חייג/י לקבלת ייעוץ אישי:   03-381-2222

מחלת הסרטן אובחנה באיחור? איבדת סיכויי החלמה?

במקרים של איחור באבחון מחלת הסרטן החולה עלול לאבד את סיכויי ההחלמה, ולמצוא את עצמו במאבק על חייו בשל רשלנות רפואית חמורה מצד הרופאים וקופת החולים.

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות רפואית באבחון סרטן

במקרים של איחור באבחון מחלת הסרטן החולה עלול לאבד את סיכויי ההחלמה, ולמצוא את עצמו במאבק על חייו בשל רשלנות רפואית מצד הרופא וקופת החולים.

פניה מהירה לעורך דין >>

רשלנות באבחון גידול סרטני במערכת השתן

מחבר: 02/09/2020 15:26

למועד הגילוי של גידול סרטני השפעה עצומה על סיכויי ההחלמה של המטופל. לעיתים איחור של מספר חודשים עשוי להוות את ההבדל בין האפשרות להציל את המטופל לבין גזר דין מוות.

במקרים אחרים, השוני בין אבחנה מוקדמת למאוחרת מסתכם "רק" בשיעור הנכות שתיוותר למטופל. אין להתפלא לפיכך, כי תביעות רשלנות רפואית רבות עוסקות בטענה בדבר איחור באבחון מחלת הסרטן אשר נתנה סימנים שלרופא סביר אסור היה להתעלם מהם.

פסק הדין שניתן בבית המשפט המחוזי בירושלים בעניין עיזבון המנוח שלמה מרמלשטיין ואח' נ' ד"ר אלון, בי"ח אסף הרופא (מדינת ישראל) ופרופסור לינדנר, עסק בתביעה שהגישו בני משפחתו של המנוח כנגד מי שטיפל בו, בעילה של רשלנות רפואית אשר גרמה למות המנוח כתוצאה מאבחנה מאוחרת של גידול סרטני ממאיר.

עובדות המקרה כפי שתואר בפסק הדין

שלמה, יליד 1949, עלה לארץ עם משפחתו בשנת 1974. בספטמבר 1990 החל לחוש צריבה והפרעות בעת מתן שתן ובחודש דצמבר פנה לראשונה לקופת החולים ונבדק על ידי האורולוג, ד"ר קיטלרו, אשר נתן לו אנטיביוטיקה והפנה אותו לצילום רנטגן ובדיקות דם.

מתוצאות הבדיקות שהתקבלו הסיק ד"ר קיטלרו, כי שלמה סובל מערמונית מוגדלת ושלפוחית שתן מעובה והפנה אותו לבית החולים אסף הרופא להמשך הטיפול, כשהוא ממליץ על כריתה של הערמונית. בסוף חודש ינואר 1990 נבדק שלמה על ידי ד"ר אלון במרפאת בית החולים, אשר רשם תלונה על קושי במתן שתן.

לאחר ניסיון לביצוע בדיקה באמצעות ציסטוסקופיה - החדרת סיב אופטי אל צינור השופכה, אשר לא צלח עקב כאבים, נשלח המנוח לצילום אורטוגרפי - צילום רנטגן המשלב הזרקה של חומר ניגוד המאפשר לצלם את השופכה וכיס השתן, שלא צלחה אף היא.

כחודש לאחר מכן, ביום 27.02.90 נערכה לשלמה בדיקת אולטרסאונד בה נמצא כי הכליות והערמונית תקינות, אך אובחנה התעבות של כיס השתן.

ד"ר אלון הורה לאשפז את המנוח לצורך ביצוע ניתוח אורטוטומיה, שמטרתו להרחיב את צינור השופכה וכן לכרות את הערמונית במידה ויהיה בכך צורך. 

הניתוח נקבע לסוף חודש מאי, אך המנוח לא התייצב.

לאחר מספר חודשים, ביום 04.09.91, שב המנוח לבית החולים והתלונן על חום גבוה, כאבים וקושי בעת מתן שתן ואושפז לביצוע ניתוח בהקדם האפשרי עקב סבלו. 

הניתוח בוצע על ידי ד"ר גורן ביום 12.03.92 באופן תקין וללא סיבוכים והמנוח זומן למעקב לאחר כחודש.

המעקב בוצע ע"י ד"ר וליקנוב ובו נרשם כי אין למנוח תלונות והוא הופנה לביצוע בדיקות וזומן לביקורת בבית החולים כעבור חצי שנה.

