חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

מחלת הסרטן אובחנה באיחור? איבדת סיכויי החלמה?

במקרים של איחור באבחון מחלת הסרטן החולה עלול לאבד את סיכויי ההחלמה, ולמצוא את עצמו במאבק על חייו בשל רשלנות רפואית חמורה מצד הרופאים וקופת החולים.

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית באבחון סרטן

במקרים של איחור באבחון מחלת הסרטן החולה עלול לאבד את סיכויי ההחלמה, ולמצוא את עצמו במאבק על חייו בשל רשלנות רפואית מצד הרופא וקופת החולים.

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות בביצוע בדיקת ביופסיה

מחבר: 05/09/2024 16:01

ככל שהרפואה מתקדמת ומשתנה כך גם נוצרות דרכים נוספות לאיתור וגילוי מחלות. אחת הדרכים הנפוצות כיום לגילוי מחלות, גידולים סרטניים, או דלקות, היא באמצעות בדיקת ביופסיה.

בבדיקת ביופסיה, לוקחים בעצם תא עור מאיבר בגוף, כאשר הדגימה נלקחת מהאיבר אותו רוצים לבדוק. לפני בדיקת ביופסיה אין צורך בהכנות מוקדמות כלשהן בדרך כלל, אך ככל שמדובר באדם הנוטל תרופות באופן קבוע, יש להיוועץ ברופא, שכן אז ההנחיות עשויות להשתנות באופן פרטני.

משך זמן הבדיקה משתנה בהתאם לנסיבות, לעיתים הבדיקה עשויה לקחת דקות ספורות, אך לעיתים הבדיקה עשויה להיגרר למשך שעות. הנסיבות משתנות בהתאם לצורך, כפי שיפורט בהמשך.

בדיקת ביופסיה ככלל מתאפיינת באפשרות לקיומן של תופעות לוואי לאחר הבדיקה, תופעות שמתבטאות בדרך כלל בזיהום. הדרך לטפל בכך היא באמצעות תרופות הניתנות במרשם ע"י הרופא המטפל. תוצאות הבדיקה ניתנות בדרך כלל בין שבוע לשבועיים לאחר הבדיקה.

באילו מקרים קיים צורך בביצוע הבדיקה?

בדיקת הביופסיה מוכרת לנו ככלל, ובצער בהקשר למחלות הסרטן, אך בדיקת ביופסיה נעשית גם לצורך גילוי ואיתור של דלקות, ואף מחלות גנטיות. עצם הבדיקה נועדה לאבחן מחלות שונות, זו תכליתה.

ההיכרות הנפוצה עם בדיקת הביופסיה היא בהקשר לבדיקת סרטן. או אז, היא נעשית כאשר יש חשד לגידול במקום מסוים (אלו עיקר המקרים בהם נעשה השימוש בבדיקה).

עצם החשד עשוי לעלות לאחר בדיקת אולטרה- סאונד, או אף בדיקה פיזית של איבר בגוף (לדוגמא- שד). בדיקת הביופסיה נועדה לבחון האם מדובר בגידול שפיר (גידול לא סרטני), או ממאיר (גידול סרטני שעשוי להתפשט לחלקים נוספים בגוף).

כאשר בדיקת הביופסיה נעשית לצורך גילוי ואיתור מחלות גנטיות, נלקח מדגם בהתאם למקום הפגיעה (או הבדיקה לצורך השוואה גנטית). לאחר מכן נערכת השוואה לבדיקות שנעשות או שנעשו בעבר במסגרת התא המשפחתי.

כאשר מדובר בבדיקה שנעשית לצורך איתור דלקות, נלקחת דגימה על מנת לאתר וירוסים באזור הנגוע. למשל, לעיתים יש קושי לאתר דלקת באיבר פנימי, על כן נעשית בדיקת ביופסיה שהיא אפשרות בדיקה חודרנית שעונה על סיטואציות כאלו, כפי שיוצג להלן.

כיצד מתבצעת הבדיקה?

לאופן ביצוע בדיקת הביופסיה ישנן דרגות שונות. הדרגה הגבוהה ביותר היא במקרים בהם הדגימה נעשית באמצעות ניתוח, הכולל גם הרדמה מלאה. מקרים כאלו מתבטאים בעיקר כאשר יש צורך לקחת דגימה מאיבר פנימי כמו למשל ראות או כבד.

