נזקי גוף עקב תקיפה ונשיכת כלב – במקרה בו נגרם לאדם נזק גוף עקב תקיפה או נשיכת כלב הרי שקיים סעיף מיוחד בפקודת הנזיקין המתייחס למקרה זה. הוראת החוק באה להקל על הנפגע עקב תקיפת כלב, כאשר בעל הכלב התוקף או מי שמחזיק בו דרך קבע, חייב לפצות את הניזוק ואין חשיבות אם הייתה התרשלות מצד בעלי הכלב אם לאו.
נוכח הוראת החוק כאשר אדם נפגע עקב נשיכת כלב עליו לאתר את בעלי הכלב ולהראות כי נזקיו אכן נגרמו עקב תקיפת הכלב והוא זכאי לפיצוי.
מאחר וכלב משמש לעיתים לצורך שמירה והגנה הרי שבחוק נקבעו הגנות אשר באות למנוע מצבים לא מוצדקים של חיוב בפיצוי בגין תקיפת כלב.
כך למשל במקרה של תקיפת פורץ על ידי כלב שמירה. לפיכך כאשר מוכח כי הנפגע התגרה בכלב קודם לתקיפה, יהיה בעל הכלב פטור מתשלום פיצויים וכך גם במקרה בו הוכח כי הנפגע תקף קודם את בעלי הכלב, בן זוגו, הוריו או ילדיו.
גם במקרים של הסגת גבול של הנפגע, במקרקעין של בעלי הכלב, לא ינתן פיצוי לנפגע.
על מנת להוכיח את נזק הגוף שנגרם לנפגע עליו להביא חוות דעת רפואית מטעמו, בו יקבע רופא את שיעור נכותו וניזקו של התובע עקב התקיפה.
במקרים של תקיפת כלב ובפרט כאשר הנפגע הינו ילד, מומלץ לא למהר ולהגיש תביעה בגין הנזק אלא להמתין ולבדוק את שיעור הנזק ובפרט נוכח האפשרות של התפתחות נזק נפשי עקב הטראומה שעבר המותקף.