היקף הפיצויים עבור עזרה סיעודית בעתיד
המלחמה האמיתית של נפגעי תאונות דרכים קשות מתחילה בשלבים שלאחר התאונה, כיוון שאז מתחיל תהליך שיקום ארוך בו הם זקוקים לטיפול צמוד על מנת לחזור לעצמם ולבריאות מלאה.
חסרי המזל מבין הנפגעים ישארו בעלי נכות קבועה בדרגה גבוהה לאחר התאונה ויזדקקו לטיפול סיעודי ורפואי צמוד לכל שאר חייהם. לאחר תאונות דרכים מתעוררות מחלוקות בין חברות הביטוח לבין הנפגעים לגבי גובה הפיצוי הנדרש עבור תשלום למטפלים סיעודיים.
המחלוקת בין הצדדים ניטשת בדרך כלל בנוגע להיקף העזרה הנדרשת, האם מדובר בעזרה צמודה למשך כל שעות היממה או לעזרה בשעות ביום וכן באשר לאופי העזרה – האם יש לדאוג לתובע למטפל ישראלי דובר עברית (אשר שכרו יקר יותר) או שניתן להסתפק במטפל עובד זר אשר עלות העסקתו זולה יותר. אחת לכמה זמן אנו רואים שבתי המשפט נדרשים לקבוע הלכה בנוגע למהות הפיצוי עבור נפגעי תאונות דרכים.
בואו לדבר איתנו בפורום המקצועי שבאתר
טיפול סיעודי עקב שיתוק מלא - איך מחשבים את הפיצויים?
כך למשל נדון בתיק ע.א 4772/02 סהר חברה לביטוח נ' גיל צ'יבוטארו. במקרה זה, היה הנפגע בן 25 בלבד בשעה שעבר תאונת דרכים קשה ברכב אשר בו הוא נהג.
כתוצאה מהתאונה נפגע בגזע המח ונותר נטול יכולת דיבור ומשותק בכל חלקי גופו, כשהפעולה הפיזית היחידה שהיה ביכולתו לבצע באופן עצמאי היה מצמוץ בעפעף ימין ותנועה קלה בצוואר.
לעומת זאת, מבחינה קוגניטיבית מחשבתית היה הנפגע צלול לגמרי, כך שעל מנת לבטא את מחשבתו הוצמד לו לוח עם אותיות כאשר כל פעם שהעבירו את האצבע על אחת מהאותיות שמרכיבות את המילה אותה הוא רוצה לומר הוא מצמץ בעינו הימנית על מנת לאשר זאת.
סוג כזה של פציעה הנקרא Locked in Syndrome מתייחסת לאדם אשר כשיר לחלוטין מבחינה קוגניטיבית ומוחית אך חסר יכולת מוטורית לבטא את דעתו כלפי חוץ ולתקשר את הסביבה, כך שלמעשה הוא "כלוא" בתוך גופו המשותק.
שני הצדדים עתרו לבית המשפט העליון כערכאת ערעור בנוגע לגובה הפיצויים שנפסקו בערכאה הנמוכה יותר בבית המשפט המחוזי ולגבי המהות של פיצויים אלו.
השאלה המעניינת בה התעסק בית המשפט הייתה שאלת אופי הזכאות של נפגע הלוקה ב-Locked in Syndrome לטיפול סיעודי צמוד.
בית המשפט ענה על סוגיה זו כי אדם הסובל מפגיעה זו זכאי למימון של טיפול סיעודי נוסף שכן זכותו כאדם להגשים את עצמו, וזכות זו תמומש רק אם יקבל את הסיוע המתאים לכך.
בית המשפט ביסס את קביעתו באמצעות הדגמת סיפורו של העיתונאי הצרפתי ז'אן דומיניק בובי, אשר לקה בשבץ מוחי שכתוצאה ממנו "נכלא" גם הוא בתוך גופו המשותק.
בעקבות טיפול סיעודי מקיף שהוצמד לו, הצליח באמצעות מצמוצי עיניו להביא לכתב את מחשבותיו שהובילו לכתיבת ספר מצליח ועתיר שבחים בשם "הפרפר ופעמון הצלילה" ולסרט מופת שבוסס על ספר זה.
באמצעות סיפור זה המחיש בית המשפט את החשיבות שבמתן טיפול סיעודי מקיף לסובלים מפגיעות קשות ואישר לנפגע מימון גם למטפל סיעודי ישראלי שיבטא את תחושותיו של הנפגע בצורה הטובה ביותר, וזאת בנוסף למימון מטפל סיעודי זר שהוצמד לנפגע על ידי חברת כח אדם.
אם גם אתה או אחד מבני משפחתך סובל מפגיעות גוף מומלץ כי תפנה לקבלת יעוץ משפטי לצורך הגשת תביעת פיצויים על הפגיעה ומיצוי זכויותך המשפטיות.
לקבלת סיוע דיסקרטי והכוונה ליחצו: יעוץ משפטי