בחודש אוגוסט נבדק המנוח על ידי ד"ר קושניר והתלונן על הפרשה דמית וכאבים בעת זקפה.

ד"ר קושניר רשם לו אנטיביוטיקה ולאחר כחודשיים, משלא חל שיפור במצבו, פנה שוב לבית החולים, נבדק על ידי ד"ר שובל שנתן לו גם הוא טיפול באנטיביוטיקה ורשם כי מאז ביצוע הניתוח יש הפרשות.

כשבועיים לאחר מכן הופנה המנוח לבדיקת ציסטוסקופיה - cystoscopy שבוצעה על ידי ד"ר אלון, אשר מצא היצרויות בשופכה וממצאים נוספים אך לא מדויקים ולכן הפנה את המנוח לצילום אורטוגרפי.

בצילום האורטוגרפי אובחנה דליפה של חומר ניגודי, דבר אשר עורר את חשדו של ד"ר שובל כי מדובר בגידול.

עקב כך הופנה המנוח לד"ר לינדנר ביום 15.12.92 לביצוע בדיקת אנדוסקופיה אורולוגית ובהתאם לתוצאותיה הוזמן לביופסיה שבוצעה ביום 09.01.93, בה נמצא כי המנוח סובל מגידול סרטני נדיר ומתקדם. 

בעקבות הממצאים נכרתו ביום 26.01.93 כיס השתן, הערמונית והשופכה והוחל בסבב כימותרפיה עד למות המנוח ביום 27.08.93.

התובעים טענו, כי הנתבעים התרשלו באבחון המחלה ובמידה והיו מגלים אותה בזמן היה המנוח נשאר בחיים או לכל הפחות תוחלת חייו היתה מתארכת.

הנתבעים טענו מנגד, כי המנוח התלונן על סימפטומים הקשורים לבעיות אורולוגיות שכיחות, שטופלו במיומנות ראויה ורק עם גילוי ההפרשה הדמית עלתה האפשרות כי מדובר בסרטן וכי גם אז פעלו במיומנות ובמקצועיות הראויה.

מה קבע בית המשפט?

בית המשפט קבע כי הפרקטיקה בה נהגו הרופאים הייתה סבירה בנסיבות העניין, מדובר בגידול סרטני נדיר במיקום בעייתי המלווה בבעיות אורולוגיות נוספות, כאשר הסימנים שנתן המנוח לא היו אופיינים.

אשר על כן דחה בית המשפט את התביעה ופסק כי לא התגלתה רשלנות בטיפול ולא ניתן היה בנסיבות העניין להאריך את תוחלת חייו של המנוח.

תשובות מעורכי דין על רשלנות באבחון גידול סרטן

באתרנו מעלים מידי שבוע תוכן מקצועי ועדכני בתחום הרשלנות הרפואית ותוכלו לקרוא בו אלפי סקירות רפואיות ומשפטיות, שנכתבו על ידי מומחים רפואיים ועורכי דין על סמך ניסיון פרקטי בטיפול וייצוג נפגעי רשלנות רפואית.
 
עורכי הדין שלנו צברו ניסיון רב לאורך השנים, טיפלנו ונתנו ייעוץ משפטי לאלפי אנשים שרצו לבדוק היתכנות להגשת תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית. רוב האנשים שפונים למשרדנו מתעניינים לרוב בסוגיות מרכזיות, אשר רלוונטיות כמעט בכל תביעת רשלנות רפואית, כמובן בכל מקרה לגופו.
 
לפניכם תשובות והסברים מקיפים ומפורטים של עורכי הדין במשרד סולר קפלינסקי לגבי סוגיות נפוצות בנושא רשלנות רפואית באבחון גידול סרטני במערכת השתן והזכויות המגיעות לכם בכל מקרה של חשש מפני התרשלות בתחום הסרטן והאורולוגיה.

בשל רשלנות רפואית נגרם לי איחור באבחון סרטן של הכליה - מאילו מומחים רפואיים עליי לקבל חוות דעת רפואיות כדי לבסס את התביעה?

רצוי ומומלץ להיעזר בעורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית כדי לבחון מאילו מומחים רפואיים יש צורך לקבל חוות דעת רפואית וזאת על מנת לבסס תביעת רשלנות רפואית וכן לגבי זהות המומחים.

