אם נפגעת בעקבות תאונת עבודה מגיעים לך פיצויים!
על מנת להיחשב כמי שנפגע בתאונת עבודה על הנפגע להוכיח כי התאונה ארעה לו תוך כדי ועקב העבודה. יודגש כי גם פגיעה במהלך נסיעה אל העבודה ובדרך חזרה ממנה מוגדרת, בכפוף לתנאים מסוימים, כתאונת עבודה לפי ההגדרות הקבועות בחוק. אדם שהוגדר כמי שנפגע במהלך עבודתו זכאי לפיצויים על פי חוק וכפי שיפורט בהמשך, מתוך ניסיונו רב השנים של עורך דין עופר סולר.
תאונת דרכים שהנה גם תאונת עבודה
כאשר אדם נפגע בתאונת דרכים אשר הנה גם תאונת עבודה הוא זכאי לקבל פיצוי הן מחברת הביטוח אשר מבטחת את הרכב אשר בו נסע או נהג והן מהביטוח הלאומי. כמובן שאין המדובר בפיצוי כפול משום שהביטוח הלאומי מפצה על הפסדי שכר וחברת הביטוח משלמת את ההפרש שלא שולם על ידי ביטוח לאומי בגין הפסדי שכר וכן פיצוי בראשי נזק אחרים.
>>> הפורום לייעוץ משפטי לשירותך <<<
נסיעה בדרך אל העבודה ובחזרה ממנה אשר במהלכה אירעה תאונת דרכים, הוכרה על ידי פסיקת בית המשפט בישראל כאירוע "תאונת עבודה" בכפוף לתנאים שנקבעו בפסיקה. לאחרונה הכיר בית המשפט גם בזכויותיו של עובד עצמאי, שמשרדו נמצא בביתו ונפגע בתאונה כשהוא בדרכו הביתה - כמי שנפגע בתאונת עבודה.
לקריאה בעניין הגדרת תאונת דרכים בחוק, ראו הרחבה בדף תאונות דרכים וכן בדף שאלות ותשובות: תאונות דרכים.
אדם המחזיק ברשותו פוליסות ביטוח פרטיות כמו פוליסת אובדן כושר עבודה או ביטוח תאונות אישיות לדוגמא, יכול וצריך לבחון את תנאי הפוליסה.
במקרים רבים ניתן לקבל פיצויי בעקבות הפגיעה במסגרת העבודה, בכל אותם מקרים שבהם נגרם נזק משמעותי שהוביל להעדרות ממושכת ולנכות תפקודית.
מי מפצה נפגעי תאונות עבודה?
כאשר אדם נפגע בתאונת עבודה כמו למשל נפילה מסולם או פגיעה ממכונה במפעל בעת העבודה הוא זכאי לקבל תגמולים מהמוסד לביטוח לאומי, בכפוף לכף שהגיש הודעה על המקרה והמל"ל הכיר באירוע כתאונת עבודה.
קראו על: נפילת חשמלאי מסולם במהלך עבודתו - מי האחראי?
במקרים שבהם פגיעתו של העובד נבעה רק או בין השאר בעקבות רשלנות מצד המעסיק, קמה לעובד הזכות להגיש תביעת נזיקין כנגד המעסיק בדרישה לקבלת פיצויים על המקרה. כמובן שתביעה מהסוג הזה צריכה להיות מטופלת מראשיתה באמצעות עורך דין מנוסה ומיומן בתחום.
ראוי לציין כי כמעט בכל בית עסק קיים ביטוח חבות מעבידים וכן פוליסה המכסה אפשרות פגיעה של עובדים ו/או אורחים בבית העסק.
תביעות פיצויים לביטוח לאומי אחרי פגיעה בעבודה
נפגעת בזמן העבודה מסיבה כלשהי? עליך להגיש לביטוח הלאומי טופס תביעה בגין תאונות עבודה, המלווה בטופס 250 אשר המעביד ממלא, בהתאם לתנאים הקבועים בחוק. במידה והמוסד לביטוח ללאומי מכיר בתאונה, ישולמו לנפגע דמי פגיעה בגין ההפסדים שנגרמו לו עקב היעדרות מהעבודה עד ל–91 יום.
