חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

מחלת הסרטן אובחנה באיחור? איבדת סיכויי החלמה?

במקרים של איחור באבחון מחלת הסרטן החולה עלול לאבד את סיכויי ההחלמה, ולמצוא את עצמו במאבק על חייו בשל רשלנות רפואית חמורה מצד הרופאים וקופת החולים.

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית באבחון סרטן

במקרים של איחור באבחון מחלת הסרטן החולה עלול לאבד את סיכויי ההחלמה, ולמצוא את עצמו במאבק על חייו בשל רשלנות רפואית מצד הרופא וקופת החולים.

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות של אורתופד שלא אבחון גידול בברך במועד

מחבר: 25/05/2020 17:21

במצבים ובעיות רפואיות הזמן משחק תפקיד משמעותי, שכן, ככל שממהרים לאבחן מצב רפואי כך עולים סיכויי ההחלמה. לעיתים איחור באבחון יכול לגרום לסכנת חיים של ממש, כמו במקרה שתואר בפסק הדין שלמה טל ואח' נ' ד"ר מריו אייכנבלט, ד"ר רפאל טיין וקופת חולים של ההסתדרות הכללית (קופת חולים כללית).

שלמה, יליד 1976, החל לעסוק בפעילות גופנית באופן מוגבר בטרם גיוסו לצבא ובמהלך הפעילות חש בכאבים בברך ימין.

בחודש ינואר 1994 נעשה צילום של הברך, אך לא נתגלו ממצאים חריגים הדורשים טיפול. בתאריך 28/04/94 נבדק על ידי ד"ר אייכנבלט, סגן מנהל מחלקה אורתופדית בבית החולים קפלן, אשר אבחן רגישות מקומית והפנה אותו לביצוע מיפוי עצמות.

המיפוי נערך במכון לרפואה גרעינית ביום 05/05/94 על ידי ד"ר סופי לנצברג, שמצאה כי יש לבצע צילום מכוון, מכיוון שהממצאים יכולים להעיד על גידול.

בבדיקה שנערכה על ידי ד"ר רפאל טיין, אורתופד, מנתח ומומחה לברכיים ופגיעות ספורט, הוא מצא רגישות בברך והמליץ לתובע על מדרסים וטיפולי פיזיותרפיה. מהרישום שנערך לא ברור אם ראה את המיפוי בבדיקתו.

ב-30/06/94 חזר התובע עם המיפוי ועם צילומי רנטגן לד"ר אייכנבלט, שקבע שאין כל ממצאים חריגים ועל התובע להשתמש במגן ברך ולא להפעיל עליה עומס. כחמישה חודשים לאחר מכן ביקר אצל ד"ר טיין עם מכתב מהמכון לפיזיותרפיה, שקבע כי הוא מילא אחר הוראות הרופא. מאחר והכאבים המשיכו ניתן לו טיפול תרופתי אנטי דלקתי.

בתאריך 29/11/94 התגייס התובע לגולני כשהכאבים מחמירים והמקום נפוח. הרופאים בצבא חשדו כי הוא סובל משברי מאמץ ונערך לו מיפוי עצמות חוזר. הכאבים המשיכו להחמיר ובתאריך 09/02/95 קבע ד"ר לילינג שהוא סובל משברי מאמץ ולאחר הסתכלות על מיפויים קודמים הפנה את התובע לביופסיה.

ביום 15/02/95 נתגלה כי שלמה סובל מגידול מסוג giant cell tumor בברכו ולאחר חודש הוסר הגידול בניתוח. ניתוח נוסף התבצע כשבעה חודשים לאחר מכן ובו נתגלה והוסר גידול נוסף.

כחמש שנים לאחר מכן נתגלו גידולים נוספים שהוסרו בניתוחים בארה"ב וברבות השנים נתגלו גידולים באגן, בצלעות, בירך ובראש, כאשר כל גידול מלווה באישפוזים, ניתוחים, זיהומים, טיפולים שיקומיים ובדיקות תקופתיות.