בדרך כלל הרופא אשר מבצע את המעקב, האבחנה והטיפול בנושא גידולים במערכת השתן והמין, הינו רופא גניקולוג בסיוע רופא אונקולוג.

עם זאת, בחלק מהמקרים יש התרשלות גם מצד רופא המשפחה בהפניה לבדיקות ואז יש צורך לעיתים גם בחוות דעת של רופא משפחה. לעיתים נדרשות חוות דעת רפואיות נוספות לעניין הנזק, כמו חוות דעת נפרולוגית אם יש פגיעה בתפקוד הכילייתי, חוות דעת פסיכיאטרית אם יש נזק נפשי ועוד.

נולדתי עם אשך טמיר ועברתי ניתוח בילדות לטיפול בכך, בגיל 39 אובחנתי עם סרטן אשכים מסוג נון סמינומה בשלב מתקדם ואני בטיפולים כיום, האם רופא המשפחה היה אמור להדריך אותי לבדיקה עצמית או להפנות אותי לבדיקות לגילוי מוקדם?

אשך טמיר cryptorchidism, הינו גורם סיכון משמעותי להתפתחות סרטן באשכים, כאשר ההערכה היא שכ-15% מהמאובחנים עם אשך טמיר יפתחו סרטן אשכים.

על רופא המשפחה מוטלת החובה להכיר את ההיסטוריה של כל מטופל שלו, כולל מחלות בילדות באמצעות נטילת אנמנזה מהמטופל ובמידת הצורך מהוריו. חשובות במיוחד בעניין זה מחלות ובעיות בריאות אשר על הרקע שלהן עלולות להתפתח בעיות בריאות נוספות ובפרט בעיות מסכנות חיים.

נראה על פניו כי רופא המשפחה אמור היה להדריך אותך בדבר הסיכון המוגבר לפיתוח סרטן האשכים אליו אתה חשוף בשל האשך הטמיר בעברך ולהדריך אותך בדבר הצורך בבדיקה עצמית תכופה ומודעות לסכנה הבריאותית וככל שהדבר לא נעשה ולא תועד, יתכן שניתן יהיה לבסס עילת תביעה בטענה של רשלנות רפואית.

בגיל 58 חשתי בקושי במתן שתן והתחלתי לקום בלילה לתת שתן, רופא המשפחה אמר שזה כנראה הגדלה שפירה של הערמונית כמו שיש לרוב הגברים בגילי. רק כעבור 4 וחצי שנים נשלחתי לבדיקה והתברר שיש לי סרטן בערמונית שכבר עבר לעצמות, האם יש עילה לתביעת רשלנות רפואית?

הסימפטומים של גידול סרטני בערמונית (adenocarcinoma of prostate) דומים למדי להגדלה שפירה של הערמונית - BPH. יחד עם זאת, על רופא המשפחה מוטלת החובה כאשר פונה אליו מטופל עם תלונות כאלו להפנותו בכל מקרה לבירור אורולוגי.
 
לרשות הרופאים האורולוגים עומדים בשנים האחרונים כלים אבחוניים רבים כדי להעריך אם מדובר בגידול סרטני בערמונית ובין היתר בדיקת רמת PSA בדם, בדיקה רקטלית, בדיקת MRI, ביופסיה מהערמונית במקרה של חשד לגידול בבדיקות הדמיה ובדיקת דם חדשנית לאיתור חלבונים המעידים על סרטן הערמונית - בדיקת 4K score.

גידולים סרטנים בערמונית רצוי לאבחן בשלב מוקדם ככל הניתן, כאשר סיכויי ההחלמה מהמחלה עולים ככל שהאבחנה נעשית בשלב מוקדם יותר וגם מידת האגרסיביות של הטיפול הנדרש הינה גדולה יותר ככל שהגידול מאובחן בשלב מתקדם יותר.

שלבי הגידול מדורגים לפי מדד TNM:

  •  Tumor - מגדיר את גודלו של הגידול ועד כמה הגידול חדר לרקמות סמוכות לערמונית, למשל כלי דם.
  • Nodes - בלוטות, כלומר הערכה לגבי התפשטות וחדירת הגידול לבלוטות לימפה סמוכות ומרוחקות מהערמונית.
  • Metastatic - גרורות, הערכת התפשטות הגידול בצורת גרורות לשאר חלקי הגוף.  

