הסבר מקיף: רשלנות רפואית בניתוח מעיים – ניתוח מעי הגס

באנר עו"ד עופר סולר
תוכן עניינים

תביעות רשלנות רפואית מוגשות, מטבע הדברים, לאחר שנגרם לחולה נזק בעקבות טיפול רפואי שקיבל. הדין מטיל על המטופל את החובה להוכיח כי הצוות הרפואי התרשל בתפקידו וגרם לו לנזק על מנת שיוכל לזכות בכספי פיצויים.

לעיתים קורה כי בשל מחדל או מעשה של הגורם הרפואי המטפל אין ביכולתו של מטופל להשיג את המידע הדרוש לצורך הוכחת תביעת רשלנות רפואית.

בית המשפט יכול להפוך במקרים כאלו את נטל ההוכחה ולהעביר את נטל ההוכחה אל הצוות הרפואי שיצטרך להוכיח כי לא ביצע פעולות רשלניות.

הדבר מקבל חיזוק כאשר נסיבות המקרה הן כל כך חריגות והנזק שנגרם מעיד בבירור על כך שהייתה התרשלות. במקרים כאלה מניח בית המשפט כי הנסיבות מצביעות על פגם בטיפול שעל הצוות הרפואי לסתור את קיומו.

פסק דין – הוכחת אי רשלנות רפואית

מקרה מעין זה התרחש בהליך עא 3577/08 פיה קוריאבסקי נ' מדינת ישראל. במקרה זה דובר על תובעת מבוגרת, שעברה בגיל 76 ניתוח בבית החולים שיבא תל השומר בעקבות צניחת חלחולת.

תמונה של עורך דין עופר סולר
עורך דין עופר סולר

מייסד ובעלים של משרד עו"ד עופר סולר, מהמובילים בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית עם התמחות בתחומי הריון, לידה וייעוץ גנטי. בעל ניסיון של מעל 20 שנה בייצוג נפגעים מול גופים רפואיים, משרדי ממשלה וחברות ביטוח, משמש כיו"ר משותף של ועדת רשלנות רפואית בלשכת עורכי הדין המחוזי, מחוז תל אביב. במשרד עו"ד סולר תקבלו ליווי אישי, מקצועי ובלתי מתפשר במטרה להבטיח את מלוא הזכויות שלכם!

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

דילוג לתוכן