התובעים - המטופל והוריו, טענו בתביעת רשלנות רפואית אשר הוגשה על ידם, כי הרופאים מועסקי קופת חולים כללית התרשלו באבחון המחלה, בכך שלא שלחו את התובע בניגוד להמלצת הרופאה שערכה מיפוי ראשוני לצילום מכוון ובכך פגעו בסיכויי ההחלמה שלו.

הנתבעים, קופת חולים כללית והרופאים, טענו שמאחר והתובע החל בפעילות גופנית מוגברת זהו חשד סביר שהוא סובל משברי מאמץ ולא מגידול נדיר. הנתבעים טענו עוד כי אופיה התוקפני של המחלה מתאפיין בריבוי גידולים ואין לכך קשר לגילוי מאוחר ולבסוף טענו הנתבעים כי גם שלטונות הצבא התרשלו.

קביעת בית המשפט: איחור באבחון גידול

בית המשפט קבע בפסק דינו שהיעדר רישום מצד הנתבעים גרם לנזק ראייתי ומאחר שכך, עול ההוכחה כי לא התרשלו הוא עליהם. עוד קבע בית המשפט כי הנתבעים לא ערכו בירור מעמיק מספיק ושהאיחור תרם להתפשטות המחלה ברמה של 40%, כאשר שאר האחריות מתחלקת בין שלטונות הצבא לבין גורמים שאינם אדם.

מאחר ואין מחלוקת כי הנכות ממנה סובל התובע היא בשיעור של 100% ועקב המחלה יתקצרו חייו של התובע בכעשר שנים, נקבעו הפיצויים כדלקמן:

הפסד השתכרות לעבר - 1,762,128 ₪.
הפסד השתכרות לעתיד - 2,076,739 ₪.
הפסדי פנסיה וקצבת זקנה - 130,000 ₪.
עזרת הזולת - 1,511,428 ₪.
הוצאות רפואיות, ניידות, דיור - 2,211,428 ₪.
נזק לא ממוני - 700,000 ₪.
סה"כ - 7,004,788 ₪.
מתוך סכום זה 40% - 2,801,915 ₪.
הוריו של התובע קיבלו 40,000 ₪ בגין הפסדיהם.

עורכי הדין שלנו עונים על שאלות נפוצות

אנשים שנתקלים במקרים של רשלנות רפואית מצד הצוות המטפל, לא תמיד מודעים לכך שאכן התקיימה רשלנות וגם במידה וכן, לאו דווקא מבינים מה הדרך הנכונה לפעול, על מנת להשיג את הפיצויים המגיעים להם בגין הנזק שנגרם. 

באתרנו תוכלו למצוא אלפי סקירות משפטיות ורפואיות בנושא רשלנות רפואית שנכתבו על ידי עורכי דין ורופאים מומחים.

עורכי הדין במשרד עו"ד סולר קפלינסקי עושים את מירב המאמצים לעדכן את התוכן בקביעות ולתת מענה מקיף לכל השאלות שלכם ובפרט כשמדובר ברשלנות רפואית מצד אורתופדים בהיעדר אבחון של גידולים סרטניים.

 

במשך כשנתיים פניתי לרופא המשפחה בקופת חולים עם תלונה על גוש בירך, הרופא אמר לי שזה גוש שומני ושאין מה לדאוג, רק כאשר הגוש היה ענק הוא שלח אותי לכירורג והתברר שזה סרטן ששלח גרורות. האם אפשר לתבוע את הרופא וקופת חולים?

הופעת גוש בלתי מוסבר אצל מטופל מחייבת את רופא המשפחה לבצע בירור כדי לשלול את האפשרות המסוכנת של גידול סרטני. נראה על פניו שעיכוב של שנתיים באבחנה של סרטן כאשר יש גוש שגדל אינו סביר ויש מקום לברר את המקרה. 

מומלץ לפנות תחילה אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיוכל לקבל לידיו את מלוא התיקים הרפואיים ויפנה את המקרה לבירור אצל מומחה רפואי מתאים.