השלבים מסומנים באות T כאשר שלבים T1 ו-T2 עדיין מוגבלים לערמונית ואילו שלבים T3 ו-T4 כבר חורגים מהערמונית לרקמות סמוכות לה וסרטן ערמונית גרורתי Metastatic Prostate Cancer מוגדר ככזה אשר הגיע כבר לאיברים מרוחקים ולמערכת בלוטות הלימפה.

כאמור, סיכויי הריפוי וההחלמה (הישרדות ל-5 שנים) הולכים ויורדים ככל שמחלת סרטן הערמונית הינה בשלב מתקדם יותר. במקרה המתואר, אם בשל התרשלות בטיפול נגרם איחור באבחון של מחלת הסרטן, ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית בטענה של פגיעה בסיכויי ההחלמה כמו גם גרימת כאב וסבל, פגיעה בהשתכרות ועוד.

במידה ונפגעת בעקבות טיפול רפואי רשלני יש לפנות אל עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואית לצורך התייעצות.

דרגו אותנו: | דירוגך () בוצע בהצלחה דירוג ממוצע (5) | דירוגים (1)

5 stars - based on 1 reviews

קראו עוד

סגור  

מיקומך באתר: סולר קפלינסקי רשלנות רפואית סרטן מערכת השתן

הערכת סיכויי תביעה

פנה/י עכשיו לצורך הערכה מדוייקת של סיכויי התביעה בשיתוף מומחה רפואי מוביל:

מכתבי תודה והערכה

"חשוב היה לי גם לכתוב ולהגיד תודה, עוד פעם, על הטיפול המשפטי שלך ושל צוות המשרד בתביעת הפיצויים שלנו מול בית החולים תל השומר. הגענו אליך בהמלצה של רופא בכיר ולמרות הקשיים, קיבלנו פסק דין ופיצויים הולמים"

ד.מ. סביון

"עופר סולר היקר, אין לנו מילים לתאר את הטיפול המשפטי המסור והמקצועי שקיבלנו ממך, לאורך 4 וחצי שנים שבהם ניהלת את התביעה מול בית חולים העמק בתבונה רבה, עמדת לצד בני המשפחה בכל עת ובכל עניין. מאחלים לך רק בריאות והצלחה"

משפחת ב.ע. חדרה

"פנינו למשרדך כשנה וחצי אחרי אירוע קשה של לידה שהסתבכה, ליווית והפנת אותנו אל המומחים הרפואיים והגשת תביעת פיצויים שהסתיימה במהירות, בדרך של פשרה ומבלי להגרר להליכים משפטיים מיותרים וכואבים. על כל אלה תודתינו"

בני הזוג בצרה

"עו"ד עופר סולר ייצג את המשפחה בתביעה נגד גניקולוג וקופת חולים מאוחדת. זכינו להכיר את המומחה המשפטי הטוב ביותר בתחום בזכות המלצה של קרוב משפחה והגענו לתוצאה ראויה, שעזרה להמתיק ולו במעט את חומרת הפגיעה והשפעותיה"

ב.פ. בני ברק

סקירה משפטית עדכנית:

19 ביוני 2022

אבחון פגיעות גנטיות בעובר...

ניתן לאבחן פגיעה גנטית בעובר כבר בחודשי ההריון הראשונים באמצעות בדיקת צ'יפ גנטי של מי השפיר ובאמצעות בדיקות כמו NIPT ובדיקת אקסום...

קרא עוד

19 ביולי 2022

הפרעה נפשית בגלל פגיעה גנ...

רופאי הנשים שמלווים את ההורים במהלך ההריון חייבים להסביר כי ניתן לאבחן מאות מוטציות גנטיות שגורמות להפרעות נפשיות, באמצעות בדיקות...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

תסמונת ויליאמס 7q11.23 חי...

חשוב לדעת כי ניתן לאבחן תסמונת ויליאמס בעובר באמצעות בדיקה גנטית פשוטה וזמינה, ואין כל סיבה לאבחן את התסמונת רק לאחר הלידה! עורך ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

אבחון תסמונת די ג'ורג' בע...

תסמונת די ג'ורג' הנה תסמונת גנטית נדירה, לרוב נובעת ממטוציה חדשה, שניתן וחשוב לאבחן באמצעות בדיקות גנטיות כבר בתחילת ההריון! עורך...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקת צ'יפ גנטי CMA: הרופ...

