רשלנות רפואית בביצוע הפסקת הריון על ידי הפלה או גרידה

באנר עו"ד עופר סולר
תוכן עניינים

ברוב המקרים הריון הוא מאורע שמח ורצוי. לעיתים ההריון אינו מתקבל בברכה בין אם מהסיבה שהעובר אינו בריא או שהזמן בו נכנסה האישה להריון אינו מתאים, מסיבות שונות.

במקרים כאלו נשים רבות בוחרות לבצע הליך של הפלה מלאכותית הנקרא גרידה. הליך זה ניתן לבצע עד תום 12 השבועות הראשונים להריון, מכיוון שביצוע בשלב מאוחר יותר עלול לגרום לפגיעה ברחם.

לפני ביצוע ההליך יש לעמוד לפני הוועדה לענייני הפסקת הריון, אשר לה קיימים קריטריונים מסוימים להסכמה לביצוע ההליך וקריטריונים נוספים למימונו.

ברוב המקרים מסתיים ההליך בהצלחה, אך לעיתים הוא נכשל כפי שקרה במקרה שלפנינו בפסק הדין שניתן בעניין תמר קדוש נגד אסותא מרכזים רפואיים בע"מ. פסק הדין עסק באישה רווקה בת 44 בעת המקרה אשר ניהלה קשר שאינו מחייב ובעקבותיו נכנסה להריון.

האישה ניגשה לוועדה להפסקת הריון וקיבלה אישור לביצוע הפלה מלאכותית. גברת קדוש נגשה לבית החולים רמת מרפא השייך לקבוצת אסותא, בשבוע החמישי להריונה לצורך ביצוע ההליך. עם סיום ההליך שבה לביתה ולאחר כמה שבועות חשה גודש ומלאות. התובעת פנתה לרופא שטיפל בה, ד"ר יפה וסיפרה לו את תחושותיה והוא אמר לה שאין מה לדאוג ושאלו תחושות טבעיות.

תמונה של עורך דין עופר סולר
עורך דין עופר סולר

מייסד ובעלים של משרד עו"ד עופר סולר, מהמובילים בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית עם התמחות בתחומי הריון, לידה וייעוץ גנטי. בעל ניסיון של מעל 20 שנה בייצוג נפגעים מול גופים רפואיים, משרדי ממשלה וחברות ביטוח, משמש כיו"ר משותף של ועדת רשלנות רפואית בלשכת עורכי הדין המחוזי, מחוז תל אביב. במשרד עו"ד סולר תקבלו ליווי אישי, מקצועי ובלתי מתפשר במטרה להבטיח את מלוא הזכויות שלכם!

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

דילוג לתוכן