הייתי אמור לעבור בדיקת קולונוסקופיה לגילוי מוקדם של סימנים לסרטן המעי הגס ובשל טעות במזכירות המכון, הבדיקה נדחתה והתקיימה חודשיים וחצי לאחר המועד שנקבע מראש. בבדיקה גילו גידול במעי הגס והתחלתי טיפולים. האם אפשר לתבוע את המכון על איחור באבחון של הגידול?

סרטן של המעי הגס ColoRectal Cancer, הינו גידול אשר ברוב המקרים קצב הגידול שלו אינו מהיר/ הרוב המכריע של הגידולים באזור זה הינם מסוג אדנוקרצינומה Adenocarcinoma. 

נכון שגם בגידולים אלו רצוי לטפל בהקדם האפשרי, אולם סביר להניח כי בחודשיים וחצי מצבו של הגידול, גודלו והשלב שלו לא השתנו משמעותית. לכן, גם אם יתברר שהדחיה בבדיקת הקולונוסקופיה לא הייתה מוצדקת, הרי שספק אם ניתן יהיה להוכיח בצורה מספקת כי הדחיה או העיכוב באבחנה גרמו לנזק משמעותי ופגיעה בסיכויי ההחלמה. 

יש כמובן לברר היטב מהו סוג הגידול, שכן יש מקרים יוצאי דופן בהם מדובר בגידולים אגרסיביים בעלי קצב צמיחה מהיר ואז יתכן שיש גם משמעות לעיכוב של חודשיים וחצי באבחנה.    

התלוננתי על כאבים בברך במשך תקופה ארוכה והרופא משפחה שלי אמר כל פעם שזה כאבים בגלל ספורט. רק כעבור כמעט שנתיים וחצי הפנה אותי לצילום ואז התברר שהברך הרוסה בגלל גידול מסוג אוסטאוסרקומה ובבדיקת CT גילו גם גידולים בריאות. אני מעוניין לתבוע את הרופא, איך מתחילים?

.גידולים מסוג אוסטאוסרקומה Osteosarcoma הינם גידולי עצם ממאירים אשר שכיחים גם אצל אנשים צעירים יחסית, אזורים של קצוות עצמות ארוכות כמו הברך הינם אזורים שכיחים בהם מופיעה המחלה. 

 
האבחנה נעשית בעזרת צילום רנטגן המדגים הרס של העצם ובהמשך ביופסיה. במקרים של אבחנה מאוחרת הגידול עלול לשלוח גרורות לריאות ואז סיכויי ההחלמה למרבה הצער קטנים בצורה משמעותית.   
 
המקרה המתואר בהחלט מצדיק בירור רציני שיתחיל באיסוף מלוא התיקים הרפואיים מקופת חולים לפני האבחנה של גידול האוסטאוסרקומה וכן לאחר מכן. הבירור של אפשרות התחלת המחלה הינו כאמור פשוט יחסית ודורש צילום רנטגן אשר אינו מסוכן או יקר. 
 
בשלב ראשוני של המחלה סיכויי ההחלמה גבוהים יחסית, כאשר סביב 70% מהחולים שאובחנו טרם השלב של הגרורות מחלימים לחלוטין. לכן להקדמת האבחנה יש חשיבות עצומה וטיפול רשלני בתלונות אופייניות של מטופל עלול לגרום נזק ולהקטין משמעותית את סיכויי ההחלמה. 
 
בכל אופן, כדאי לפנות תחילה אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית להערכת המקרה בסיוע מומחה רפואי.

בגיל 42 התלוננתי לרופא המשפחה על כאבים באגן והוא אבחן דלקת פרקים והמליץ על וולטרן, כאשר התחלתי לרדת במשקל כעבור שנה וחצי הופניתי לבירור והתברר שיש לי גידול מסוג כונדרוסרקומה chondrosarcoma באגן וכנראה שיש גם גרורות בריאות. האם יש סיכוי לתביעת רשלנות רפואית בטענה של איחור באבחון?

