סרטן הריאות Lung Cancer ומקרי רשלנות רפואית
ברחבי העולם כמו בישראל, סרטן הריאות Lung Cancer הוא סוג הסרטן השכיח והקטלני ביותר בקרב נשים וגברים כאחד. לעיתים קרובות שולחת המחלה גרורות אל הכבד ואל הלבלב וסיכויי ההחלמה מהמחלה נמוכים ביותר. הסטטיסטיקה הקשה מלמדת כי המחלה הארורה גורמת למוות של כ-85% מהחולים בתוך 5 שנים בלבד.
ככל שהמחלה מתגלה בשלב מתקדם ומאוחר יותר, כך סיכויי ההישרדות של החולה נמוכים יותר, וכמו במגוון סוגי סרטן אחרים, קיים צורך לאבחן את המחלה בהקדם האפשרי על מנת לנסות ולטפל בה.
סרטן הריאה מתחלק לשני סוגי מחלות עיקריים, הראשון סרטן של תאים קטנים SCLC והשני סרטן של תאים אשר אינם קטנים NSCLC - שזהו הסוג הנפוץ יותר. סרטן ריאה מהסוג השני, מתחלק גם הוא לשלושה סוגים: קשקשי, בלוטי וסרטן מתאים גדולים. לעיתים יכול חולה לסבול מכמה סוגים של סרטן ריאות מעורבים.
לרוב נמצא קשר ישיר בין החולים במחלה לעישון אקטיבי או פסיבי של סיגריות, כמו גם לגיל התחלת העישון וכמות הסיגריות שמעשנים ביום. מחקרים רפואיים מהשנים האחרונות מלמדים כי המחלה נפוצה יותר בקרב גברים מעל גיל 40.
חשיבותו של אבחון מוקדם של סרטן הריאה
ישנה חשיבות רבה לאבחון מוקדם של סרטן הריאה, משום ששלב הגילוי משפיע על צורת הטיפול ועל סיכויי ההישרדות במידה רבה. ישנן 3 בדיקות עיקריות שאותן צריך לבצע על מנת לאבחן את המחלה:
- צילום רנטגן לריאות
- ביופסיה לריאות
- בדיקת Positron Emission Tomography – PET SCAN
אבחון של המחלה בשלביה הראשונים יאפשר לרופא המטפל ולחולה לבחור בין מספר אפשרויות טיפול ו/או שילוב של כמה שיטות וביניהן: ניתוח להסרת הגידול מהריאה הנגועה, טיפול כימותרפי וטיפול בהקרנות. במקרים שבהם המחלה מאובחנת בשלב מוקדם סיכויי ההחלמה גדולים יותר.
מאידך, ככל שמאבחנים את המחלה בשלב מתקדם יותר, כך סיכויי ההחלמה של החולה קטנים ולעיתים הרופאים יודיעו לחולה כי סיכויי ההחלמה אפסו לחלוטין. במקרים אלה, ינתן לחולה טיפול שעיקרו במניעת סבל וכאב, בידיעה כי אין סיכוי להרפא ולהציל את חייו.
סימני אזהרה – סימפטומים חשודים
אדם המגיע לרופא המשפחה או לכל רופא אחר ומתלונן על תופעות שאמורות לעורר את חשדו של הרופא, אמור להישלח על ידי הרופא לסדרת בדיקות, על מנת לשלול את מחלת סרטן הריאות. לא כל שכן, כאשר המדובר באדם מעשן או באדם שנחשף במהלך חייו לאסבסט.
בין הסימפטומים שאמורים להדליק נורות אזהרה: שיעול מתמשך ללא סיבה נראית לעין, כאבים בריאות, ירידה במשקל ואובדן תיאבון, ליחה מלווה בדם, קוצר נשימה ועייפות קיצונית. בכל אחד מהמקרים האלה צריך הרופא המטפל לשלוח את החולה לאחת או יותר מהבדיקות הנ"ל.
אי הפניה לביצוע בדיקות מתאימות עלולה להוביל לאיחור משמעותי בגילוי המחלה, שאז עלול הרופא למצוא את עצמו חשוף לתביעת רשלנות רפואית, בעוד בחולה עלול למצוא את עצמו חולה במחלה סופנית, כשסיכוייו להירפא אפסיים.
פסקי דין בתביעות רשלנות רפואית בעקבות איחור באבחון וטיפול בסרטן הריאות:
ת.א 4052/09 עיזבון המנוח ד"ר גיורגיו פניוטיס ז"ל נ' הסתדרות מדיצינית הדסה – התיק נידון בבית משפט השלום בירושלים.
ע.א 206/87 קופת חולים של ההסתדרות הכללית של העובדים בארץ ישראל נ' עיזבון המנוח ד"ר מאיר אדיסון - ערעור שנידון בבית המשפט העליון.
תא 1388/96 אבנר בן משה נ' קופת חולים כללית – ההליך התנהל בבית המשפט המחוזי בירושלים.
מקריאת פסקי הדין האמורים תוכלו ללמוד אודות הדרך שבה בוחן בית המשפט תביעות משפטיות שהוגשו בגין התרשלנות באבחון סרטן הריאה, וכיצד מכריע בית המשפט בשאלת הפיצויים.
קיראו בהרחבה בנושא: ערעור על פסק דין בתביעת רשלנות רפואית
יש לך שאלות?
משרדו של עורך דין עופר סולר טיפל ומטפל בתביעות רשלנות רפואית שהוגשו על ידי חולים ובני משפחה של חולים שנפטרו בעקבות מחלת הסרטן. בין השאר במקרים של גילוי מאוחר של המחלה ו/או מתן טיפול שאינו מתאים לסוג הגידול ובמקרים נוספים.
בפנייה אל משרדנו תוכלו לקבל יעוץ משפטי אישי ודיסקרטי, כולל הפניה אל מומחים רפואיים מתאימים, והכל ללא כל התחייבות מצדכם. במידה ותרצו לשאול כל שאלה בנושא מחלת סרטן הריאות אל תהססו לפנות אלינו.
לשיחה אישית עם עורך דין עופר סולר חייג/י כבר עכשיו: 03-7369253