה ממושכת במשקל, אך נשלחה לביתה ללא טיפול. לאחר כשבועיים חזרה לרופאת המשפחה עם תלונות דומות וחום של 38 מעלות.

הרופאה הורתה על מתן טיפול אנטיביוטי, אך לאחר 5 ימים החום עדיין לא ירד והרופאה שלחה את המטופלת למכון ריאות באופן דחוף. במכון נשלל החשד לשחפת אך הועלה חשד למחלת אנדוקרדיטיס (דלקת פנים הלב). למחרת לקתה ס' בשבץ מוחי והיא סובלת משיתוק בחלק הימני של גופה ומפגיעה בדיבור ובזיכרון.

בית המשפט העליון קבע כי אילו הייתה מטופלת באנטיביוטיקה שבועיים מוקדם יותר, הטיפול היה מפחית את סיכוייה ללקות באירוע מוחי. נפסק כי רופאת המשפחה התרשלה וכי 40% מנזקיה של ס' כתוצאה מהשבץ המוחי הם באחריות הרופאה.

דוגמה אחרונה היא פנייתו של א' לרופאת המשפחה בתלונות על כאבים בחזה. הרופאה לא מצאה לנכון להפנותו להמשך בירור ולאחר יומיים לקה באובדן הכרה ופגיעה מוחית והוא הגיע למצב של תרדמת מלאה. בדיעבד התברר כי המטופל נפגע מאירוע לב שלא אובחן.

בית משפט קבע כי הרופאה התרשלה בכך שלא אבחנה את הסימנים לאירוע לבבי ולא הפנתה את א' בדחיפות לחדר המיון, שם היו הרופאים מאבחנים את האירוע הלבבי ומצילים את התובע מהנזק המוחי.

קיראו בהרחבה: רשלנות רפואית שהובילה לאירוע מוחי

נפגעת בגלל טיפול רשלני אצל רופא המשפחה?

משרדו של עורך דין עופר סולר מייצג תובעים (בלבד) בכל הנוגע למקרי רשלנות רפואית של רופאי משפחה בקופת חולים ובכלל.

אם את, אתה או מי מבני המשפחה נפגע כתוצאה מקבלת טיפול רפואי לקוי ונגרמו נזקים, רצוי להקדים ולהתייעץ עם עורכי דין ומומחה רפואי בתחום הרלוונטי למהות הפגיעה.

למשרדנו ניסיון משפטי רב שנים  ואנו מציעים גם לך לפנות ולקבל יעוץ משפטי אישי, שבמסגרתו נבחן את תיקך הרפואי, השתלשלות הטיפול שקיבלת ותוצאותיו.

לשיחה אישית עם עורך דין עופר סולר חייג/י: 03-7369253

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (0) | דירוגים (0)

0 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית רופא משפחה

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36