רשלנות רפואית בסקירת מערכות – חוסר בכליה

באנר עו"ד עופר סולר
תוכן עניינים

בזמן ההיריון, עוברת האישה סקירת מערכות כללית על מנת לודא כי התינוק לא סובל ממום או מפגם באיבר מסוים וכי התפתחותו מתקדמת בקצב סביר ונורמאלי.

בדיקות כאלו יכולות שתתבצענה מספר פעמים על מנת להיות בטוחים בתוצאתן, ובדרך כלל מתבצעות עד לשלב בו עדיין ניתן לבצע הפלה במקרה והבדיקה אינה תקינה.

היה ומתגלה פגם לאחר הלידה, למרות שעל פי פרקטיקה רפואית מקובלת היה אמור להתגלות לפני כן בסקירה הכללית, יוביל הדבר במרבית המקרים לתביעה בעילה של רשלנות רפואית ותביעת פיצויים בגין הנזק שנגרם למשפחת התינוק עקב ההוצאות הטיפוליות הרבות שיש להשקיע בילד ועבור הנזק שנגרם לו.

אי גילוי חוסר בכליה

בתיק תא (חי') 1047/02 נ.ו נ' מזור שירותי רפואה נדונה השאלה בדבר אי גילוי חוסר בכליה אצל העובר בעת מעקב ההריון וההשלכות שנבעו מכך.

במקרה זה עברה אימו של התובע במהלך ההריון מספר רב של סקירות כלליות אשר עמד על ארבע. יודגש כי אחת הבדיקות נעשתה באופן חריג בשבוע ה-34 של ההריון בזמן שכבר לא מקובל לעשות הפלה, אך עקב מותה של האם מספר שנים בטרם הגשת התביעה לא היה ניתן לדעת מדוע נערכה הבדיקה בשלב כה מאוחר.

תמונה של עורך דין עופר סולר
עורך דין עופר סולר

מייסד ובעלים של משרד עו"ד עופר סולר, מהמובילים בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית עם התמחות בתחומי הריון, לידה וייעוץ גנטי. בעל ניסיון של מעל 20 שנה בייצוג נפגעים מול גופים רפואיים, משרדי ממשלה וחברות ביטוח, משמש כיו"ר משותף של ועדת רשלנות רפואית בלשכת עורכי הדין המחוזי, מחוז תל אביב. במשרד עו"ד סולר תקבלו ליווי אישי, מקצועי ובלתי מתפשר במטרה להבטיח את מלוא הזכויות שלכם!

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

דילוג לתוכן