תאונות עבודה – עישון פסיבי בעבודה

באנר עו"ד עופר סולר
תוכן עניינים

האם עובד זכאי לתבוע את מעסיקו על הנזקים הבריאותיים שנגרמו לו כתוצאה של עישון פסיבי במקום עבודה? על שאלה זו, נרחיב במאמר זה, תוך התייחסות לחוק ולפסיקת בית המשפט בנושא שהתקבלה בשנת 2005 ע"י בית הדין לעבודה.

סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי מגדיר תאונת עבודה כדלקמן: "תאונה שאירעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו, ובעובד עצמאי – תוך כדי עיסוקו במשלח ידו ועקב עיסוקו במשלח ידו"

במקרה שאירוע מוגדר כתאונת עבודה נוצרת לנפגע זכות לפיצוי על הנזקים שנגרמו לו מהביטוח הלאומי ו/או מהמעסיק עצמו.

דה עקא, שהחוק כפי שניתן להתרשם אינו נותן הגדרה ספציפית למושג תאונת עבודה, אלא הגדרתו רחבה, ונתונה לפרשנותו של בית הדין לעבודה.

פסק דין – עישון פאסיבי

אחד מהמקרים בהם נדרש בית הדין לעבודה לפרש את הסעיף התעורר בב.ל. 1896/01 (בי"ד לעבודה בת"א) אריה קרמר נ` המוסד לביטוח לאומי.

תמונה של עורך דין עופר סולר
עורך דין עופר סולר

מייסד ובעלים של משרד עו"ד עופר סולר, מהמובילים בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית עם התמחות בתחומי הריון, לידה וייעוץ גנטי. בעל ניסיון של מעל 20 שנה בייצוג נפגעים מול גופים רפואיים, משרדי ממשלה וחברות ביטוח, משמש כיו"ר משותף של ועדת רשלנות רפואית בלשכת עורכי הדין המחוזי, מחוז תל אביב. במשרד עו"ד סולר תקבלו ליווי אישי, מקצועי ובלתי מתפשר במטרה להבטיח את מלוא הזכויות שלכם!

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

דילוג לתוכן