אפשרות נוספת ומידתית יותר בה מתבצעת הבדיקה, היא באמצעות בדיקת C.T. הדרך הקלה ביותר בה נעשית הבדיקה היא באמצעות דקירה, דגימת דם רגילה. לרוב הבדיקה אינה כואבת משום שהיא נעשית באמצעות הרדמה כללית (במקרים קשים יותר כאמור), ובהרדמה מקומית, במקרים קלים יותר.

לאחר ביצעו הבדיקה, קרי: לקיחת המדגם הרצוי, נעשית בדיקה באמצעות מכשיר מיקרוסקופ או אף לעיתים באמצעות בדיקה גנטית.

חשוב לציין כי לאחר בדיקת ביופסיה, ככל שהיא נעשתה באמצעות הרדמה או תרופות, אין לנהוג,  אלא אם מדובר בבדיקה קלה שנעשתה באמצעות דגימת דם.

סוגי רשלנות בבדיקת ביופסיה:

בדיקת ביופסיה כשלעצמה דורשת הסכמת מדעת של המטופל, אשר יוחתם ע"י הצוות הרפואי על הסכמה ומודעות לעצם הבדיקה, ולסיכונים שקיימים בה.

לבדיקת הביופסיה משמעות עצומה על היכולת להירפא, או לאתר מחלות מבעוד מועד. כך שרשלנות בבדיקת ביופסיה עשויה לגרום להשלכות קשות. לדוגמא, רשלנות באיתור מחלה שניתן היה לאתר בבדיקת ביופסיה, עשויה לגרום לאיחור באיתור עתידי של מחלה, מה שעשוי להשפיע באופן קטלני על מטופל.

קיראו בהרחבה על: רשלנות באבחון סרטן ומחלות קשות

לעיתים, עצם העובדה שרופא נמנע מלהפנות מטופל לבדיקת ביופסיה, עשויות להיות גם כן בעלת השלכות קטלניות, שכן גם אז אי ההפניה עשויה לגרור תגובת שרשרת באיתור מאוחר של מחלה שיכולה הייתה להימנע.

עם זאת, רשלנות רפואית היא עניין מורכב, קשה להוכיח רשלנות רפואית, וגם כאשר היא מוכחת, היא מוכחת באמצעות חוות דעת של מומחים הבודקים את הקשר הסיבתי בין הרשלנות לנזקים שנגרמו.

גם כאשר מבקשים להוכיח רשלנות בבדיקת ביופסיה, יש להוכיח רשלנות, כלומר סטיה מסטנדרט טיפולי סביר, ולאחר מכן, להוכיח שיש קשר סיבתי בין הרשלנות לנזקים שנגרמו. שזהו נטל קשה מנשוא, ולא אחת תביעות כאלו נדחות.

פסיקה המתייחסת לרשלנות בבדיקת ביופסיה:

בת"א (נתניה) 4145/07 סבטלנה לוין נ' קופת חולים לאומית, רמב"ם רמב"ם הקריה הרפואית לבריאות האדם בי"ח, פרופ' יואכימס צבי הנרי: טענה התובעת לרשלנות רפואית במסגרת גידול ממאיר בבלוטות הרוק.

בין היתר טענה התובעת לרשלנות שנבעה, בשל רישום שגוי בבדיקת הביופסיה, ואיחור באבחנה. בית המשפט דחה את התביעה. ראשית הוא קבע כי לא נמצאה רשלנות בהתנהלות הצוות הרפואי, בשים לב גם לעובדה כי התובעת הסתירה מידע רפואי מעברה, ואף לא נאותה להתייצב למעקב רפואי שנקבע לה.

לקריאה נוספת: סרטן הריאות Lung Cancer ומקרי רשלנות רפואית

בנוסף, באשר לרשלנות ברישום בדיקת הביופסיה, נמצא כי אין כל קשר סיבתי בנסיבות לגידול, משום שבבדיקה שבה נעשתה טעות ברישום נמצא כי באותה תקופה לא סבלה התובעת מגידול.

בת"א 4145/07 סבטלנה לוין נ' קופת חולים לאומית, רמב"ם הקריה הרפואית לבריאות האדם בי"ח, פרופ' יואכימס צבי הנרי: הוגשה תביעה ע"י עיזבון נגד קופת חולים, בית החולים רמב"ם ועוד.

