גילית בגופך גוף זר שהושאר לאחר ניתוח שעברת?
ניתוחים הם תחום רפואי מורכב במיוחד הדורש מיומנות וריכוז מקסימאליים מכלל הצוות הרפואי המבצע אותם, כמובן מסיבות ברורות של שמירה על בריאותו וגופו של המנותח.
לצערנו, לא אחת עולים לכותרות העיתונות מקרים שבהם מנותחים גילו כי בגופם הושאר חפץ זר כמו תחבושת, אזמל מנתחים, אביזרי תפירה, חתיכות צמר גפן ועוד.
השארת חפץ זר בתוך גופו של מנותח עשויה לעורר ולגרום להתפתחות זיהום שבמקרים קיצוניים עשוי להתפתח ולהתפשט בגוף החולה, עד כדי צורך בביצוע ניתוח.
במקרים קיצוניים במיוחד השראת חפץ זר בגוף האדם לאחר ניתוח עשויה לגרום לנזקים בלתי הפיכים. מקרים כאלה עלולים להוביל להגשתה של תביעת רשלנות רפואית כנגד המנתח ובית החולים.
מאידך, ישנם מקרים שבהם לא נותר נזק ממשי למנותח, לאחר טיפול תרופתי (טיפול באנטיביוטיקה לדוגמא), שאז לרוב לא קיימת הצדקה כלכלית בפתיחה בהליך משפטי כאמור.
בכל מקרה אנו ממליצים להתייעץ עם עורך דין מיומן ומנוסה, על מנת שיבחן את המקרה האישי שלכם לפני פתיחה בהליכים כלשהם.
האם השארתו של חפץ זר בגוף המנותח זוהי רשלנות רפואית?
במהלך השנים האחרונות חידד משרד הבריאות את הנחיות הטיפול הרפואי ובעיקר בכל הנוגע לטיפול בתוך חדרי ניתוח ולאחריו – גם בחדרי התאוששות. למרות הכל, גם בבתי החולים הנחשבים ביותר עם הצוותים הרפואיים המנוסים ביותר, מתרחשות לפעמים תקלות ובני אדם עושים טעויות, למרות שהמדובר במנתחים מנוסים ומיומנים.
שאלה מרכזית נוספת הרלוונטית למקרים כאמור, הנה שאלת ההתיישנות. במקרים לא מעטים, מגלה המנותח רק לאחר שנים ממועד הניתוח המקורי, כי בגופו הושארו חפצים זרים.
קיראו בהרחבה על: מקרי רשלנות רפואית בניתוח
חושב לדעת כי מרוץ ההתיישנות במקרים כאלה מתחיל 7 שנים מהמועד בו גילה המנותח את הבעיה ולא 7 שנים ממועד הניתוח כבמקרי רשלנות רפואית.
לאורך השנים ניתנו בבית המשפט פסקי דין רבים בתביעות רשלנות רפואית שהוגשו בעקבות נזקים חמורים שנגרמו למנותחים שבגופם הושאר ציוד רפואי ואביזרים אחרים.
מתוך פסקי הדין הרבים ניתן לגזור ולהסיק מסקנות לגבי ההתנהלות האישית של המטופל מרגע גילויה של עילת התביעה וכן לגבי מחויבותם של הרופא המנתח ואנשי הצוות הרפואי לשמירה על סטנדרט מקובל של טיפול רפואי סביר.
על מנת להצליח בתביעת רשלנות רפואית, יש להוכיח כי נגרם לתובע (שבגופו נתגלה חפץ זר) נגרם נזק משמעותי בעקבות השארתו של אותו חפץ זר בגופו.
עוד יש להוכיח כי מרגע גילויו של החפץ הזר בגופו ניסה התובע לעשות כל שניתן על מנת לאבחן ולטפל בבעיה, להבדיל ממצב של הזנחה מצידו.
במסגרת מבחן הקשר הסיבתי, על התובע להוכיח באמצעות עורך דינו ובמסגרת כתב התביעה וחוות הדעת שיצורפו אליה, כי החפץ הזר שבגופו הוא שגרם לנזקים הרפואיים / תפקודיים מהם הוא סובל.
סביר מאד כי במקרה והתובע יצליח להוכיח את טענותיו כאמור, יפסוק בית המשפט לטובתו ויחייב את הנתבעים לשלם פיצויים בהתאם לגבוה הנזק ולכתב התביעה, בתוספת שכר טרחת עורך דין וריבית כנהוג.
פסק דין מעניין ומפורט שעסק בנושא, הנו במסגרת ערעור בהליך עא (נצ') 41396-10-10 חאתם פאיד נ' בית חולים צרפתי, שנידון בבית המשפט המחוזי בנצרת.
נפגעת? יש להקדים ולפנות אל עורך דין...
בכל מקרה של חשש מפני נזקים שנגרמו כתוצאה של השארת חפץ זר בגופך (מכל סוג שהוא) לאחר ניתוח, יש לפנות לקבלת יעוץ משפטי מוקדם ככל שניתן.
משרד עורכי דין עופר סולר ושות' טיפל ומטפל במאות תביעות רשלנות רפואית, ואנו נעניק לך סיוע וליווי משפטי ככל שיידרש, כולל הפניה אל מומחים רפואיים, הגשת כתב תביעה וייצוג בבית המשפט בכל הערכאות.
ליחצו כאן לקבלת יעוץ משפטי אישי ודיסקרטי
גילית בגופך חפץ זר לאחר ניתוח שעברת?
חייג/י לשיחה עם עו"ד סולר: 03-7369253