חוק זכויות החולה – פרשנות משפטית מאת עו"ד עופר סולר

באנר עו"ד עופר סולר
תוכן עניינים

תביעות רשלנות רפואית מתבססות לרוב על עוולת הרשלנות המופיעה בסעיפים 35-36 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש) תשכ"ח-1968. מלבד זאת, רשלנות יכולה להיות גם בהפרה של החובות החלות על מכוח חוק זכויות החולה תשנ"ו-1996 שתהווה במקרה זה עוולה מסוג הפרת חובה חקוקה שיכולה להוביל לפיצוי בנזיקין.

מתוך החוק: הסכמה מדעת

פרק ד לחוק עוסק בחובה להסכמה מדעת לטיפול רפואי. הסכמה זו היא הזכות של המטופל להחליט לגבי הטיפול הרפואי שיוענק לו אחרי שקיבל את כל המידע הרלבנטי לצורך החלטה זו כדי שיוכל לדעת אם לסרב או להסכים. סעיף 13 לחוק זכויות החולה קובע שלא יינתן לפרט טיפול רפואי בלא שנתן לכך את ההסכמה לפי הוראות פרק זה של החוק.

קיראו בהרחבה על: הסכמה מדעת לטיפול רפואי

סעיף 13(ב) קובע שלשם מתן ההסכמה מדעת תימסר למטופל הדיאגנוזה, הפרוגנוזה של מצבו, המהות, התועלת והמטרה של תהליך הטיפול שמוצע לו, תופעות הלוואי, הסיכונים ואי הנוחות האפשריים הכרוכים בו, סיכונים והזדמנויות של טיפולים רפואיים אחרים ואת העובדה שלטיפול יש אופי חדשני.

תמונה של עורך דין עופר סולר
עורך דין עופר סולר

מייסד ובעלים של משרד עו"ד עופר סולר, מהמובילים בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית עם התמחות בתחומי הריון, לידה וייעוץ גנטי. בעל ניסיון של מעל 20 שנה בייצוג נפגעים מול גופים רפואיים, משרדי ממשלה וחברות ביטוח, משמש כיו"ר משותף של ועדת רשלנות רפואית בלשכת עורכי הדין המחוזי, מחוז תל אביב. במשרד עו"ד סולר תקבלו ליווי אישי, מקצועי ובלתי מתפשר במטרה להבטיח את מלוא הזכויות שלכם!

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

דילוג לתוכן