בדיקת הצ'יפ הגנטי היא בדיקה חשובה מאד, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, וחובתו של רופא הנשים המלווה את ההריון להסביר על כך להורים בכל ...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

פגיעה במבנה הכרומוזום: חש...

נכון למועד כתיבת שורות אלו ניתן לזהות בבדיקות גנטיות, כבר בתחילת ההריון, מאות פגיעות ושינויים במבנה הכרומוזומים של העובר וזכותם ש...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

בדיקות גנטיות שהרופא צריך...

הרופא שמלווה את ההריון שלך חייב להסביר על חשיבותן של הבדיקות הגנטיות שניתן לעשות בהריון, לכל אשה, בכל הריון וללא יוצא מן הכלל! אם...

קרא עוד

18 בספטמבר 2022

רשלנות רפואית במתן ייעוץ ...

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית, משרד עורכי הדין המוביל בישראל בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בשל כשלים והתרשלות בהפנייה לייעוץ גנטי ופענ...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

זכויות הורים לילדים על הס...

הצ'ט בוט שלנו יעזור לך להבין את כל הזכויות שלך לאחר אבחון ילד/ה על הספקטרום האוטיסטי...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

1 מכל 7 מקרי אוטיזם ניתן ...

מעל 15% מכלל מקרי האוטיזם נובעים בשל פגיעה גנטית מוכרת, שניתן לראוי לאבחן בעובר, כבר בחודשי ההריון הראשונים. מחובתו של רופא הנשים...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

הרופא לא הסביר על הבדיקות...

אלה העובדות: על רופא הנשים שמלווה הורים במהלך ההריון חלה החובה ליידע אותם, בכל מקרה, לגבי מגוון הבדיקות הגנטיות שזמינות עבורם והא...

קרא עוד

21 בספטמבר 2022

חשוב להכיר ולדעת: על בדיק...

רופא הנשים שמלווה את ההריון חייב להסביר להורים בכל מקרה על בדיקת האקסום, שהיא הבדיקה הרחבה והמדוייקת ביותר לצורך אבחון מוטציות גנ...

קרא עוד

18 באוקטובר 2022

תסמונת טרנר: אפשר וחשוב ל...

תסמונת טרנר הנה תסמונת גנטית הנובעת בשל חסר, חלקי או מלא, של כרומוזום X. ניתן לאבחן את התסמונת באמצעות בדיקה גנטית פשוטה בזמן ההר...

קרא עוד

02 בנובמבר 2022

אבחון מוקדם של פגיעה במבנ...

פגיעה במבנה התקין של כרומוזום X עלולה להוביל להתפתחותן של תסמונות גנטיות משמעותיות, ולכן חשוב להסביר להורים עד כמה חשוב לערוך בדי...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

הרופא חייב להסביר על בדיק...

חובתו של רופא הנשים להסביר להורים לעתיד על חשיבותה של בדיקת ה-NIPT בכל הריון ללא יוצא מן הכלל! המדובר בבדיקת דם של האם ההריונית, ...

קרא עוד

27 בנובמבר 2022

בדיקת NIPT במקום מי שפיר?...

אנחנו שומעים עוד ועוד קולות של נשים שהסבירו להן כי אפשר לעשות בדיקת דם פשוטה בהריון בשם NIPT והבדיקה הזאת מחליפה את בדיקת מי השפי...

קרא עוד

13 בדצמבר 2022

מוטציה דה נובו - מה משמעו...

מוטציות גנטיות דה נובו הנן תסמונות גנטיות שמתפתחות לראשונה בעובר, במהלך ההריון, ולכן ניתן לאבחן אותן רק במהלך ההריון ובאמצעות בדי...

קרא עוד

05 במרץ 2023

בדיקת מי שפיר: כל הורה חי...

רופא הנשים המלווה את ההורים במהלך ההריון חייב להסביר, בכל הריון ללא יוצא מן הכלל, על החשיבות הרבה שבבדיקת מי שפיר על מנת שההורים ...

קרא עוד

פניה לעורך דין

עורכי הדין שלנו עומדים לרשותך בכל שאלה ובכל מקרה של חשש מרשלנות רפואית:

אני רוצה להתייעץ >>

טלפון: 03-381-2222

פקס: 03-7369345

מרכז עזריאלי 1, קומה 36