גידול מסוג כונדרוסרקומה הינו גידול ממאיר של רקמת חיבור, המופיע בדרך כלל בעצמות שטוחות כמו עצם האגן. הסימנים להופעת הגידול הינם כאבים ונפיחות באזור ובהמשך ירידה במשקל, אנמיה ועוד. קיימים סוגים שונים של גידול מסוג כונדרוסרקומה, רובם אינם מגיבים היטב לטיפול כימותרפי

כאשר הגידול מתגלה בשלב מוקדם ניתן לטפל באופן כירורגי על ידי ניתוח כריתה של הגידול עד לשוליים נקיים. כאב בלתי מוסבר וממושך באגן ללא כאבים בפרקים אחרים מחייב את הרופא לשלוח את המטופל לבירור בהקדם, כדי לשלול את האפשרות של גידול כמו כונדרוסרקומה ולמנוע את התפשטות המחלה בגרורות. 

המקרה שאתה מתאר מחייב בירור מסודר, שכן נראה כי היה עיכוב בהפניה לבדיקות ויתכן כי תגובה ראויה של רופא המשפחה לתלונותיך הייתה מביאה לאבחון המחלה בשלב מוקדם יותר, עוד בטרם הגידול שלח גרורות וכך סיכויי ההחלמה היו גבוהים יותר.

הופניתי לבדיקת CT ריאות בגלל שיעול, רקע של עישון וצילום רנטגן חשוד. התשובה של בדיקת ה-CT הייתה שהכל תקין. כעבור שלוש וחצי שנים התברר שיש לי סרטן ריאות בשלב מתקדם ובבדיקה חוזרת של ה-CT שערכו לי בעבר נאמר לי שנראים סימנים ראשונים לסרטן, שהמפענח של הבדיקה לא ראה כנראה. את מי עליי לתבוע ברשלנות רפואית וכיצד?

פענוח רשלני של בדיקות הדמיה עלול להביא לאיחור באבחון של גידולים ומחלות שונות. המקרה המתואר על ידך בהחלט מצדיק בירור מסודר ומלא. 

אם בבדיקה חוזרת (רביזיה) של צילומי ה-CT שנערכו לך שלוש וחצי שנים טרם האבחנה של הסרטן מתברר כי היו סימנים ראשונים למחלה, אשר רופא רדיולוג סביר אמור היה לגלותם, בהחלט יתכן כי גילוי סרטן הריאות שלוש שנים מוקדם יותר יכול היה לשפר משמעותית את סיכויי ההחלמה מן המחלה. 

מומלץ לפנות תחילה אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית שיקבל את מלוא התיקים הרפואיים שלך, כולל צילומי ההדמיה ויפנה אל המומחים הרפואיים המתאימים להערכת המקרה. 

יש להניח כי תחילה תערך התייעצות עם רופא רדיולוג שיבחן את צילומי ה-CT הראשונים שנערכו שלוש וחצי שנים טרם האבחנה וישווה אותם לצילומים עדכניים ויעריך אם הפענוח היה רשלני. בהמשך יהיה צורך להתייעץ גם עם רופא אונקולוג בעל ניסיון באונקולוגית גידולי ריאות, להערכת מידת ההפחתה בסיכויי ההחלמה בשל האיחור באבחון. 

אם הפענוח הרשלני של בדיקת ה-CT נערך במסגרת קופת חולים, הרי שהתביעה תוגש כנגד קופת החולים, במקרה שהפענוח נעשה במכון הדמיה חיצוני לקופת החולים, יתכן שיהיה מקום להגיש תביעה הן כנגד קופת החולים והן כנגד מכון ההדמיה ואולי גם כנגד הרופא הרדיולוג אשר ביצע את הפענוח. לשם כך כדאי יהיה להתייעץ עם עורך הדין המטפל בתיק.

במידה ונתקלת ברשלנות רפואית יש לפנות ללא דיחוי אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות רפואית.

זאת על מנת לברר האמנם מדובר ברשלנות ובמידה וכן לבדוק היתכנות להגשת תביעת רשלנות רפואית

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (1)

5 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית סרטן גידול בברך

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36