יורשי המנוחה טענו לרשלנות רפואית שגרמה לטענתם למותה שנגרם עקב מחלת סרטן השד. העיזבון טען שהרשלנות הרפואית באה לידי ביטוי באי הפנייה המנוחה לבדיקת ביופסיה לאחר שהתקבלה בדיקת אולטרה- סאונד שאמורה הייתה לדעתם לעורר חשד. בית המשפט דחה את התביעה בקובעו כי לא הוכח ע"י התובעים כי הצוות הרפואי התרשל באי הפנייה בהתבסס על כל הראיות.

קיראו גם בנושא: רשלנות באבחון סרטן השחלות

בת"א 6410/04 עיזבון המנוחה שרה אליהו ז"ל, אליהו גרשון, אליהו מיכל ואח' נ' קופת חולים לאומית, הוגשה תביעה גם כן ע"י עיזבון, נטען לרשלנות רפואית שנבעה מאי שליחת המנוחה לבדיקת ביופסיה.

דובר על מנוחה שנפטרה עקב סרטן בכף הרגל. בנסיבות הללו, קבע בית המשפט כי אכן הייתה רשלנות מצד הצוות הרפואי באי שליחת המנוחה לבדיקה, ונמצא קשר סיבתי  בין המשתנים. על כן חויבו הנתבעים בפיצויים.

בכל מקרה של פגיעה כתוצאה בזמן בדיקת ביופסיה או בשל פענוח רשלני של תוצאותיה, יש לפנות לעורך דין המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית על מנת לבצע בדיקה מקיפה של מלוא התיעוד הרפואי ממועד הבדיקה, שלאחריה ניתן יהיה להעריך את סיכוי התביעה.

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (0) | דירוגים (0)

0 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: עופר סולר רשלנות רפואית ביופסיה

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

31 במרץ 2024

תביעה לנזק גוף בעקבות ליד...

הוריו של תינוק אשר נולד בלידת ואקום טענו כי נזקי גוף שנגרמו לו אירעו כתוצאה מביצוע הלידה באופן מכשירני - לחצו לקריאת תקציר פסק הד...

קרא עוד

31 במרץ 2024

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

31 במרץ 2024

האם מותר לקחת את התרופה ה...

כמעט כל אשה בהריון נתקלת לאורך תשעת החודשים בשאלות לגבי נטילת תרופות בהריון. התשובות מורכבות, חשובות ולעיתים אינן חד משמעיות וברו...

קרא עוד

31 במרץ 2024

רשלנות רפואית בלידה - לפנ...

עורך הדין עופר סולר מנהל את משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בלידה, לצורך הגשת תביעת פיצויים בשל נזקים שנ...

קרא עוד

31 במרץ 2024

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

03 באפריל 2024

הכירו את רוט סולר - תביעו...

רוט סולר - תביעות ביטוח הנה פירמה פורצת דרך, שמעדכנת גרסה בעולם המשפט וקובעת סטנדרט חסר תקדים, באמצעות הצגת פתרון השוזר את העלית ...

קרא עוד

03 ביולי 2024

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

03 ביולי 2024

הפסקת טיפול תרופתי בשל הי...

רשלנות רפואית בטיפול בפצועת פיגוע ותשלום פיצויי עתק, בשל הפסקת טיפול אנטיביוטי בהעדר רישום רפואי כנדרש לפי חוק.

קרא עוד

10 ביולי 2024

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

14 ביולי 2024

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

22 ביולי 2024

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

23 ביולי 2024

הורים שהם בני דודים לא הו...

עורך הדין עופר סולר מסביר פסק דין מעניין, שהכריע בסוגיית רשלנות רפואית בשל אי הפניה של בני דודים לקבלת ייעוץ גנטי ולידת ילד נכה...

קרא עוד

01 באוגוסט 2024

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

04 באוגוסט 2024

הרופא חייב להסביר על חשיב...

כל רופא נשים המלווה הורים בזמן מעקב ההריון חייב להסביר, תמיד, על חשיבותה הרבה של בדיקת מי השפיר בשל יכולותיה לאבחן מוטציות ופגמים...

קרא עוד

06 באוגוסט 2024

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

12 באוגוסט 2024

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

03 בספטמבר 2024

לדעת על הידרוצפלוס ומקרי ...

עורך דין עופר סולר מסביר על מחלת ההידרוצפלוס ומקרי רשלנות רפואית הנובעים מאי אבחונה של המחלה...

קרא עוד

15 בספטמבר 2024

מות תינוק לאחר הלידה בגלל...

ישנם מקרים מצערים שבהם התינוק נפטר מיד לאחר הלידה בגלל רשלנות רפואית של הצוות המיילד...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 24