לחץ: ייעוץ לנפגעי נזקי גוף
החוק קובע כי התשלום שמגיע לנפגע הינו בשיעור של 75% מהשכר הממוצע לאורכם של שלושה חודשים שלפני הפציעה. עוד נקבע בחוק כי יש להקפיד להגיש את התביעה לדמי פגיעה לא יאוחר משנה מיום הפגיעה.
קראו על: נפילה במשרד - האם הוכרה כתאונת עבודה?
במידה ונגרמה לך פגיעה משמעותית, בעלת השלכות פרוספקטיביות, יש צורך להגיש בקשה נוספת, שמטרתה לקבל הכרה באחוזי נכות זמנית / קבועה, הכל לפי החלטת הוועדה במל"ל.
לקריאה נוספת: פציעה של עובד במטבח של אולם שמחות
נציין כי במקרה של הגשת בקשה להכרה בתאונת עבודה לביטוח הלאומי, אין כל משמעות לשאלת האשמה בתאונה, ובכל מקרה שבו ארעה פגיעה במסגרת העבודה יכיר המוסד לביטוח לאומי בתביעתו של העובד שנפצע. כמובן שבמידה ופנייתך למוסד נדחית מסיבות כלשהן, קיימת אפשרות להגיש ערעור על ההחלטה ובעת הצורך גם לפנות לבית הדין לעבודה.
הגשת תביעה כנגד המעביד - מתי וכיצד?
אדם שנפגע בתאונת עבודה זכאי בכפוף למגוון תנאים להגיש תביעת נזיקין כנגד המעסיק, אשר היה אחראי לכאורה לקרות התאונה ולפגיעה שבעקבותיה. יכול שהמעביד גרם לתאונה עקב רשלנות ו/או הפרת הוראות הבטיחות ועוד.
לדוגמא כאשר מעביד דורש מעובד לבצע עבודה מסוכנת ללא הדרכה מתאימה בעניין כללי בטיחות וללא מתן ציוד מגן מתאים, ובגלל אחת הסיבות האלה העובד נפצע בתאונת עבודה, הרי שאז ניתן להגיש תביעת פיצויים כנגד המעביד. אנו ממליצים להתייעץ עם עורך דין בכל מקרה, ולא לנקוט בכל פעולה טרם קבלת יעוץ משפטי אישי.
יודגש כי התביעה כנגד המעביד אינה מחליפה את התביעה כנגד הביטוח הלאומי ובכל מקרה של תאונת עבודה קיימת חובה לפנות למוסד לביטוח לאומי שכן הפיצויים שיתקבלו (אם וכאשר) מהמעביד משלימים את תגמולי המוסד לביטוח לאומי ואינם מחליפים אותם.
עשה ואל תעשה במקרה של תאונות
- לדווח על תאונת עבודה למעביד בהקדם האפשרי - ללא דיחוי.
- לבדוק אם היו עדים לתאונה ולשמור את פרטייהם האישיים במידת האפשר.
- לפנות לקבלת טיפול רפואי בהקדם האפשרי ולציין את נסיבות האירוע המדויקות בפני הגורם המטפל.
- לצלם את מקום התאונה ולרשום פרטים מדוייקים על נסיבות התאונה, בסמוך לקרות הארוע.
- לאסוף תיעוד רפואי, קבלות וחשבוניות על הוצאות שנגרמו בעקבות הפגיעה.
- להתייעץ עם עורך דין העוסק בתחום הנזיקין, בטרם נקיטת כל הליך או הגשת תביעה לביטוח לאומי.
- לא לשוחח עם חוקרים שנשלחו אליך מטעם חברת ביטוח או חוקרים מהביטוח הלאומי, בטרם התייעצות עם עורך דין.
לשיחה אישית עם עורך הדין עופר סולר חייג/י: 03-7369253